Συνάντηση Ζαχαράκη - Λαζαρίδη: Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα καλυφθούν τα περισσότερα κενά
Συνάντηση του βουλευτή Καβάλας της ΝΔ με την Υφυπουργό Εθνικής Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη για τα κενά στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Οι ανάγκες σε δασκάλους και καθηγητές, καθώς και μια σειρά άλλων προβλημάτων που απασχολούν την εκπαίδευση, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριος Λαζαρίδης με την Υφυπουργό Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων, αρμόδια για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής, κυρία Σοφία Ζαχαράκη.

Ειδικότερα, ο κ. Λαζαρίδης ενημέρωσε την κυρία Ζαχαράκη για τα κενά που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Π.Ε. Καβάλας.

Η υφυπουργός ενημέρωσε τον κ. Λαζαρίδη ότι το Υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του, θα καλύψει τα κενά με αναπληρωτές (δεύτερη φάση) το αργότερο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια στην πρώτη φάση διορισμού αναπληρωτών εκπαιδευτικών καλύφθηκε το 75% των κενών μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Λαζαρίδης παρουσίασε συγκεκριμένα στοιχεία κενών. Η γενική εικόνα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση δείχνει ότι απουσιάζουν 10 δάσκαλοι, 12 νηπιαγωγοί, καθώς και 28 δάσκαλοι και 5 νηπιαγωγοί ειδικής αγωγής.

Τα σημαντικότερα κενά εντοπίζονται στα δημοτικά σχολεία Κεχροκάμπου και Λεκάνης, στο νηπιαγωγείο του Ποτού, στο δημοτικό της Νικήσιανης που υποβιβάστηκε από 5αθέσιο σε 4αθέσιο, γιατί μετακινήθηκε εκπαιδευτικός στους Αντιφιλίππους, για να καλύψει κενό, καθώς και στο 2ο Δημοτικό Ελευθερούπολης υπάρχει τμήμα με 27 μαθητές, γιατί δεν υπάρχει εκπαιδευτικός να το σπάσει, όπως προβλέπει ο νόμος.

Σε ό,τι αφορά τα κενά στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση αγγίζουν τους 30 εκπαιδευτικούς με τα περισσότερα να αφορούν την Θάσο.

Επίσης, Λαζαρίδης και Ζαχαράκη συζήτησαν για την ανάγκη βελτίωσης των κτιριακών υποδομών, βελτίωση που θα πρέπει να πραγματοποιηθεί σε συνεργασία των Δήμων με τις Κτηριακές Υποδομές (ΚΤΥΠ) του Υπουργείου Υποδομών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο υφυπουργός Παιδείας, Νίκος Παπαϊωάννου
Νίκος Παπαϊωάννου για τα επεισόδια στο ΑΠΘ: Έρχονται δραστικές αλλαγές στα ΑΕΙ
Τόνισε ότι όλα τα 24 πανεπιστήμια κατέθεσαν έως το τέλος του 2025 τα σχέδια ασφαλείας τους, ενώ τα αρμόδια όργανα του υπουργείου θα εξετάσουν αν...
Νίκος Παπαϊωάννου για τα επεισόδια στο ΑΠΘ: Έρχονται δραστικές αλλαγές στα ΑΕΙ
βία ανηλίκων
Φλώρινα: Άγριος ξυλοδαρμός μαθητή από «συμμορία» πέντε νεαρών - 9 συλλήψεις
Στο νοσοκομείο το παιδί με πολλαπλά τραύματα - Χειροπέδες σε τέσσερις ανήλικους και έναν 18χρονο μετά την καταγγελία της μητέρας
Φλώρινα: Άγριος ξυλοδαρμός μαθητή από «συμμορία» πέντε νεαρών - 9 συλλήψεις
Νίκη Κεραμέως
Νίκη Κεραμέως: Αύξηση του κατώτατου μισθού από 1η Απριλίου - Καθολική εφαρμογή του Εργάνη ΙΙ από 16 Φεβρουαρίου
Η Κεραμέως προανήγγειλε νέα αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Απριλίου, με την τελική εισήγηση να αναμένεται τον Μάρτιο στο Υπουργικό Συμβούλιο
Νίκη Κεραμέως: Αύξηση του κατώτατου μισθού από 1η Απριλίου - Καθολική εφαρμογή του Εργάνη ΙΙ από 16 Φεβρουαρίου