ΠΕΑΔ: Θέλουμε συνεργασία με την ΟΛΜΕ - Σημαντικό ζήτημα οι μόνιμοι διορισμοί στη Γενική
Ανακοίνωση για την παρουσία της Ένωσης στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ

Η Π.Ε.Α.Δ. εκφράζοντας θεσμικά τους αναπληρωτές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση παρέστη σήμερα κατόπιν αιτήματός της στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.

Στην παρέμβασή μας τονίστηκαν τα ακόλουθα:

1. Ως ΠΕΑΔ επιθυμούμε τη συνεργασία με την ΟΛΜΕ αφού οι αναπληρωτές συμμετέχουν ενεργά στις τοπικές ΕΛΜΕ σε όλη τη χώρα και αποτελούμε μαζί με τους μόνιμους συναδέλφους μας τους λειτουργούς της δημόσιας εκπ/σης.

2. Υπογραμμίσαμε την ανάγκη να υλοποιηθούν άμεσα με την έκδοση της σχετικής προκήρυξης από το ΑΣΕΠ οι 10.500 μόνιμοι διορισμοί στη Γενική Αγωγή παράλληλα με την υλοποίηση των 4.500 στην Ειδική εφόσον η Εκπαίδευση λογίζεται ως ενιαία οντότητα.

3. Διατυπώσαμε τους λόγους που θεωρήσαμε σημαντικούς για να υποστηρίξουμε τον περασμένο Ιανουάριο το τότε προτεινόμενο σχέδιο διορισμών που έγινε ο ν.4589/2019. Οι σημαντικότεροι ήταν και παραμένουν οι εξής: αναγνώριση προϋπηρεσίας έως τους 120 μήνες όταν το ισχύον καθεστώς ήταν έως τότε ο ν.3848/2010 και ενώ είχε επιχειρηθεί η απαράδεκτη «ρύθμιση Φίλη» που τελικά αποσύρθηκε. Επίσης, η κατάργηση του γραπτού διαγωνισμού και η τακτοποίηση του πίνακα των αναπληρωτών μετά από μια δεκαετή τουλάχιστον περίοδο στρεβλώσεων και αδικιών.

4. Καταστήσαμε σαφές προς το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ ότι θεωρούμε απαραίτητο αυτή τη στιγμή να προταχθεί το ζήτημα των μόνιμων διορισμών στη Γενική Αγωγή. 

Η Π.Ε.Α.Δ. θα συνεχίσει να αποτελεί τον αξιόπιστο θεσμικό συνομιλητή εκπροσωπώντας τους «είλωτες» της εκπαίδευσης, τους «νομάδες» εκπαιδευτικούς μέχρι την οριστική αποκατάσταση των εργασιακών μας σχέσεων.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

Αρίστευσε στις πανελλαδικές και στοχεύει τη Νομική - Οι συμβουλές της στους υποψηφίους της νέας χρονιάς
Αρίστευσε στις πανελλαδικές και στοχεύει τη Νομική - Οι συμβουλές της στους υποψηφίους της νέας χρονιάς
Η ανοιχτή επιστολή υποψήφιας των πανελλαδικών εξετάσεων 2020 στο alfavita.gr
Αρίστευσε στις πανελλαδικές και στοχεύει τη Νομική - Οι συμβουλές της στους υποψηφίους της νέας χρονιάς