Η Α ΕΛΜΕ Κορινθίας πάει αρχαίο θέατρο, «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή
Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019, 21:00, αρχαίο θέατρο Επιδαύρου, Τιμή 17 ευρώ 

 Η Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. θα μισθώσει για τη μετακίνηση των μελών της ΔΩΡΕΑΝ δυο (2) πούλμαν. Το εισιτήριο για τη συγκεκριμένη παράσταση είναι με την έκπτωση 17 ευρώ / άτομο και οι θέσεις είναι στη Ζώνη Β  κερκίδα Η.  Η προσφορά ισχύει ΜΟΝΟ για τους συναδέλφους που είναι μέλη της Ε.Λ.Μ.Ε.  (και για τον έναν ή μία συνοδό τους).

Η διαδικασία κράτησης των θέσεων θα γίνει ως εξής : κάθε σχολείο θα αποστείλει στο e-mail της Ε.Λ.Μ.Ε. ([email protected]) μέχρι τις 7 Ιουνίου 2019, τα στοιχεία των συναδέλφων που ενδιαφέρονται να πάνε στο θέατρο με συνημμένο αρχείο xls με τις εξής 4 στήλες : Σχολείο, Ονοματεπώνυμο, Θέσεις για το θέατρο , θέσεις στο πούλμαν

Επειδή υπάρχει δέσμευση η καταβολή του χρηματικού ποσού να γίνει μέχρι τις 10 Ιουνίου 2019, ο σύνδεσμος της Ε.Λ.Μ.Ε. σε κάθε σχολείο πρέπει να συλλέξει μέχρι τις 7 Ιουνίου τα χρήματα των ενδιαφερομένων συναδέλφων του σχολείου του και να τα έχει παραδώσει – κατόπιν σχετικής επικοινωνίας – στο μέλος του Δ.Σ. που είναι υπεύθυνο για το σχολείο του. Θα τηρηθεί  σειρά προτεραιότητας, με βάση την ακριβή ώρα παραλαβής των καταστάσεων στο email της Ε.Λ.Μ.Ε. Θα ακολουθήσει άλλη ανακοίνωση σχετικά με το πρόγραμμα.   

Λίγα λόγια για το έργο         

Το τελειότερο έργο του Σοφοκλή και κατά γενική ομολογία η πλέον υποδειγματική αρχαία τραγωδία ξεκινά με ένα μυστήριο. Η πόλη της Θήβας πλήττεται από λοιμό και ο βασιλιάς Οιδίποδας ζητά να εξακριβώσει τον λόγο. Ο χρησμός του Απόλλωνα παραγγέλνει ότι για να καθαρίσει η πόλη πρέπει πρώτα να τιμωρηθεί ο φόνος του Λάιου. Ο βασιλιάς αποφασίζει να εξιχνιάσει το αίνιγμα και ξετυλίγει ένα κουβάρι φρικτών αποκαλύψεων.

Μετάφραση  : Γ. Λιγνάδης

Σκηνοθεσία  : Κ. Μαρκουλάκης (Βοηθοί: Δ. Δερμιτζάκη,Ε. Σκουλά)

Σκηνικά-Κοστούμια: Π. Μέξης

Μουσική: Μ. Μάτσας

Παίζουν: Δ. Λιγνάδης (Οιδίποδας), Α. Μουτούση (Ιοκάστη), Ν. Χατζόπουλος (Κρέων), Κ. Αβαρικιώτης (Τειρεσίας), Γ. Ζιόβας (Άγγελος), Γ. Ψυχογιός (Θεράπων), Ν. Χανακούλας (Εξάγγελος)

Χορός: Μ. Αφολαγιάν, Δ. Γεωργαλάς, Δ. Καραβιώτης, Κ. Κοράκης, Α. Μαγγόνας, Δ. Μαύρος, Β. Παπαδημητρίου, Γ. Πολιτάκης, Γ. Τσουρής, Β. Ψωμάς           

σχετικά άρθρα