«Χολή από αντισυναδελφική ανακοίνωση μελών του ΣΙΕΛ Αχαΐας»
Ανακοίνωση του Σωματείου Εκπαιδευτών Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης & Λοιπών Φορέων Δια Βίου Μάθησης Του Δημοσίου στις δηλώσεις του Σ.Ι.Ε.Λ. Αχαΐας

Με λύπη και προβληματισμό είδαμε δημοσίευμα σε Εκπαιδευτική Ιστοσελίδα, με ανακοίνωση την οποία φαίνεται να υπογράφουν ο Πρόεδρος και ένα Μέλος του Συλλόγου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Νομού Αχαΐας (Σ.Ι.Ε.Λ. Ν. Αχαΐας), πραγματοποιώντας μια αήθη, Αντισυναδελφική και γεμάτη ψεύδη επίθεση προς το Σωματείο Εκπαιδευτών Δημοσίων Ι.Ε.Κ. (Σ.Ε.Δ.Ι.Ε.Κ.).

Το γεγονός δε, ότι ενώ στη μακροσκελή ανακοίνωση επιτίθενται στο Σωματείο μας, στο τέλος μας καλούν να Συνεργαστούμε, μας οδηγούν στο Συμπέρασμα ότι μάλλον οι συγκεκριμένοι τελούν το λιγότερο εν συγχύσει… Εντούτοις, εφόσον η ανακοίνωση δημοσιεύτηκε σε Εκπαιδευτική Ιστοσελίδα οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια και να διευκρινίσουμε ορισμένα πράγματα.

Καταρχήν επαναλαμβάνουμε πάντα ότι είμαστε το Μοναδικό Νόμιμο Σωματείο Εκπαιδευτών Δ.Ι.Ε.Κ., έχοντας στο μυαλό μας αυτούς που εμφανίζονται ως εκπρόσωποι των Εκπαιδευτών στην Αθήνα, δηλαδή ένα Σωματείο - σφραγίδα το οποίο και επίσημα πριν μερικές μέρες διαλύθηκε και μία «κίνηση» που δεν αποτελεί επίσημο Συνδικαλιστικό Όργανο με Καταστατικό και Δημοκρατικές διαδικασίες. Εμείς έχουμε κατατεθειμένο Καταστατικό, κάνουμε εκλογές παρουσία Δικαστικού Εκπροσώπου και τηρούμε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Επίσης διευκρινίζουμε ότι δεν υπήρξε Δελτίο Τύπου Σ.Ε.Δ.Ι.Ε.Κ. - Βούτσινου όπως κατηγορούμαστε αλλά μια ανακοίνωση με όσα συζητήθηκαν στην πρώτη μας Συνάντηση με το νέο Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης κ. Βούτσινο.

Και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα ψεύδη και ανακρίβειες:

Ατυχής η σύγκριση μιας Προκήρυξης με τις τρεις γραμμές της διάταξης για την κατάργηση του Ασύλου. Η Προκήρυξη για να συνταχθεί εκ νέου θέλει διαβούλευση και αρκετή δουλειά. Φυσικά και δεν είμαστε ευχαριστημένοι που δεν έγιναν αλλαγές που είχαμε προτείνει, αλλά τουλάχιστον πήραμε την υπόσχεση ότι θα συμμετέχουμε στη διαμόρφωση της Προκήρυξης της επόμενης χρονιάς. Και να διευκρινίσουμε ότι οι προτάσεις μας έχουν διαμορφωθεί από Γενικές Συνελεύσεις που είχαν Απαρτία.

Ούτε για την παράταση των ηλεκτρονικών αιτήσεων που ζητήσαμε και τη δυνατότητα να σταλούν ταχυδρομικά τα δικαιολογητικά μας εισακουστήκαμε, αλλά τουλάχιστον πήραμε τέσσερις μέρες παράταση για την υποβολή των δικαιολογητικών. Κάτι είναι κι αυτό, από το ολότελα…

Για τις πληρωμές μας, γνωρίζουν οι Συνάδελφοι τις προσπάθειες που κάνουμε αλλά ανακοινώσεις θα βγάλουμε όταν έχουμε επιβεβαιωμένα νέα (είτε άσχημα είτε καλά).

Ψευδώς γίνεται λόγος ότι τα πράγματα επί προηγούμενης κυβέρνησης δεν έγιναν χειρότερα αναφέροντας ότι τα τελευταία δέκα χρόνια η κατάσταση είναι η ίδια και ότι παλιότερα κάναμε και δύο χρόνια να πληρωθούμε. Ναι κύριοι, κάποτε κάναμε δύο χρόνια να πληρωθούμε και τότε δημιουργήθηκε το Σ.Ε.Δ.Ι.Ε.Κ. και ένα χρόνο πριν αναλάβει η προηγούμενη κυβέρνηση είχαμε φτάσει να πληρωνόμαστε 1-2 μήνες μετά τη λήξη της Σύμβασης. Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας και όχι για να κάνουμε πολιτική (γνωρίζουν όσοι συμμετέχουν στις Διαδικασίες ότι αποφεύγουμε να τοποθετούμαστε πολιτικά, αλλά δίνουμε απόλυτη προτεραιότητα στην επίλυση των προβλημάτων του κλάδου μας).

