Thumbnail

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Παρόλο που τα σχολεία δε θα μπορούσαν να λειτουργήσουν χωρίς τους αναπληρωτές που σηκώνουν το μεγάλο βάρος με προσωπικό και οικογενειακό κόστος, η αντιμετώπιση από την πλευρά του Υπουργείου αλλά και των ΔΔΕ παραμένει αναντίστοιχη με την προσφορά τους. Περιορισμένα δικαιώματα, τοποθετήσεις σε νεφελώδες τοπίο ακόμα και πιέσεις σε συναδέλφους να δεχτούν να συμπληρώσουν ωράριο σε 3, 4 ή και 5 σχολεία, διαφορετικά να παραιτηθούν! Σε αυτό το κλίμα έρχεται να προστεθεί κι ο ρόλος των παραγόντων που έχουν στη διάθεσή τους τα κενά και παρουσιάζονται ως σωτήρες εκμεταλλευόμενοι την αγωνία των συναδέλφων αναπληρωτών, αλλά και το γεγονός ότι συνάδελφοι που έρχονται πρώτη φορά στο νησί δε γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις. Έτσι καταλήγει το δικαίωμα του κάθε συναδέλφου να παρουσιάζεται ως εξυπηρέτηση.

Τα κριτήρια τοποθέτησης είναι συγκεκριμένα και τα λειτουργικά κενά πρέπει να αναρτώνται εγκαίρως από τη ΔΔΕ με ευθύνη του ΠΥΣΔΕ. Το γεγονός ότι οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών γίνονται με ευθύνη του Διευθυντή της ΔΔΕ, δε σημαίνει ότι μπορεί να αυθαιρετεί.

Πριν τοποθετηθείτε, ζητήστε :

  • Να δημοσιοποιηθεί ο πίνακας των λειτουργικών κενών με ώρες.
  • Να ανακοινωθούν στο site της ΔΔΕ όλες οι τοποθετήσεις ώστε να υπάρχει διαφάνεια και έλεγχος.
  • Να ενημερώσετε τους αιρετούς και την ΕΛΜΕ Λέσβου, εάν θεωρείτε ότι έχετε αδικηθεί.
  • Να κάνετε γραπτή ένσταση με τα στοιχεία που έχετε σε περίπτωση που έχετε αδικηθεί και να την κοινοποιήσετε σε ΠΥΣΔΕ και ΕΛΜΕ.
  • Αγνοήστε αυστηρές προειδοποιήσεις και απειλές που σκοπό έχουν να σας φιμώσουν και να σας εγκλωβίσουν σε δίκτυο εξυπηρετήσεων τοπικών παραγόντων.

Τα δικαιώματά σας είναι νομικά κατοχυρωμένα και κανείς δεν μπορεί να τα καταπατά.

Είναι δουλειά του σωματείου να σας υπερασπιστεί σε περίπτωση που αδικηθείτε· απευθυνθείτε εκεί.

Μόνιμοι/ες, αναπληρωτές/τριες,ωρομίσθιοι/ες συνεχίζουμε να παλεύουμε συλλογικά για μαζικούς μόνιμους διορισμούς που να απαντάνε στις πραγματικές εκπαιδευτικές ανάγκες.Η μόνη κανονικότητα που βιώνουμε τα χρόνια των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι η υποβάθμιση του πτυχίου, ο εμπαιγμός για τους διορισμούς και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας για εμάς και της παρεχόμενης εκπαίδευσης για τους μαθητές μας.

Η αδιοριστία έχει σοβαρότατες συνέπειες στην εργασιακή πραγματικότητα αλλά και στην προσωπική ζωή. Αυτό όμως δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίζει και να μας κάνει να υιοθετούμε  λογικές κοινωνικού αυτοματισμού, να μας χωρίζει σε ομάδες που στρέφονται η μια εναντίον της άλλης και τελικά να καταλήγουμε στην πόρτα ενός δικηγορικού γραφείου. Μόνο μαζικά και συλλογικά μπορούμε να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούμαστε.

Καλούμε την ΕΛΜΕ Λέσβου να κηρύξει στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ σε περίπτωση μη δημοσιοποίησης των τοποθετήσεων ή καταγγελιών για μεροληπτικές ή άδικες αποφάσεις.

Σας ευχόμαστε καλή χρονιά και καλή δύναμη.

Αγωνιστική Παρέμβαση, 09-09-2019

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

robot
Κίνα εναντίον ΗΠΑ: Η μάχη για το "σώμα" της τεχνητής νοημοσύνης έχει ήδη νικητή
Η Αμερική επενδύει στην τεχνητή νοημοσύνη, αλλά η Κίνα προηγείται ήδη στην κούρσα των ανθρωπόμορφων ρομπότ — και διαμορφώνει τη βιομηχανία του...
Κίνα εναντίον ΗΠΑ: Η μάχη για το "σώμα" της τεχνητής νοημοσύνης έχει ήδη νικητή
mathites
42η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα: Έξι μετάλλια για την Ελλάδα με 2 αργυρά και 4 χάλκινα
Στη 42η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα, οι Έλληνες μαθητές κέρδισαν δύο αργυρά και τέσσερα χάλκινα μετάλλια
42η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα: Έξι μετάλλια για την Ελλάδα με 2 αργυρά και 4 χάλκινα
autokinito
Θεσσαλονίκη: Άγριος ξυλοδαρμός 36χρονου γιατρού μπροστά στο παιδί του – Ταυτοποιήθηκαν πατέρας και γιος από την Αθήνα
Οργή για την ατιμωρησία – Το παιδί του θύματος ξυπνά κάθε βράδυ με εφιάλτες και φωνάζει «μπαμπά, μαμά»
Θεσσαλονίκη: Άγριος ξυλοδαρμός 36χρονου γιατρού μπροστά στο παιδί του – Ταυτοποιήθηκαν πατέρας και γιος από την Αθήνα