Thumbnail

Χαιρετίζουμε τις μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις και τους χιλιάδες απεργούς εργαζόμενους σε όλη τη χώρα που έδωσαν και στις 2 Οκτώβρη τη μάχη απέναντι στη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης, απέναντι στο πολυνομοσχέδιο που  δίνει γη και ύδωρ στους «επενδυτές», διασφαλίζοντας ακόμα μεγαλύτερα κέρδη για τις επιχειρήσεις τους, καταργεί συλλογικές συμβάσεις και συνδικαλιστικές ελευθερίες. 

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε κάθε κλάδο, οι μαζικές 2 πανεργατικές απεργίες, η κλιμάκωση τους, ενόχλησαν πολύ την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Για αυτό ο κ.Μητσοτάκης και τα στελέχη του καταφεύγουν σε προκλητικές δηλώσεις περί «απεργιών από μειοψηφίες». Πάει πολύ αυτοί που με την πολιτική τους υπερασπίζονται μια χούφτα επιχειρηματιών και τσακίζουν ότι έχει απομείνει όρθιο από τη ζωή της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού και της νεολαίας, να κουνάνε το δάχτυλο τους. 

Η απάντηση μας θα είναι πιο μαζική και πιο δυναμική. Τα σχολεία φλέγονται από προβλήματα. Η αδιοριστία, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, οι ανεπαρκείς υποδομές και η υποχρηματοδότηση, το περιεχόμενο του σχολείου, οι όροι εργασίας των εκπαιδευτικών, οι μισθοί και οι συντάξεις μας είναι στο επίκεντρο. 

Απαντάμε στη κυβέρνηση με τη μαζική μας συμμετοχή στις 4 Οκτώβρη στο Υπουργείο Παιδείας και στις Περιφερειακές Διευθύνσεις και ΔΔΕ όλης της χώρας. Υπερασπιζόμαστε τα σύγχρονα μορφωτικά και εργασιακά μας δικαιώματα. Όλοι στις συγκεντρώσεις, όλοι στον αγώνα. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, κ. Μιχαήλ Σφακιανάκης
Μιχάλης Σφακιανάκης (πρύτανης Παν. Πειραιά): Η Τεχνητή Νοημοσύνη αλλάζει τον χάρτη της εκπαίδευσης
Παπαγεωργίου (Πρύτανης Πανεπιστημίου Αιγαίου): ​​​​​​​Ούτε οι ακαδημαϊκοί δεν φαντάζονται πώς θα γίνεται το μάθημα σε πέντε χρόνια
Μιχάλης Σφακιανάκης (πρύτανης Παν. Πειραιά): Η Τεχνητή Νοημοσύνη αλλάζει τον χάρτη της εκπαίδευσης
τεχνητή νοημοσύνη
Όταν η Τεχνητή Νοημοσύνη μπαίνει στην τάξη: Η Αυστρία πειραματίζεται με το σχολείο του 21ου αιώνα
Λατινικά λιγότερα, Τεχνητή Νοημοσύνη περισσότερη – Το σχολείο του μέλλοντος στην Αυστρία
Όταν η Τεχνητή Νοημοσύνη μπαίνει στην τάξη: Η Αυστρία πειραματίζεται με το σχολείο του 21ου αιώνα