Ψευδώς αναφέρεται στο δημοσίευμα του Σ.Ι.Ε.Λ. Ν. Αχαΐας ότι με την πληρωμή των μη Πιστοποιημένων έγινε ό,τι έκανε και η προηγούμενη κυβέρνηση, διότι αποκρύπτεται επιμελώς ότι για να φτάσει πέρυσι η Πολιτική Ηγεσία επί της προηγούμενης κυβέρνησης να ψηφίσει Διάταξη αναστολής εφαρμογής του Νόμου που οι ίδιοι ψήφισαν και σύμφωνα με τον οποίον οι μη Πιστοποιημένοι Εκπαιδευτές θα πληρώνονταν με ωρομίσθιο που θα υπολογίζεται ανά άτομο, το Σ.Ε.Δ.Ι.Ε.Κ. πίεζε από τον Ιανουάριο του 2018 (όταν είδαμε ότι καμιά διαδικασία υπολογισμού ωρομισθίου δεν προχωρούσε) και τελικά η εν λόγω Διάταξη ψηφίστηκε καλοκαίρι. Φέτος ενώ υπήρχε το ίδιο πρόβλημα και αντί εγκαίρως να το επιλύσει, η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έκανε απολύτως τίποτε και απλά μετέφερε το πρόβλημα στην επόμενη κυβέρνηση. Η νέα Υπουργός κα Κεραμέως έδρασε άμεσα και έπραξε το αυτονόητο. Δε γνωρίζουμε βεβαίως τι θα γίνει στο επόμενο σπουδαστικό έτος…

Ψευδώς αναφέρεται ότι δεν έχουμε θέσει το θέμα της μετατροπής των Συμβάσεών μας, της άμεσης υπογραφής τους αλλά και των προσλήψεων Μονίμων Εκπαιδευτών. Η ανακοίνωσή μας με τα θέματα προς συζήτηση στη νέα Υπουργό κα Κεραμέως με ημερομηνία 23/07/2019 είναι αδιάψευστος μάρτυρας, αν και τα ίδια θέταμε και τα προηγούμενα έτη…

Σχετικά με το σχόλιο του Σ.Ι.Ε.Λ. Ν. Αχαΐας για το ότι δεν υπήρξε Απαρτία στη Γενική Συνέλευση για κινητοποιήσεις για τις πληρωμές μας, αποκρύπτεται ότι το Σ.Ε.Δ.Ι.Ε.Κ. προχώρησε την ακριβώς προηγούμενη χρονιά σε επιτυχημένη κινητοποίηση για τις πληρωμές μας. Καλώς ή κακώς, όσο αυξάνεται ο αριθμός των Μελών μας γίνεται πιο δύσκολη η Απαρτία και επιπλέον «πέσαμε» σε προεκλογική περίοδο, γεγονός που έπαιξε ρόλο. Πάντως δεν πρόκειται να σταματήσουμε να λειτουργούμε με Δημοκρατικές διαδικασίες και δεν καταλαβαίνουμε το χλευασμό σας κύριοι, εκτός και εάν εσείς δεν τηρείτε Απαρτία στις Γενικές Συνελεύσεις σας…

Τέλος, επειδή στο Σωματείο μας προβλέπεται εκ του Καταστατικού η δημιουργία και λειτουργία Παραρτημάτων σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, καλούμε τους υγιώς σκεπτόμενους Συναδέλφους του Νομού Αχαΐας να ενταχθούν στο Σωματείο μας και να ιδρύσουν Παράρτημα στην Πάτρα.

Είμαστε ευτυχείς για το κλίμα Συνεργασίας που συναντήσαμε από το Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης κ. Βούτσινο και ευελπιστούμε σε μια συνεχή και εποικοδομητική Συνεργασία μαζί του προς όφελος όλων των Συναδέλφων.

«ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

(Σ.Ε.Δ.Ι.Ε.Κ. & Λ.Φ.Δ.Β.Μ.Δ)»

Αρ. Απόφ. Μον. Πρωτ. Πειρ. 5581/2011

Α.Φ.Μ. 997036289

Τ.Θ. 91760 / Τ.Κ. 18102 Κορυδαλλός, τηλ.  6937202392, 6972813277

 E-mail: info@sediek.gr

σχετικά άρθρα

Μεταθέσεις: Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα δηλωμένα κενά
Μεταθέσεις: Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα δηλωμένα κενά
Τοποθέτηση Αιρετού ΠΥΣΔΕ Σερρών Παπαχρήστου Βασιλείου στη συνεδρίαση  της 28ης Φεβρουαρίου 2020 - Επί του πίνακα Α και Γ Κενών και πλεονασμάτων...
Μεταθέσεις: Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα δηλωμένα κενά