ΣΕΠΕ Αριστοτέλης: Ψήφισμα για Δίκτυο Σπάρτακος και Ν. Χαραλαμπόπουλο
Καμία καταδίκη στο κίνημα μέσα και έξω από τον στρατό

            Για ακόμη μια φορά επιχειρείται να χτυπηθεί το κίνημα αλληλεγγύης των στρατευμένων μέσω νέας δίωξης κατά του Δικτύου Ελευθέρων Φαντάρων «Σπάρτακος» και της Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων. Συγκεκριμένα, εν ενεργεία αξιωματικός του στρατού, πρώην διοικητής μονάδας στην Αλεξανδρούπολη, κατέθεσε μήνυση με την κατηγορία της «συκοφαντικής δυσφήμισης κατ’ εξακολούθηση». Η μήνυση αφορά δημοσιευμένες καταγγελίες στο blog της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων και του Δ.Ε.Φ.Σ. που αφορούσαν πράξεις του συγκεκριμένου αξιωματικού. Καταγγελίες που έγιναν το καλοκαίρι του 2014 και την άνοιξη του 2018, από διαφορετικούς ανθρώπους, χωρίς οι καταγγέλλοντες να γνωρίζονται μεταξύ τους ή να τους συνδέει κάποια άλλη σχέση, πέρα από το γεγονός ότι απευθύνθηκαν στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων για να δημοσιοποιήσουν τις συνθήκες που βίωναν. Ο εν λόγω αξιωματικός οδηγήθηκε για τις καταγγελίες του 2014 στο στρατοδικείο όπου απαλλάσσεται από τις κατηγορίες όχι γιατί δεν συνέβησαν τα όσα γεγονότα καταγγέλθηκαν αλλά γιατί υπήρξαν αμφιβολίες στο αν ο διοικητής είχε σκοπό να βλάψει τους καταγγέλλοντες.

Η μήνυση γίνεται σήμερα κατά των διαχειριστών του blog της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων και βρίσκει ως εξιλαστήριο θύμα τον αγωνιστή Νίκο Χαραλαμπόπουλο, στον οποίο ανήκε τυπικά το τηλέφωνο όπου γίνονται ορισμένες από τις καταγγελίες των στρατευμένων και των οικογενειών τους. Δεν τους νοιάζει, φυσικά, το γεγονός ότι η διαχείριση του blog δεν έχει ατομικούς υπευθύνους αλλά μόνη υπεύθυνη για τη διαχείρισή του είναι η συνέλευση της Επιτροπής και οι συλλογικές τις αποφάσεις, ούτε το γεγονός ότι η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων αποτελεί ιστορική συλλογικότητα του αντιπολεμικού κινήματος και του κινήματος μέσα κι έξω από το στρατό, με εκατοντάδες αγωνιστές και αγωνίστριες, που φέρουν στο σύνολό τους την ιστορική ευθύνη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου-Πολίτη με Στολή. Αυτό που θέλουν διακαώς είναι η φίμωση της δράσης της, μέσα από την πρακτική της ατομικής εξόντωσης όσων μελών της μπορούν.

            Ένας αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού, λοιπόν, προφανώς με την ανοχή της ιεραρχίας και τη στήριξη διαφόρων μηχανισμών του, ενεργοποιεί ξανά τη βιομηχανία διώξεων κατά του ΔΕΦΣ, που είχε ξεκινήσει από το 2010 με τη δίωξη του Ν. Αργυρίου και συνεχίστηκε με διαρκείς νομικές οχλήσεις, άτυπες απειλές και εκβιαστικές διώξεις, ως σήμερα. Κι αυτό γιατί το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος» και η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων έδωσαν φωνή, δημοσίευσαν και ανέδειξαν πλήθος καταγγελιών για την κατάσταση στο στρατό, βοηθώντας στην αντιμετώπιση προβλημάτων των στρατευμένων, στη διαμόρφωση κινήματος μέσα κι έξω από το στρατό. Συνέβαλλαν στη δημιουργία αντιπολεμικού ρεύματος χρόνια τώρα με την αντίσταση στον μιλιταρισμό, στον εθνικισμό και στον πόλεμο. Είναι γνωστές οι πρωτοβουλίες τους στο μαζικό κίνημα, τη νεολαία και τους στρατευμένους. Πλήθος φαντάροι δημοσίευσαν, διαμέσου της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων, γράμματα εναντίωσης στους δολοφονικούς πολέμους. Σταθερά προέβαλαν την ανάγκη υπεράσπισης όλων των δικαιωμάτων των στρατευμένων, συλλογικού αγώνα για την αποφασιστική βελτίωση της ζωής τους, ενάντια στα εξοπλιστικά προγράμματα που γονατίζουν τον λαό, για την έξοδο από το ΝΑΤΟ και το κλείσιμο των αμερικανικών βάσεων.

            Σε μια περίοδο που τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν και πάλι στην ευρύτερη περιοχή μας και η κυβέρνηση και το σύστημα θέλουν τους στρατευμένους πειθήνια και άβουλα όργανα στα παιχνίδια των μεγάλων συμφερόντων είναι φανερό πως φωνές που ενοχλούν πρέπει να σιγήσουν. Επιδιώκουν να καταστείλουν το κίνημα μέσα και έξω από το στρατό, ειδικά τώρα που είναι αναγκαίο όσο ποτέ.

 

Απαιτούμε την παύση της δίωξης σε βάρος του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος» και της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων

 

 

 

 

 ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ για όλους του εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΕΩΣ ΑΥΡΙO 10 TΟ ΠΡΩΙ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κατοικίδια
Ντουμπάι: Αφήνουν πίσω τα κατοικίδιά τους στις αγωνιώδεις ώρες της φυγής
Απόλυτη εγκατάλειψη κατοικιδίων στους δρόμους των ΗΑΕ εν μέσω μέσης Ανατολής - Κτηνίατροι και οργανώσεις σε συναγερμό
Ντουμπάι: Αφήνουν πίσω τα κατοικίδιά τους στις αγωνιώδεις ώρες της φυγής
Πύραυλοι του Ιράν τη νύχτα στον ουρανό
Δημοσκόπηση Opinion Poll: Έντονη ανησυχία των Ελλήνων για τον πόλεμο στο Ιράν
Η έρευνα της Opinion Poll δείχνει ότι η πλειονότητα των πολιτών φοβάται τις γεωπολιτικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ενώ η ακρίβεια παραμένει το...
Δημοσκόπηση Opinion Poll: Έντονη ανησυχία των Ελλήνων για τον πόλεμο στο Ιράν
Μαξίμου
Σύσκεψη στο Μαξίμου για τον πόλεμο στο Ιράν και τις συνέπειες στην οικονομία
Η κυβέρνηση σε επιφυλακή για τις οικονομικές συνέπειες της κρίσης – φόβοι για άνοδο καυσίμων, πληθωρισμό και νέα μέτρα στήριξης
Σύσκεψη στο Μαξίμου για τον πόλεμο στο Ιράν και τις συνέπειες στην οικονομία