Η ΕΛΜΕ Πειραιά στηρίζει την κινητοποίηση των μαθητών 22/4 στη Βουλή
Όλοι στην κινητοποίηση Μ. Δευτέρα 22 Απρίλη, 18:30 έξω από τη Βουλή!

Προσυγκέντρωση ΕΛΜΕ και Συλλόγων 18:00 Προπύλαια!

Το αντιδραστικό νομοσχέδιο για το Λύκειο να μην ψηφιστεί!

Η ΕΛΜΕ Πειραιά χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις μαθητών-εκπαιδευτικών-γονιών, για να μην περάσει το αντιδραστικό νομοσχέδιο για το «Νέο Λύκειο» που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη συνήθη τακτικής της, το φέρνει προς ψήφιση τη Μεγάλη Δευτέρα με κλειστά τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια, προκειμένου να αποφύγει τις «ενοχλητικές αντιδράσεις», μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών και γονιών.

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας φτιάχνουν  ένα Λύκειο εξεταστικό κέντρο, αποψιλωμένο από κάθε έννοια Γενικής Παιδείας και με μαθητές και εκπαιδευτικούς που θα τρέχουν αδιάκοπα σε μια εξεταστική αρένα, προκειμένου να καλύψουν την ύλη. Το νέο Λύκειο που ετοιμάζουν είναι ένα λύκειο ακόμη πιο ταξικό, αφού αυξάνει την ανάγκη των μαθητών για φροντιστήρια, ακυρώνοντας de facto μια ολόκληρη τάξη (Γ΄ Λυκείου) μετατρέποντας την σε προπαρασκευαστικό έτος για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια.

Παρά τις προσπάθειες καθησυχασμού από την πλευρά του υπουργείου, ότι δήθεν το Νομοσχέδιο προσπαθεί να λύσει παθογένειες του Λυκείου (π.χ. υποβάθμιση των μαθημάτων γενικής παιδείας), γνωρίζουμε καλά τι περιμένει τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Πρόκειται για  ένα Λύκειο ακόμα πιο σκληρό και ανταγωνιστικό, όπου μόνο οι έχοντες θα καταφέρνουν να κόβουν «το νήμα του τερματισμού» μετά από μια εξοντωτική «κούρσα» εξετάσεων για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια.

Η ΕΛΜΕ Πειραιά στηρίζει την κινητοποίηση των μαθητών (με πρωτοβουλία μαθητών από σχολεία του Κερατσινίου) την Πέμπτη 18 Απριλίου 12:00 στην πλατεία Κοραή. Για το σκοπό αυτό κηρύσσει διευκολυντική στάση εργασίας από τις 11:30 έως τις 2:00.

Καλούμε τη Μ. Δευτέρα 22 Απρίλη σε συγκέντρωση

18:30 έξω από τη Βουλή, με προσυγκέντρωση στις 18:00 στα Προπύλαια!

Να μην ψηφιστούν οι αντιδραστικές αλλαγές στην Παιδεία!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ ALFAVITA.GR

Μόρια αναπληρωτών: Μοριοδοτούμενο Εξ αποστάσεως ECDL - Πιστοποίηση γνώσεων χειρισμού Η/Υ

Νέα τμήματα στο 400 ωρών εξ αποστάσεως σεμινάριο "Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης"

best of network

σχετικά άρθρα

Επίσημο: Για ένα ακόμη χρόνο στον Ολυμπιακό ο Β. Σπανούλης
Επίσημο: Για ένα ακόμη χρόνο στον Ολυμπιακό ο Β. Σπανούλης
Ο 37χρονος γκαρντ βρίσκεται στον Ολυμπιακό από το καλοκαίρι του 2010, τότε που πήρε τη μεγάλη απόφαση να αφήσει τον Παναθηναϊκό για χάρη των...
Επίσημο: Για ένα ακόμη χρόνο στον Ολυμπιακό ο Β. Σπανούλης
Καταγγελίες που γεννούν ερωτηματικά στον απόηχο της δολοφονίας της Αμερικανίδας βιολόγου
Καταγγελίες που γεννούν ερωτηματικά στον απόηχο της δολοφονίας της Αμερικανίδας βιολόγου
Καταγγελία για "επίθεση" με λευκό αυτοκίνητο σε 27χρονη που έκανε τζόκινγκ - Ακόμα ένα παρόμοιο περιστατικό στην ευρύτερη περιοχή του Μάλεμε - Τι...
Καταγγελίες που γεννούν ερωτηματικά στον απόηχο της δολοφονίας της Αμερικανίδας βιολόγου