Σύλλογος ΕΕΠ – ΕΒΠ Κ. Μακεδονίας: Να παρέμβει το Υπουργείο για το παράβολο
Πολλοί αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής, ΕΕΠ, ΕΒΠ, κινδυνεύουν με ανεργία λόγω …παράβολου!

Να παρέμβει τώρα το Υπ. Παιδείας, ώστε αν μην αποκλειστεί κανείς συνάδελφος!  Αυτές τις μέρες πολλοί συνάδελφοι αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής διαπιστώνουν ότι κινδυνεύουν να αποκλειστούν από τον νέο πίνακα! Ενώ κατέθεσαν κανονικά και εμπρόθεσμα όλα τα δικαιολογητικά τους και εξασφάλισαν ηλεκτρονικά το απαιτούμενο παράβολο ως τις 24 Μάη ή τις 7 Ιούνη, όπως προβλεπόταν από τη συγκεκριμένη προκήρυξη, δεν πλήρωσαν το παράβολο αυτό ως την ημερομηνία αυτή, παραπλανημένοι από το γεγονός ότι, όταν το εξέδιδαν, το σύστημα του taxisnet τους ενημέρωνε ότι έχουν περιθώριο πληρωμής του ως και 1,5 μήνα.

Η κατάσταση αυτή δεν πρέπει να οδηγήσει τους συναδέλφους μας αυτούς ακόμα και στην ανεργία. Να σημειωθεί ότι ο πίνακας είναι ενιαίος, που σημαίνει ότι, τυχόν αποκλεισμός τους απ’ αυτόν, τους αποκλείει τόσο από τη διεκδίκηση μονιμοποίησης όσο και από τη δυνατότητα να δουλέψουν ακόμα και ως αναπληρωτές, τους οδηγεί δηλαδή σε σίγουρη ανεργία για τρία χρόνια! Είναι πραγματικά τραγικό μία διχογνωμία του συστήματος να οδηγήσει συναδέλφους στην ανεργία! 

Ζητάμε από το Υπ. Παιδείας:

Να παρέμβει, ώστε να μην αποκλειστεί κανένας συνάδελφος/ισσα που κατέθεσε κανονικά τα δικαιολογητικά του για τον λόγο αυτό! Σε κάθε περίπτωση να δοθεί σε όλους τους συναδέλφους χρονικό περιθώριο να προβούν στην πληρωμή του, αν δεν ισχύει το προβλεπόμενο περιθώριο που λέει το σύστημα. Απαιτούμε εδώ και τώρα απάντηση στο ζήτημα αυτό!

Για να σταματήσει η αγωνία των συναδέλφων και για να διεκδικήσουμε απαντήσεις γι’ αυτό, τους καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας (κτίριο ZEDA), μαζί με τους Συλλόγους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τις ΕΛΜΕ, την Πέμπτη 13/6/2019 στις 2 μ.μ. και ζητάμε συνάντηση και απάντηση από την πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας. Καλούμε πρωτίστως τους ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν όλοι!

 Για το Δ.Σ 

best of network

σχετικά άρθρα