Συντονιστικό Αναπληρωτών: Κάλεσμα σε συνέντευξη τύπου 17/4
Συνέντευξη τύπου για την προστασία κύησης και μητρότητας

Το Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών, μαζί με πρωτοβάθμια εκπαιδευτικά σωματεία σας καλούν την Τετάρτη 17/04 στις 12 μμ στα γραφεία της ΔΟΕ, Ξενοφώντος 15A, σε συνέντευξη τύπου της καμπάνιας για την προστασία της μητρότητας.

Οι εκβιασμοί που δεχόμαστε οι νέοι εργαζόμενοι γονείς πρέπει να σταματήσουν! Οι αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί αφήνουν τα μωρά τους μόλις 5 μηνών για να γυρίσουν στη δουλειά τους, διακόπτοντας πρόωρα το θηλασμό, ή εξαναγκάζονται σε άδειες άνευ αποδοχών και ενσήμων, που τους στερούν το επίδομα ανεργίας το καλοκαίρι και την έγκαιρη πρόσληψη την επόμενη σχολική χρονιά. Όλα αυτά αν γεννήσουν μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα προκειμένου να καταφέρουν να πάρουν την άδεια ανατροφής.

Στον ιδιωτικό τομέα δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που εργαζόμενες έμειναν έγκυες και απολύθηκαν. Οι μητέρες και οι πατέρες που δουλεύουν με μπλοκάκι (Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών) δεν δικαιούνται ούτε μια μέρα άδειας.

Σε όλα αυτά απαντάμε αγωνιστικά και αποφασιστικά! Να στήσουμε δίχτυ προστασίας απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία και ασυδοσία!  Η βαρβαρότητα της ελαστικής εργασίας, που καθοδηγείται από Κυβέρνηση, ΕΕ και ΟΟΣΑ δεν θα περάσει!

Το Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών έχει ξεκινήσει μια τεράστια καμπάνια για την προστασία της μητρότητας την οποία στηρίζουν εκπαιδευτικά σωματεία και βρισκόμαστε σε επαφή και με σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Έχουν πραγματοποιηθεί συσκέψεις, κινητοποιήσεις και άλλες πολύμορφες δράσεις.

Σας καλούμε λοιπόν στη συνέντευξη τύπου που θα δοθεί στα γραφεία της ΔΟΕ (Ξενοφώντος 15Α, Σύνταγμα), προκειμένου να σας παρουσιάσουμε αυτό το πολύ σημαντικό ζήτημα.

ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ ALFAVITA.GR

Μόρια αναπληρωτών: Μοριοδοτούμενο Εξ αποστάσεως ECDL - Πιστοποίηση γνώσεων χειρισμού Η/Υ

Νέα τμήματα στο 400 ωρών εξ αποστάσεως σεμινάριο "Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης"

best of network