Συνάντηση Ζαχαράκη - Λαζαρίδη: Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα καλυφθούν τα περισσότερα κενά
Συνάντηση του βουλευτή Καβάλας της ΝΔ με την Υφυπουργό Εθνικής Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη για τα κενά στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Οι ανάγκες σε δασκάλους και καθηγητές, καθώς και μια σειρά άλλων προβλημάτων που απασχολούν την εκπαίδευση, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριος Λαζαρίδης με την Υφυπουργό Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων, αρμόδια για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής, κυρία Σοφία Ζαχαράκη.

Ειδικότερα, ο κ. Λαζαρίδης ενημέρωσε την κυρία Ζαχαράκη για τα κενά που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Π.Ε. Καβάλας.

Η υφυπουργός ενημέρωσε τον κ. Λαζαρίδη ότι το Υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του, θα καλύψει τα κενά με αναπληρωτές (δεύτερη φάση) το αργότερο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια στην πρώτη φάση διορισμού αναπληρωτών εκπαιδευτικών καλύφθηκε το 75% των κενών μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Λαζαρίδης παρουσίασε συγκεκριμένα στοιχεία κενών. Η γενική εικόνα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση δείχνει ότι απουσιάζουν 10 δάσκαλοι, 12 νηπιαγωγοί, καθώς και 28 δάσκαλοι και 5 νηπιαγωγοί ειδικής αγωγής.

Τα σημαντικότερα κενά εντοπίζονται στα δημοτικά σχολεία Κεχροκάμπου και Λεκάνης, στο νηπιαγωγείο του Ποτού, στο δημοτικό της Νικήσιανης που υποβιβάστηκε από 5αθέσιο σε 4αθέσιο, γιατί μετακινήθηκε εκπαιδευτικός στους Αντιφιλίππους, για να καλύψει κενό, καθώς και στο 2ο Δημοτικό Ελευθερούπολης υπάρχει τμήμα με 27 μαθητές, γιατί δεν υπάρχει εκπαιδευτικός να το σπάσει, όπως προβλέπει ο νόμος.

Σε ό,τι αφορά τα κενά στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση αγγίζουν τους 30 εκπαιδευτικούς με τα περισσότερα να αφορούν την Θάσο.

Επίσης, Λαζαρίδης και Ζαχαράκη συζήτησαν για την ανάγκη βελτίωσης των κτιριακών υποδομών, βελτίωση που θα πρέπει να πραγματοποιηθεί σε συνεργασία των Δήμων με τις Κτηριακές Υποδομές (ΚΤΥΠ) του Υπουργείου Υποδομών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ζαχα
Σοφία Ζαχαράκη από την Καστοριά: Η μόρφωση είναι δύναμη ελευθερίας και προόδου
Η Υπουργός Παιδείας επισκέφτηκε 5 σχολικές μονάδες- Συμμετείχε στα Δ’ Καραβαγγέλια - Ανακοίνωσε τη διεξαγωγή των τελικών του πανελλήνιου σχολικού...
Σοφία Ζαχαράκη από την Καστοριά: Η μόρφωση είναι δύναμη ελευθερίας και προόδου
Σημαίες των ΗΠΑ και του Ιράν και στη μέση φωτιά
Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται κατά του Ιράν για στρατιωτικές επιχειρήσεις εβδομάδων
Η κατάσταση παραμένει τεταμένη με τις αποφάσεις του Τραμπ παραμένουν κρίσιμες για την εξέλιξη των σχέσεων με το Ιράν
Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται κατά του Ιράν για στρατιωτικές επιχειρήσεις εβδομάδων
λουτσα
Τραγωδία στη Λούτσα με τον 15χρονο που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο - Σε κατάσταση σοκ ο 15χρονος φίλος που οδηγούσε
Το δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, 13 Φεβρουαρίου 2026, προκαλώντας σοκ στους κατοίκους της περιοχής
Τραγωδία στη Λούτσα με τον 15χρονο που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο - Σε κατάσταση σοκ ο 15χρονος φίλος που οδηγούσε