Α' Σύλλογος Αθηνών Εκπαιδευτικών ΠΕ: Όλοι στην 24ωρη απεργία την Τρίτη
Ανακοίνωση

Όλοι στην 24ωρη απεργία την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου (Συγκέντρωση Κλαυθμώνος 11 π.μ.)

Να μην περάσει το σχέδιο της κυβέρνησης της Ν.Δ. να βάλει τη συνδικαλιστική δράση στο γύψο!

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. κατέθεσε νομοσχέδιο με τίτλο «Αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο» το οποίο περιλαμβάνει διατάξεις για τη δημιουργία  Ηλεκτρονικού Μητρώου συνδικαλιστικών Οργανώσεων και τη διενέργεια  ηλεκτρονικής ψηφοφορίας  στις διαδικασίες απόφασης για απεργία. Η ωμή επέμβαση στη δράση και στη λειτουργία  των συνδικάτων από τη μεριά της κυβέρνησης της Ν.Δ., συνέχεια των απεργοκτόνων νόμων του ΣΥΡΙΖΑ:

Α. Επιχειρεί την καθιέρωση  ηλεκτρονικού μητρώου για τα συνδικάτα που σημαίνει γενικευμένο φακέλωμα συνδικάτων και συνδικαλιστών για λογαριασμό τους κράτους και της εργοδοσίας.

Β. Προβλέπει  καθιέρωση ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την κήρυξη απεργίας από ένα σωματείο καταργώντας τις συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες των σωματείων

Στην ουσία, η κυβέρνηση επιχειρεί ένα συντριπτικό πλήγμα στο συνδικαλιστικό κίνημα επιδιώκοντας τον απόλυτο αφοπλισμό του ώστε να μπορεί να περάσει τα αντιλαϊκά μέτρα χωρίς αντιδράσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι ένα μήνα πριν, στο νόμο για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου με την τροπολογία Βρούτση καταργήθηκε το βάσιμο του λόγου απόλυσης του εργαζομένου, ως απαραίτητο στοιχείο για το έγκυρο της απόλυσης. Η κυβέρνηση χτυπά τα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα από τη μία και λύνει τα χέρια της εργοδοσίας από την άλλη.

Θέλει να φιμώσει κάθε φωνή μέσα στους χώρους δουλειάς για να μπορεί  η εργοδοσία να κάνει ανενόχλητα τη δουλειά της. Να φακελώνει τη συνδικαλιστική δράση  καταργώντας στην ουσία τις συλλογικές διαδικασίες για τη λήψη αγωνιστικών αποφάσεων για κινητοποιήσεις, όπως και τις Γενικές Συνελεύσεις.

Η κυβερνητική παρέμβαση αποτελεί στην ουσία  μορφή καταστολής του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Δεν θα τους περάσει. Κάτω τα χέρια  από τα συνδικάτα. Ενωτικός, μαζικός, ταξικός αγώνας για το δικαίωμα στην οργάνωση  και την απεργία.

Να έρθουν στο προσκήνιο οι διεκδικήσεις και τα αιτήματα των εργαζομένων, να δυναμώσει  η πάλη για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας. 

Καμία ανοχή στην κρατική-εργοδοτική παρέμβαση στα συνδικάτα!

Το ήδη περίπλοκο και ασφυκτικό πλαίσιο για να είναι νόμιμη η απεργία στα δικαστήρια πλέον γίνεται ανυπέρβλητο εμπόδιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία το 90% βγαίνουν παράνομες και καταχρηστικές. Δεν τους αρκεί! Ο στόχος είναι το 100% των απεργιών να βγαίνουν παράνομες, οι αγωνιστές να διώκονται και τα σωματεία να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν στο κόστος.

Το δικαίωμα στην απεργία κατακτήθηκε με αγώνες. Θυμίζουμε ότι το Σύνταγμα του 1952 περιλάμβανε διάταξη που απαγόρευε την απεργία στο δημόσιο τομέα. Παρ’ όλα αυτά οι δημόσιοι υπάλληλοι πραγματοποίησαν μαζικές απεργίες τα επόμενα χρόνια και έσπασαν στην πράξη την απαγόρευση. Μόνο η ΔΟΕ πραγματοποίησε δύο απεργίες διαρκείας, το 1957 και το 1963.

Τα συνδικάτα έχουν συλλογικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Έχουν Γενικές Συνελεύσεις και εκλεγμένα όργανα. Με βάση αυτά αποφασίζουν. Με βάση αυτά παλεύουν, οργανώνουν την πάλη τους, τις μορφές αγώνα. Δεν λογοδοτούν στο κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του. Λογοδοτούν στα μέλη τους, στους εργαζόμενους και την κοινωνία.

Καλούμε σε διαρκή συντονισμό της δράσης και αγωνιστικές κινητοποιήσεις με στόχο την ανατροπή του νομοσχεδίου.

σχετικά άρθρα

ΣΕΠΕ ο Αριστοτέλης: Ψήφισμα συμπαράστασης στους εργαζόμενους των κοινωφελών προγραμμάτων
ΣΕΠΕ ο Αριστοτέλης: Ψήφισμα συμπαράστασης στους εργαζόμενους των κοινωφελών προγραμμάτων
Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε τις συλλογικές- αγωνιστικές προσπάθειες διεκδίκησης των εργαζομένων για σταθερή και μόνιμη δουλειά.
ΣΕΠΕ ο Αριστοτέλης: Ψήφισμα συμπαράστασης στους εργαζόμενους των κοινωφελών προγραμμάτων
Παραιτήθηκε η πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης για τη ρατσιστική επιστολή
Παραιτήθηκε η πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης για τη ρατσιστική επιστολή
Απαιτούσαν τον αποκλεισμό προσφύγων και μεταναστών από δομές εκπαίδευσης και περίθαλψης - Ρατσιστικά στερεότυπα με αναφορές στην «αλλοίωση του...
Παραιτήθηκε η πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης για τη ρατσιστική επιστολή