Ανακοίνωση της Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ) χαιρετίζει την δυναμική παρουσία  εκατοντάδων μαθητών στο Υπουργείο Παιδείας ενάντια στο νομοσχέδιο Γαβρόγλου για το νέο Λύκειο. Ανάμεσά τους ήταν και πολλοί μαθητές από σχολεία της περιοχής (Παλλήνη, Γέρακας, Αρτέμιδα και αλλού) Για μια ακόμη φορά, η πλειοψηφία της ΕΛΜΕ (ΔΑΚΕ - ΣΥΝΕΚ και ΠΑΣΚ / ΠΕΚ) έδωσε ηχηρό «απών», προσπαθώντας να δημιουργήσει «υγειονομική ζώνη» μεταξύ του κλάδου και των μαθητών. Όχι μόνο απέρριψαν την πρόταση της ΑΣΕ στο ΔΣ, για διευκολυντική στάση εργασίας ώστε να μπορούν να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο όσοι  εκπαιδευτικοί ήθελαν, αλλά καταψήφισαν την πρόταση να βγει ακόμα και μια απλή ανακοίνωση  για στήριξη αυτής της κινητοποίησης!! Ενώ δηλαδή αυτές οι παρατάξεις προσπαθώντας να κρατήσουν τα προσχήματα, στα χαρτιά καταδικάζουν τα μέτρα Γαβρόγλου, στην ουσία βάζουν εμπόδια για να δυναμώσει το μέτωπο ενάντια στο νέο λύκειο, να βαδίσουμε μαζί με τους μαθητές και τους γονείς μας σε αυτή τη μάχη.

Καλούμε τον κάθε καλόπιστο συνάδελφο να κρίνει την πρακτική αυτή. Τον κάθε συνάδελφο που καταλαβαίνει τι περιμένει τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές αλλά και τι βάρη θα φέρει στην λαϊκή οικογένεια ένα λύκειο ακόμα πιο σκληρό και ανταγωνιστικό, χωρίς ψήγματα γενικής παιδείας με εκπαιδευτικούς και μαθητές να τρέχουν χωρίς ανάσα. Μπορεί κάποιος συνάδελφος να μην συμφωνήσει πως αυτό που συμβαίνει στο παιδί ή στο μαθητή του δεν τον αφορά; Μπορεί να δεχθεί, ως δέσμευση δική του, τη δέσμευση της ΟΛΜΕ ότι «δεν θα ξεσηκώσει τους μαθητές»;

Στο επόμενο διάστημα χρειάζεται να δυναμώσει η συμμετοχή σε όλες τις κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο Λύκειο. Ο κλάδος να δώσει μαχητική απεργιακή απάντηση. Να απαντήσουμε στην θρασύτατη επιχειρηματολογία του Υπουργείου ότι το Λύκειο εξεταστικό κέντρο είναι για το καλό των μαθητών.

Οι εκπαιδευτικοί έχουμε πείρα, δεν ξεχνάμε ότι στο παρελθόν το μέτωπο εκπαιδευτικών – γονέων – μαθητών, η μετατροπή της παιδείας σε λαϊκή υπόθεση, οδήγησε στην ανατροπή νόμων που έκαναν το Λύκειο εξεταστικό κάτεργο. Και από αυτή την πλευρά καλούμε τους συναδέλφους να απεγκλωβιστούν από δυνάμεις που στην ΕΛΜΕ και στην ΟΛΜΕ στην πράξη κλείνουν το δρόμο στην κοινή δράση της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Να αλλάξουμε την κατάσταση στην Ομοσπονδία

Να ενισχυθούν οι δυνάμεις της ΑΣΕ για συνδικάτα που θα βοηθάνε να χτιστεί από τα κάτω το κοινό μέτωπο με τους μαθητές και τους γονείς και θα αντιπαλεύουν στην πράξη την αντιεκπαιδευτική πολιτική κυβερνήσεων – ΕΕ – ΟΟΣΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ ALFAVITA.GR

Μόρια αναπληρωτών: Μοριοδοτούμενο Εξ αποστάσεως ECDL - Πιστοποίηση γνώσεων χειρισμού Η/Υ

Μοριοδοτούμενο Εξ αποστάσεως Ασύγχρονο Σεμινάριο στην Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης (Σεμινάριο 400 ωρών - Παν.Πελοποννήσου): Αιτήσεις έως Παρασκευή

Γνωρίζετε τι σημαίνει «ωκύμορος» και «ωκυτόκια»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 15 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 15/4