Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά καταδικάζει απερίφραστα την κατάθεση αγωγής από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Βαθέoς Σάμου εναντίον αναπληρώτριας δασκάλας. Η συνάδελφος διώκεται, επειδή υπερασπίστηκε έμπρακτα το αυτονόητο δικαίωμα όλων των παιδιών, προσφύγων, ντόπιων και μεταναστών, να εγγράφονται και να φοιτούν στο δημόσιο σχολείο σύμφωνα με τις θέσεις του Συλλόγου Εκπ/κών ΠΕ Σάμου, της ΔΟΕ και του κλάδου των εκπαιδευτικών συνολικά. Μάλιστα, ο Σύλλογος Γονέων διεκδικεί ως αποζημίωση 50.000 ευρώ από την συναδέλφισσα, η οποία, σημειωτέον, απολύθηκε στις 21 Ιουνίου, όπως όλοι οι αναπληρωτές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Να σημειώσουμε, επίσης, ότι ο εν λόγω σύλλογος γονέων οργάνωσε αποχή των παιδιών του σχεδόν για ένα μήνα από τα μαθήματα ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην έναρξη λειτουργίας Δομής Υποστήριξης και Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ) με 14 προσφυγόπουλα στο σχολικό κτίριο.

Οι ευθύνες για την πολύ αρνητική αυτή εξέλιξη βαραίνουν διάφορες κατευθύνσεις και κυρίως την κυβερνητική πολιτική. Παρά τη ρητορική υπεράσπισης των προσφύγων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου οι πρόσφυγες διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες, καθώς και τις γκετοποιημένες δομές των ΔΥΕΠ, νομιμοποιώντας έτσι τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές αντιλήψεις των ακραίων αντιδραστικών κύκλων. Συγχρόνως, οι ευθύνες για την υποτιθέμενη αδυναμία ένταξης των προσφυγόπουλων στην εκπαιδευτική διαδικασία μετατοπίζονται από τη μία στους γονείς που αντιδρούν και από την άλλη στους εκπαιδευτικούς που οφείλουν να εξομαλύνουν την ένταση με τους πρώτους, όπως έχει αναφέρει σε παλαιότερη συνέντευξή του κι ο Υπουργός Παιδείας Γαβρόγλου.

Η δίωξη εναντίον της αναπληρώτριας συναδέλφισσας δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό. Αντίθετα, αποσκοπεί στον εκφοβισμό και την τρομοκράτηση ολόκληρου του κλάδου, ώστε να αποδέχεται μοιρολατρικά τη διαρκή φτωχοποίηση και να σιωπά απέναντι στην επιθετικότητα της ρατσιστικής και φασιστικής ιδεολογίας και πρακτικής. Παρότι βρισκόμαστε στο τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς, η κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική και οι προσπάθειες φίμωσης των εργαζομένων επιτείνονται και οφείλουμε να αντισταθούμε με συλλογική οργάνωση και αλληλεγγύη.

• Να αποσυρθεί άμεσα η αγωγή εις βάρος της συναδέλφισσας και να ληφθούν πανελλαδικά αποφάσεις για την υπεράσπισή της από τα εκπαιδευτικά σωματεία και μαζικούς φορείς.
  • Καλούμε τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να παράσχουν πλήρη συνδικαλιστική, οικονομική και νομική κάλυψη στη συναδέλφισσα.
  • Υπερασπιζόμαστε το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε παιδιού να μορφωθεί, πόσω μάλλον των προσφυγόπουλων και των θυμάτων των ιμπεριαλιστικών πολέμων.
  • Δηλώνουμε την ανυποχώρητη βούλησή μας να συγκροτήσουμε ισχυρό αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα εναντίον των στρατιωτικών επεμβάσεων των ισχυρών, του συνακόλουθου ξεριζωμού των λαών και της φασιστικής απειλής.

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4