Το φασισμό δεν τον νικούν οι καταγγελίες, αλλά η δημοκρατία στην πράξη
Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Βοιωτίας

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

απαντώντας στην καταγγελία της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ) που επιδιώκει το καταδικαστέο περιστατικό φασιστικής επίθεσης που συνέβη σε οικία συμπολίτη μας στα Βάγια Βοιωτίας βραδινές ώρες να το χρεωθεί αποκλειστικά η εκπαιδευτική κοινότητα ως αδυναμία αντιμετώπισής του, δηλώνουμε τα εξής:

  • Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Βοιωτίας δεν έχει αρνηθεί τη συζήτηση οποιουδήποτε θέματος, εν τούτοις δε θα μπορούσε να συγκληθεί εκτάκτως, μόνο με αυτό το θέμα και χωρίς προηγούμενη σαφή ενημέρωση.
  • Ο πρόεδρος του Δ.Σ., είχε άμεση ενημέρωση από τον Διευθυντή του σχολείου, ο οποίος του δήλωσε ότι αν και στο συγκεκριμένο συμβάν δεν προκύπτει άμεση εμπλοκή κάποιου μέλους της εκπαιδευτικής μας κοινότητας, εντούτοις γίνεται μία συνεχής προσπάθεια αντιμετώπισης αυτών των φαινόμενων, σε αγαστή συνεργασία του Συλλόγου καθηγητών με το Σύλλογο γονέων, χρησιμοποιώντας όλες τις παιδαγωγικές μεθόδους και κυρίως το διάλογο με τους μαθητές και τους γονείς. Επίσης, ζήτησε να μην προβεί η ΕΛΜΕ σε ανακοινώσεις για την επίθεση, γιατί αυτό, κατά τη γνώμη του Διευθυντή και του Συλλόγου των εκπαιδευτικών, δε θα συνεισέφερε στο έργο που ήδη γίνεται και ενδεχομένως θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία. Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ διαβεβαίωσε τόσο τον Διευθυντή όσο και τους καθηγητές ότι θα έχουν την πλήρη υποστήριξη του σωματείου σε ό,τι εκείνοι κρίνουν ότι θα ενίσχυε το έργο τους.
  • Στη συνέχεια, σύσσωμο το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ πήγε στο σχολείο και συναντήθηκε με τον Σύλλογο καθηγητών. Στη συνάντηση αυτή οι συνάδελφοι διατύπωσαν την ίδια γνώμη, ότι δηλαδή δεν επιθυμούσαν την παρέμβαση του συνδικαλιστικού οργάνου.
  • Η ΕΛΜΕ πάντα συντάσσεται με τις αποφάσεις των Συλλόγων εκπαιδευτικών και στέκεται αρωγός σε ό,τι τους απασχολεί. Αυτό επιτάσσει η δημοκρατία.
  • Οι δημοκρατικές αντιλήψεις του καθενός κρίνονται όχι τόσο στα λόγια όσο στις πράξεις. Αν η Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΜΕ) ζητάει η ΕΛΜΕ να παραβλέψει τη γνώμη του Συλλόγου, αυτό μόνο δημοκρατικότητα δε δηλώνει και δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό από τα μέλη του Δ.Σ.
  • Ο φασισμός δεν αντιμετωπίζεται με καταγγελίες. Θέλει πολύ και συνεχή αγώνα και δουλειά. Νικάς τον φασισμό, όταν καθημερινά ενδυναμώνεις τη δημοκρατία. Και είναι πράγματι ντροπή να αφήνονται υπόνοιες για καθηγητές ότι υποθάλπουν  τον φασισμό ή για ‘φασίστες’ μαθητές. Κανένας νέος άνθρωπος δεν πρέπει να χαριστεί στον φασισμό. Κι εμείς οι καθηγητές τους έχουμε χρέος να εργαστούμε για αυτό, κυρίως, με τις πράξεις μας.

                       

Από το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Βοιωτίας

Σημείωση: Η παρούσα ανακοίνωση εγκρίθηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ (13/2/2019) και δημοσιεύεται σήμερα (20/2/2019) με καθυστέρηση, διότι η Γραμματέας της ΕΛΜΕ κ. Μητσικώστα κωλυσιέργησε και  αρνήθηκε να υλοποιήσει, από τη θεσμική της θέσης, την απόφαση του Δ.Σ. 

Διαβάστε επίσης στο alfavita.gr

Σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών: Λάβε 4 μόρια με ECDL εξ αποστάσεως

σχετικά άρθρα

Μικρής έντασης επεισόδια: Η αστυνομία έχει "στρατοπεδεύσει" στα Εξάρχεια
Μικρής έντασης επεισόδια: Η αστυνομία έχει "στρατοπεδεύσει" στα Εξάρχεια

Ολοκληρώθηκε η μεγαλειώδης πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Ύστερα από την ολοκλήρωσή της, μίκρης ένταση επεισόδια...

Μικρής έντασης επεισόδια: Η αστυνομία έχει "στρατοπεδεύσει" στα Εξάρχεια
"Τα κορίτσια της Βροχής" που βασανίστηκαν στη Χούντα εξομολογούνται
"Τα κορίτσια της Βροχής" που βασανίστηκαν στη Χούντα εξομολογούνται
Γυναίκες οι οποίες συνελήφθησαν, φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν κατά τη διάρκεια της χούντας εξομολογούνται στην κάμερα τις αληθινές ιστορίες τους.
"Τα κορίτσια της Βροχής" που βασανίστηκαν στη Χούντα εξομολογούνται