Thumbnail
ΕΛΜΕ Λήμνου-Αγίου Ευστρατίου

Η Φώφη Μπουλούτα απολύθηκε το 2012 από το Κολλέγιο Αθηνών, έχοντας συμπληρώσει 21 χρόνια ευδόκιμης υπηρεσίας στο εν λόγω σχολείο, μετά από επεισόδιο με γιο γνωστού πολιτικού που προσπαθούσε να αντιγράψει κατά την διάρκεια γραπτών απολυτηρίων εξετάσεων. Πρόσφατα, ένα χρόνο μετά τον θάνατό της, αναμοχλεύτηκε η υπόθεση αυτή με βολές κατά της επαγγελματικής επάρκειάς της, προκειμένου να δικαιολογηθεί η αποπομπή της από το σχολείο. Οι προσβλητικές για την μνήμη της συναδέλφισσας αναφορές προκάλεσαν την ομόφωνη αντίδραση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την υποβολή αγωγής κατά της ΟΙΕΛΕ από τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Το Σωματείο μας καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ενέργεια του Αντώνη Σαμαρά, που δεν στρέφεται μόνο κατά της Ομοσπονδίας, αλλά εκφράζει την αντίληψη που θέλει τους εργαζόμενους υποταγμένους και τα συνδικάτα όμηρους δικαστικών διώξεων.

Η απόλυση της Φώφης Μπουλούτα είναι μία από τις πολλές εκδικητικές απολύσεις ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Πρόκειται για μία απαράδεκτη πράξη επίδειξης ισχύος, αλλά είναι και φυσικό επόμενο της ύπαρξης ιδιωτικής εκπαίδευσης. Όσο υπάρχουν ιδιωτικά σχολεία, θα ισχύει και ο νόμος του ισχυρού εργοδότη έναντι του εργαζόμενου. Όποιο νομικό πλαίσιο και αν θεσπίζεται, όποια κυβέρνηση και αν το θεσπίζει και το εφαρμόζει, η πραγματικότητα επαληθεύει την παραπάνω διαπίστωση. Μοναδικό όπλο του εργαζόμενου για να αντιμετωπίσει την εργοδοτική αυθαιρεσία είναι η αλληλεγγύη των συναδέλφων του μέσα από την οργάνωσή τους σε μαζικά και μαχητικά σωματεία με ταξικό προσανατολισμό. Σε μία τέτοια κατεύθυνση καλούμε τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς να δώσουν την μάχη τους, τιμώντας την μνήμη της Φώφης Μπουλούτα και δίνοντας την πιο ουσιαστική απάντηση σε όσους επιχειρούν να την προσβάλουν.

 

Διαβάστε επίσης στο alfavita.gr

Μοριοδοτούμενο εξ αποστάσεως σεμινάριο του Παν.Πελοποννήσου: Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης

Σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών: Λάβε 4 μόρια με ECDL εξ αποστάσεως

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μακαρόνια
Η αυθεντική ιταλική σάλτσα που απογειώνει τα ζυμαρικά: Το μυστικό βρίσκεται στα… παϊδάκια
Το υλικό-έκπληξη από Ιταλίδα γιαγιά που μεταμορφώνει μια απλή μαρινάρα σε πλούσια, βαθιά γευστική σάλτσα
Η αυθεντική ιταλική σάλτσα που απογειώνει τα ζυμαρικά: Το μυστικό βρίσκεται στα… παϊδάκια
Κανέλα - Μπαχαρικά
Αδυνάτισμα με φυσικό τρόπο: Τα δύο μπαχαρικά που ενισχύουν την απώλεια βάρους
Τι λέει ειδικός για κανέλα και κουρκουμά – Πώς βοηθούν τον μεταβολισμό και τη ρύθμιση του σακχάρου
Αδυνάτισμα με φυσικό τρόπο: Τα δύο μπαχαρικά που ενισχύουν την απώλεια βάρους
διακοπές χειμώνας
Η φυσική τροφή που ενεργοποιεί την κυκλοφορία και “ανεβάζει” τη θερμοκρασία του σώματος
Πώς ένα απλό χειμωνιάτικο λαχανικό μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της πίεσης και στην αντιμετώπιση των κρύων άκρων
Η φυσική τροφή που ενεργοποιεί την κυκλοφορία και “ανεβάζει” τη θερμοκρασία του σώματος