Ενημερωτικό για το ΠΥΣΔΕ Γ' Αθήνας και τις εκλογές σε Α'-Γ' ΕΛΜΕ
Ανακοίνωση τωn Αιρετών μελών του ΠΥΣΔΕ Γ΄Αθήνας, Αγγελικής Φατούρου και Αντώνη Πέττα

7ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΣΔΕ Γ΄ ΑΘΗΝΑΣ, 5/6/2019

ΟΛΟΙ στις ΕΚΛΟΓΕΣ των ΕΛΜΕ Α΄ και Γ΄ Δυτικής Αθήνας, ΠΕΜΠΤΗ 20/6/2019, 1ο ΓΕΛ Περιστερίου και 7ο ΓΕΛ Ιλίου ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ αποφασιστικά ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, τη μόνη μαχητική, αποτελεσματική και διαχρονική αντιπολίτευση στην επελαύνουσα βαρβαρότητα, εντός και εκτός εκπαίδευσης

Για τις αναμενόμενες υπηρεσιακές μεταβολές, τους αναγγελθέντες διορισμούς, τις συνδικαλιστικές και βουλευτικές εκλογές και το 19ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ

1. Στο ΠΥΣΔΕ Γ΄ Αθήνας όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές θα γίνουν μετά το τέλος των ηλεκτρονικών εγγραφών σε Λύκεια και ΕΠΑΛ. Δηλαδή μετά τις 17/6. Εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους συλλόγους διδασκόντων να ελέγξουν σχολαστικά τη διαδικασία κενών και πλεονασμάτων, τη διαδικασία συγκρότησης τμημάτων και το χαρακτηρισμό των υπεραρίθμων. Οι ΕΛΜΕ έχουν ζητήσει από το Διευθυντή Γ΄ Αθήνας να προτείνει τμήματα ολιγομελή, σε κάθε περίπτωση με αριθμό μικρότερο των 25 μαθητών, ώστε να μην χαθεί ούτε ένα τμήμα στα σχολεία της περιοχής μας, Γυμνάσια, Λύκεια, ΕΠΑΛ.

2. Η μεγάλη πλειοψηφία του λαού και των εργαζομένων, εκφράζοντας τη συσσωρευμένη αγανάκτηση ενάντια στην κυβερνητική πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας και της υποτέλειας, αποδοκίμασε στις ευρωεκλογές την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, οδηγώντας την σε μεγάλη πολιτική ήττα. Πάνω από πεντακόσιες χιλιάδες ψη­φο­φόροι που είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ το Σεπτέμβρη 2015 αποδεσμεύτηκαν από την επιρροή του. Προσέλαβαν το χαρακτήρα μιας οξύτατης, διχαστικής εσωτερικής αντιπαράθεσης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και το αποτέλεσμά τους υποχρέωσε τον Τσίπρα να προκηρύξει πρόωρες εθνικές εκλογές για 7/7. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι αναμφίβολα δυσμενές για τα λαϊκά συμφέροντα και το κίνημα. Γιατί σημειώνεται μετά από μια μακρά περίοδο εφαρμογής μιας αντιλαϊκής και υποτελούς πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που αμαύρωσε και δυσφήμισε τις αξίες και τα οράματα της Αριστεράς, και μετατόπισε σε πιο δεξιά κατεύθυνση το πολιτικό σκηνικό, ανοίγοντας το δρόμο για την επάνοδο της ΝΔ, η οποία διακηρύσσει σε όλους τους τόνους τη βαθιά αντιδραστική της πολιτική. Στη μαύρη ατζέντα του Μητσοτάκη υπάρχει η συνέχιση της μακράς εξουθενωτικής λιτότητας στα πλαίσια των μνημονιακών, αντεργατικών επιλογών της EE. Το μόνο θετικό στοιχείο ήταν η μεγάλη μείωση της δύναμης της φασιστικής Χρυσής Αυγής, παρ΄ όλο που οι περισσότεροι ψηφοφόροι που αποδεσμεύτηκαν από αυτήν κατευθύνθηκαν σε ακροδεξιά, εθνικιστικά ή ρατσιστικά μορφώματα που ξεφυτρώνουν σε ολόκληρη τη χώρα.

