Διαμαρτυρία της Δ' ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης την Παρασκευή για τον τρόπο εισαγωγής στα τμ. Μουσικών Σπουδών
Στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας για τον τρόπο εισαγωγής στα τμήματα Μουσικών Σπουδών. Το Υπουργείο Παιδείας παίζει με τα νεύρα και το μέλλον των μαθητών. Διαμαρτυρόμαστε Παρασκευή 1-2-2019 και ώρα 14.30.

Τέσσερις μήνες πριν από τις πανελλαδικές εξετάσεις το Υπουργείο Παιδείας με τροπολογία στον Ν. 4589/2019 ( ΦΕΚ Α΄ 29-1-2019 ) γνωστοποιεί ότι οι αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στα τμήματα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, και στο Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα ισχύσουν από φέτος.

Επίσης με την Υ.Α. ΦΕΚ 504 Β΄ 20-2-2019, τρεισήμισι μήνες πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις, γνωστοποιεί στους μαθητές τι ακριβώς θα περιλαμβάνει η εξέταση  των νέων πανελλαδικών μαθημάτων Μουσική Εκτέλεση και Ερµηνεία και Μουσική Αντίληψη και Γνώση.

Τώρα μαθαίνουν οι μαθητές ότι θα εξεταστούν σε νέα αντικείμενα  για τα οποία δεν έχουν προετοιμαστεί, με το Υπουργείο να τους «προτρέπει» να διαβάσουν από τα  μουσικά  εγχειρίδια  της Δευτεροβάθμιας στα οποία δεν υπάρχει καμία αναφορά για κάποια από τα εξεταζόμενα μαθήματα ( π.χ. μουσικής τεχνολογίας, Ανάγνωσης Ανάλυσης Μουσικού Αποσπάσματος κ.τ.λ. ). Ακόμη και στα Μουσικά Σχολεία το μάθημα της Μουσικής Τεχνολογίας π.χ. είναι επιλεγόμενο και οι μαθητές θα πρέπει να είχαν μαντικές ικανότητες για να το επιλέξουν.

Επίσης μετά την λήξη του Α΄ τετραμήνου οι μαθητές μαθαίνουν, οριστικά,  ότι ο βαθμός του απολυτηρίου θα προσμετράται στην συνολική βαθμολογία ενώ αυτή την πληροφορία θα έπρεπε να την είχαν τουλάχιστον από την αρχή της Β΄ Λυκείου.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Η προετοιμασία σε όλα τα εξεταζόμενα μαθήματα να γίνεται αποκλειστικά δωρεάν στο δημόσιο σχολείο με βιβλία και αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών
  • Μόνιμους μαζικούς διορισμούς για να καλύψουν το σύνολο των μορφωτικών αναγκών των μαθητών 
  • Καλούμε την ΟΛΜΕ να κινηθεί άμεσα και να καλέσει τις ΕΛΜΕ να οργανώσουν άμεσα κινητοποιήσεις, μαζί με τους γονείς και τους μαθητές, για την αποτροπή των εξωφρενικών σχεδιασμών του Υπουργείου.

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση της τροπολογίας και της σχετικής Υπουργικής Απόφασης για την εισαγωγή στα παραπάνω τμήματα

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας 
Παρασκευή 1-3-2019 και ώρα 14.30.

best of network

σχετικά άρθρα

Συνάντηση με τη Ν. Κεραμέως για τη Νομική Πάτρας σχεδιάζουν φορείς της πόλης
Συνάντηση με τη Ν. Κεραμέως για τη Νομική Πάτρας σχεδιάζουν φορείς της πόλης
Ανοικτή σύσκεψη φορέων οργάνωσε απόψε ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών, ενώ αναμένεται να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο για να πάρει αποφάσεις
Συνάντηση με τη Ν. Κεραμέως για τη Νομική Πάτρας σχεδιάζουν φορείς της πόλης