ΣΕΕΠΕΑ ΣΤΕΛΛΑ: Αίτημα προς τα ΚΤΕΛ Στερεάς Ελλάδας για έκπτωση εισιτηρίων
Επιστολή

Αίτημα προς τα ΚΤΕΛ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για χορήγηση έκπτωσης στην τιμή των εισιτηρίων, για τα μέλη του Συλλόγου που μετακινούνται καθημερινά στον τόπο εργασίας τους, απέστειλε ο Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (ΣΕΕΠΕΑ ΣΤΕΛΛΑ).

Αναλυτικά η επιστολή:

Αρ. Πρωτ.: 196

ΠΡΟΣ

Τους Προέδρους των Κ.Τ.Ε.Λ. Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Φωκίδας, Εύβοιας και Ευρυτανίας

ΘΕΜΑ: «ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΚΠΤΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ  ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΟΥ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ»

Αξιότιμοι κύριοι Πρόεδροι,

ο Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Στερεάς Ελλάδας εκπροσωπεί συνδικαλιστικά ως πρωτοβάθμιο όργανο στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας το Ειδικό Εκπαιδευτικό και το Ειδικό Βοηθητικό προσωπικό (Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.), που προσφέρει υπηρεσίες σε μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και  αναπηρίες που φοιτούν στα σχολεία τόσο της Γενικής Εκπαίδευσης όσο στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Σ.Μ.Ε.Α.Ε). Το Ε.Ε.Π. των διαφόρων κλάδων εργάζεται σύμφωνα με τον Ν. 3699/2008 και στα Κέντρα Συμβουλευτικής Υποστήριξης  (Κ.Ε.Σ.Υ.)-πρώην Κ.Ε.Δ.Δ.Υ.

Οι κλάδοι που αποτελούν το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό είναι: ΠΕ23-Ψυχολόγων, ΠΕ30- Κοινωνικών Λειτουργών, ΠΕ21 -Λογοθεραπευτών, ΠΕ29-Εργοθεραπευτών, ΠΕ28-Φυσικοθεραπευτών, ΠΕ25- Σχολικών Νοσηλευτών, ΠΕ-24-Παιδοψυχιάτρων, ΠΕ22- Επαγγελματικών Συμβούλων, ΠΕ31- Ειδικών στη Νοηματική Γλώσσα, Ειδικών στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό Τυφλών,  Ειδικών στην Κινητικότητα το Προσανατολισμό και τις Δεξιότητες Καθημερινής Διαβίωσης Τυφλών, ΠΕ36-Μουσικοθεραπευτών.

Το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (Ε.Β.Π.) εργάζεται στις Σ.Μ.Ε.Α.Ε. ή στα Γενικά Σχολεία ως Συνοδοί – Βοηθοί των παιδιών με αναπηρία  που φοιτούν σε αυτά.

Ως εξειδικευμένο προσωπικό με ιδιαίτερη ευθύνη στην υποστήριξη των ατόμων με ιδιαίτερες δυσκολίες, είτε των μαθητών, είτε των γονέων τους αλλά και της ευρύτερης κοινότητας, το οποίο άρχισε να καλύπτει τις ανάγκες της εκπαίδευσης από το 1987 μέχρι και σήμερα, αιτούμαστε επισήμως τη μείωση στις τιμές των εισιτηρίων για τα εγγεγραμμένα και ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη μας, που μετακινούνται καθημερινά εντός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με το υπεραστικό ΚΤΕΛ, προκειμένου να ασκήσουν το υποστηρικτικό τους έργο σε όλες τις δημόσιες εκπαιδευτικές δομές, λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη ότι η συντριπτική πλειονότητα αυτών είναι αναπληρωτές με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Κύριοι Πρόεδροι, είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε συνεργασία και επικοινωνία και αναμένουμε από την πλευρά σας τη θετική απάντησή σας στο αίτημα του συνδικαλιστικού μας συλλόγου.

σχετικά άρθρα

Αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές προς Ιταλία λόγω κοροναϊού
Αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές προς Ιταλία λόγω κοροναϊού
Αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές που προγραμματίζονταν και προγραμματίζονται προς την Ιταλία, μέχρι νεωτέρας, κατόπιν εντολής της...
Αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές προς Ιταλία λόγω κοροναϊού
Επιμόρφωση χιλιάδων νέων Εκπαιδευτικών σε 6 αντικείμενα
Επιμόρφωση χιλιάδων νέων Εκπαιδευτικών σε 6 αντικείμενα
Ανοικτές αιτήσεις για όλους τους εκπαιδευτικούς, αναπληρωτές και αδιόριστους έχουν την εβδομάδα που μας έρχονται τα μοριοδοτούμενα επιμορφωτικά...
Επιμόρφωση χιλιάδων νέων Εκπαιδευτικών σε 6 αντικείμενα