3. Λόγω ακριβώς των βουλευτικών εκλογών, προτείναμε στο ΔΣ της ΟΛΜΕ την αναβολή του συνεδρίου για το Σεπτέμβρη, ώστε η Ομοσπονδία να μπορέσει να συζητήσει με τα νέα δεδομένα [νέα κυβέρνηση, νέος υπουργός παιδείας, πιθανές νέες εξαγγελίες κλπ] και να χαράξει μια αγωνιστική κατεύθυνση και όχι να αναλωθούμε σε κοκορομαχίες εντυπώσεων στη βάση των κεντρικών πολιτικών και μόνον. Η απόφαση θα παρθεί, ελπίζουμε, αύριο Πέμπτη 6/6.

4. Ο απερχόμενος υπουργός Παιδείας έσπευσε να υπογράψει πρόβλεψη [!] διορισμού 10.500 μονίμων εκπαιδευτικών για το 2020 – 2022! Εκτός από το προφανές της πρόθεσής του, δηλαδή ψηφοθηρία της κακιάς ώρας, και των τεραστίων προβλημάτων που αφήνει πίσω του με το κακόφημο «προσοντολόγιο», το εκπαιδευτικό κίνημα θα αγωνιστεί με επιμονή και μαχητικότητα το επόμενο διάστημα για το ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ.

5. Όπως έχετε ενημερωθεί από τις ΕΛΜΕ σας, πετύχαμε την είσοδο των καθηγητών στα πρατήρια του στρατού σε όλη την Ελλάδα. Μπορείτε ήδη να συμπληρώνετε τη φόρμα για την έκδοση της κάρτας μέλους (http://olme-attik.att.sch.gr/new/?p=12061). Θα επακολουθήσει επαλήθευση των στοιχείων και έλεγχος και θα σας σταλεί στο email που θα δηλώσετε. Οι κάτοχοι smartphones μπορούν να έχουν την κάρτα στο τηλέφωνό τους ώστε να την επιδεικνύουν στην είσοδο των πρατήριων μαζί με την αστυνομική τους ταυτότητα (αποστέλλεται στο e-mail που θα καταχωρήσετε σε μορφή jpeg). Οι μη κάτοχοι smartphones μπορούν να εκτυπώνουν την κάρτα (αποστέλλεται σε μορφή PDF). Ισχύς κάρτας έως 31/12/2019, πρατήρια και ωράριο λειτουργίας http://www.army.gr/el/themata-prosopikoy/monimoi/pratiria. Βεβαίωση πληρωμής της συνδρομής σας προμηθεύεστε από τις ΕΛΜΕ σας. Κάρτα δικαιούνται και οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, μέλη των ΕΛΜΕ [στον αριθμό μητρώου συμπληρώνουν πέντε μηδενικά].

6. Εντός των επομένων ημερών θα ανακοινωθούν από την ΟΛΜΕ και τα σχετικά α) με τις κατασκηνώσεις για τα παιδιά των μελών μας, β) ο παραθερισμός σε σπίτια των εγκαταστάσεων του Αγίου Ανδρέα για όλη την οικογένεια των εκπαιδευτικών.

7. Οι εκλογές στις 20/6, για την εκλογή αντιπροσώπων για το 19ο συνέδριο της ΟΛΜΕ, είναι εξαιρετικά κρίσιμες. Η συμμετοχή ΟΛΩΝ και η ψήφος στην ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΕΡΕΜΒΑΣΗ ο μόνος δρόμος για την ισχυροποίηση των σωματείων μας, για ΕΛΜΕ που σκέφτονται, ενώνουν, αγωνίζονται και νικούν!

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΦΑΤΟΥΡΟΥ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΕΤΤΑΣ Αιρετά μέλη του ΠΥΣΔΕ, εκπρόσωποι των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων