Σύλλογος ΠΕ Σητείας: Αίτημα για άνοιγμα ΟΠΣΥΔ και ανακοίνωση πινάκων
Να ανοίξει άμεσα ο ΟΠΣΥΔ για όλους τους συναδέλφους και να αναρτηθούν πίνακες αναπληρωτών

Στις 24/04/2019 εκδόθηκε η προκήρυξη 3ΕΑ/2019, η οποία αφορά την κατάρτιση πινάκων για την πλήρωση κενών θέσεων εκπαιδευτικών Ειδικής  Αγωγής αλλά και για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ΕΑΕ.  Ο νόμος  4589/2019, που αφορά το νέο σύστημα μόνιμων διορισμών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, ψηφίστηκε τέλη Ιανουαρίου, γεγονός που σημαίνει πως με βάση το νομοθετικό πλαίσιο η προκήρυξη θα έπρεπε να είχε εκδοθεί εντός ενός μήνα.

            Ωστόσο καμία ενέργεια δεν έχει γίνει με αποτέλεσμα χιλιάδες συνάδελφοι να βρίσκονται σε αβεβαιότητα. Οι συνάδελφοί μας όμηροι της ολιγωρίας του Υπουργείου το οποίο δεν έχει αναρτήσει πίνακες αναπληρωτών ούτε πίνακες διορισμών , δεν έχει κάνει κατανομή στην ειδική και δεν έχει ανοίξει ο ΠΣΥΔ προκειμένου να κάνουν αίτηση.           

            Η ανακοίνωση «κλειδωμένων» πινάκων στην  γενική και την γενική καταστρατηγεί κάθε έννοια δικαίου. Αρκετοί συνάδελφοι λόγω συνήθως τεχνικών προβλημάτων βρέθηκαν να μην έχουν καταθέσει δήλωση ενώ τόσα χρόνια δούλευαν στην εκπαίδευση. Αυτοί οι συνάδελφοι σύμφωνα με τις διαρροές του Υπουργείου για κλειδωμένους πίνακες θα μείνουν για άλλη μια χρονιά άνεργοι. Αυτό είναι πέρα για πέρα άδικο.  Το  Υπουργείο και το ΑΣΕΠ στέλνει από τον Άννα στον Καϊάφα για το ζήτημα της κατάρτισης πινάκων με τελικούς αποδέκτες τους συναδέλφους μας και κατ’ επέκταση τα σχολεία καθώς εκφράζουμε έντονα την ανησυχία μας για έγκαιρη στελέχωση.

ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:

  • Να γίνει μία πράξη νομοθετικού περιεχομένου ή όποια άλλη νομοθετική ρύθμιση προβλέπεται ώστε να κατανεμηθούν οι 4.500 θέσεις στην ΕΑΕ και να πραγματοποιηθούν οι μόνιμοι διορισμοί στην Ειδική Αγωγή μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019.
  • Με νομοθετική ρύθμιση ή όποια άλλη διαδικασία προβλέπεται, να δοθεί παράταση στην ημερομηνία έκδοσης των οριστικών πινάκων κατάταξης αναπληρωτών ΕΑΕ ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα και η όλη διαδικασία των μόνιμων διορισμών.
  • Να ανοίξει το σύστημα για να καταθέσουν  αίτηση  όλοι οι συνάδελφοι
  • Προσμέτρηση του Συνόλου της προϋπηρεσίας

Για το Δ.Σ.

 

σχετικά άρθρα

Καταγγελία γιατρών: Ακύρωσαν χημειοθεραπείες στο νοσοκομείο του Ρίου
Καταγγελία γιατρών: Ακύρωσαν χημειοθεραπείες στο νοσοκομείο του Ρίου
Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας απαιτεί άμεση λύση στο πρόβλημα και να σταματήσει η ταλαιπωρία των καρκινοπαθών
Καταγγελία γιατρών: Ακύρωσαν χημειοθεραπείες στο νοσοκομείο του Ρίου