ΕΛΜΕ Λήμνου-Αγίου Ευστρατίου

Η Φώφη Μπουλούτα απολύθηκε το 2012 από το Κολλέγιο Αθηνών, έχοντας συμπληρώσει 21 χρόνια ευδόκιμης υπηρεσίας στο εν λόγω σχολείο, μετά από επεισόδιο με γιο γνωστού πολιτικού που προσπαθούσε να αντιγράψει κατά την διάρκεια γραπτών απολυτηρίων εξετάσεων. Πρόσφατα, ένα χρόνο μετά τον θάνατό της, αναμοχλεύτηκε η υπόθεση αυτή με βολές κατά της επαγγελματικής επάρκειάς της, προκειμένου να δικαιολογηθεί η αποπομπή της από το σχολείο. Οι προσβλητικές για την μνήμη της συναδέλφισσας αναφορές προκάλεσαν την ομόφωνη αντίδραση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την υποβολή αγωγής κατά της ΟΙΕΛΕ από τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Το Σωματείο μας καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ενέργεια του Αντώνη Σαμαρά, που δεν στρέφεται μόνο κατά της Ομοσπονδίας, αλλά εκφράζει την αντίληψη που θέλει τους εργαζόμενους υποταγμένους και τα συνδικάτα όμηρους δικαστικών διώξεων.

Η απόλυση της Φώφης Μπουλούτα είναι μία από τις πολλές εκδικητικές απολύσεις ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Πρόκειται για μία απαράδεκτη πράξη επίδειξης ισχύος, αλλά είναι και φυσικό επόμενο της ύπαρξης ιδιωτικής εκπαίδευσης. Όσο υπάρχουν ιδιωτικά σχολεία, θα ισχύει και ο νόμος του ισχυρού εργοδότη έναντι του εργαζόμενου. Όποιο νομικό πλαίσιο και αν θεσπίζεται, όποια κυβέρνηση και αν το θεσπίζει και το εφαρμόζει, η πραγματικότητα επαληθεύει την παραπάνω διαπίστωση. Μοναδικό όπλο του εργαζόμενου για να αντιμετωπίσει την εργοδοτική αυθαιρεσία είναι η αλληλεγγύη των συναδέλφων του μέσα από την οργάνωσή τους σε μαζικά και μαχητικά σωματεία με ταξικό προσανατολισμό. Σε μία τέτοια κατεύθυνση καλούμε τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς να δώσουν την μάχη τους, τιμώντας την μνήμη της Φώφης Μπουλούτα και δίνοντας την πιο ουσιαστική απάντηση σε όσους επιχειρούν να την προσβάλουν.

Διαβάστε επίσης στο alfavita.gr

Μοριοδοτούμενο εξ αποστάσεως σεμινάριο του Παν.Πελοποννήσου: Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης

Σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών: Λάβε 4 μόρια με ECDL εξ αποστάσεως

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3