Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας: Όλοι στα συλλαλητήρια ενάντια στο ν/σ που τσακίζει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα
Ανακοίνωση

ΚΑΛΟΥΜΕ- ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Κάτω τα χέρια από τα σωματεία

Με μαζικούς αγώνες και απεργίες θα ανατρέψουμε τις πολιτικές τους!

Η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση της ΝΔ πέρασε  από τη Βουλή τον Αύγουστο τροπολογίες βάσει των οποίων καταργούνται οι διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας στοιχειώδους προστασίας των εργαζομένων για το βάσιμο λόγο απόλυσης εκ μέρους του εργοδότη δηλαδή την υποχρέωση του να αιτιολογεί το λόγο της απόλυσης του εργαζόμενου, την αναστολή προθεσμιών που έχουν οι εργαζόμενοι για να κινηθούν νομικά εναντίον εργοδότη τους, κατά τη διάρκεια της συμφιλιωτικής διαδικασίας επίλυσης των εργατικών διαφορών (αυτό αφορά, κυρίως, παράνομες απολύσεις) και την ευθύνη εργολάβου και υπεργολάβου έναντι των εργαζομένων.

Όμως η νέα κυβέρνηση έχει ευρύτερα σχέδια για να χτυπήσει τα όπλα που έχουν οι εργαζόμενοι απέναντι στις πολιτικές της λιτότητας, της ανεργίας, της επισφαλούς εργασίας, του περιορισμού των κοινωνικών δικαιωμάτων στην παιδεία, την υγεία, την πρόνοια, που δεν είναι άλλα από τη συλλογική οργάνωση των εργαζόμενων  στα σωματεία και τη δύναμη των συλλογικών αγώνων και απεργιών.

Στο πρόσφατο νομοσχέδιο που καταθέτει η κυβέρνηση στο όνομα της «ανάπτυξης» προβλέπονται νέα αντιδραστικά σχέδια που θα επεκτείνουν τους αντεργατικούς περιορισμούς που επέβαλε η κυβέρνηση του Σύριζα με το 50%+1 για τη λήψη απόφασης για απεργία, προωθώντας αλλαγές στη διαδικασία λήψης αποφάσεων για τη διεξαγωγή απεργίας, με στόχο η προκήρυξη να γίνεται με ηλεκτρονική ψηφοφορία και δημιουργία συνδικαλιστικού μητρώου που τις τεχνικές λεπτομέρειες του θα τις ορίζει Υπουργική απόφαση.

Επιδιώκουν να θέσουν επιπλέον εμπόδια στη λήψη αποφάσεων για αγωνιστικές απεργιακές κινητοποιήσεις, να έχουν πλήρη έλεγχο της συνδικαλιστικής οργάνωσης και συμμετοχής των εργαζομένων, να νομιμοποιήσουν και να επεκτείνουν την κρατική και εργοδοτική παρέμβαση μέσα στα συνδικάτα, να καταργήσουν ουσιαστικά τα καταστατικά των σωματείων, να φακελώσουν όλους τους συνδικαλισμένους εργαζόμενους και τη συνδικαλιστική δράση, καταργώντας στην ουσία τις συλλογικές διαδικασίες για τη λήψη αγωνιστικών κινητοποιήσεων όπως τις γενικές συνελεύσεις.

Οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου μεταξύ άλλων αντεργατικών μέτρων, αφορούν και το άμεσο κτύπημα των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, την καθιέρωση τοπικών συμβάσεων που θα είναι κατώτερες των κλαδικών, με ακόμη μεγαλύτερη συμπίεση των μισθών,  την κατάργηση και του ελάχιστου δικαιώματος για μονομερή προσφυγή στον ΟΜΕΔ, την συνυπευθυνότητα του εργαζόμενου για την μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη.

Δεν θα αφήσουμε να περάσουν τα σχέδια τους! Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι! Ξέρουμε πολύ καλά ότι αυτή η πολιτική θα σπάσει μόνο στο δρόμο.  Αποτελεί κυρίαρχο καθήκον για το εργατικό και λαϊκό κίνημα να βάλει φρένο στην καθημερινή υποτίμηση της εργασίας και της ζωής μας. Κι αυτή η υπόθεση αφορά τη συλλογική δράση και τα σωματεία μας! Θα τα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους!

Με απεργιακές κινητοποιήσεις και μαζικά συλλαλητήρια θα απαντήσουμε στα σχέδια τους!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

σχετικά άρθρα

Αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές προς Ιταλία λόγω κοροναϊού
Αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές προς Ιταλία λόγω κοροναϊού
Αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές που προγραμματίζονταν και προγραμματίζονται προς την Ιταλία, μέχρι νεωτέρας, κατόπιν εντολής της...
Αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές προς Ιταλία λόγω κοροναϊού
Επιμόρφωση χιλιάδων νέων Εκπαιδευτικών σε 6 αντικείμενα
Επιμόρφωση χιλιάδων νέων Εκπαιδευτικών σε 6 αντικείμενα
Ανοικτές αιτήσεις για όλους τους εκπαιδευτικούς, αναπληρωτές και αδιόριστους έχουν την εβδομάδα που μας έρχονται τα μοριοδοτούμενα επιμορφωτικά...
Επιμόρφωση χιλιάδων νέων Εκπαιδευτικών σε 6 αντικείμενα