Αιτήσεις εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα: Υπόδειγμα από τον νομικό σύμβουλο της ΟΛΜΕ
Το ΥΠΠΕΘ θεωρεί δίκαιο το αίτημα τους και γι’ αυτό ζήτησε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να γνωμοδοτήσει - Τι αναφέρει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, μετά τις τελευταίες κινητοποιήσεις για την ικανοποίηση του αιτήματος των συναδέλφων που ήταν σε διαθεσιμότητα τη διετία 2013-15 για την καταβολή του ποσού του 25% των αποδοχών τους για το διάστημα της διαθεσιμότητας και του υπολογισμού του στις συντάξιμες αποδοχές, σας ενημερώνει:

Κατά τη συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας με το Διευθυντή του  Γραφείου της Υφυπουργού ΠΕΘ και συνεργάτες της Υφυπουργού και του Γ. Γραμματέα του Υπουργείου, πήραμε και πάλι τη διαβεβαίωση ότι το ΥΠΠΕΘ  θεωρεί δίκαιο το αίτημα τους και γι’ αυτό το λόγο ζήτησε από το ΓΛΚ  (Γενικό Λογιστήριο του Κράτους) να γνωμοδοτήσει για το αν έχει  εφαρμογή η διάταξη της παρ. 5 του άρθρου 153 του ν. 4472/17 για την  επιστροφή του συνόλου των παρακρατηθέντων αποδοχών (25%) στους  εκπαιδευτικούς που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Επίσης συζητήθηκε το  ζήτημα των αιτήσεων των ενδιαφερομένων προς τις ΔΔΕ για καταβολή του  εν λόγω ποσού και αποφασίστηκε από κοινού, από την ΟΛΜΕ και  εκπροσώπους των εκπαιδευτικών που ήταν σε διαθεσιμότητα, να γίνουν οι  αιτήσεις για λόγους μη παραγραφής και πίεσης προς τους αρμόδιους φορείς.

ΕΔΩ το ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ  - που συντάχθηκε από την ΟΛΜΕ σε συνεργασία με  το νομικό μας συνεργάτη επισυνάπτεται.