Σκάνδαλο η μη προσμέτρηση των μορίων ΑΣΕΠ
Ανακοίνωση της πρωτοβουλίας αναπληρωτών με επιτυχία ΑΣΕΠ

Την απόλυτη δυσαρέσκεια της εκφράζει η πρωτοβουλία αναπληρωτών ΑΣΕΠ σχετικά με όσα φέρονται να ισχύουν για το πολυαναμενόμενο νέο σύστημα διορισμών.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για παραγνώριση του πλέον αξιοκρατικού κριτηρίου αξιολόγησης των αναπληρωτών, ενώ χαρακτηρίζει ως «πρόκληση» το γεγονός πως κάθε κατηγορία εκπαιδευτικών προβάλλει την δική της υποπερίπτωση ως άξια ειδικής μεταχείρισης.

Τέλος, εγκαλεί το υπουργείο και ζητά επιτακτικά την προσμέτρηση των μορίων ΑΣΕΠ ως ενός απόλυτα δίκαιου αιτήματος μιας γενιάς εκπαιδευτικών.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ παρακάτω δημοσιεύεται από το alfavita.gr

  Η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών με επιτυχία ΑΣΕΠ, με αφορμή δημοσιεύματα που μιλούν για την πιθανή μη προσμέτρηση των μορίων του ΑΣΕΠ στα κριτήρια μοριοδότησης για το νέο σύστημα διορισμών, εκφράζει την απόλυτη δυσαρέσκεια και οργή της για κάθε σχετικό τέτοιο ενδεχόμενο.

Η αγνόηση χιλιάδων αναπληρωτών με επιτυχία στον ΑΣΕΠ και η στέρηση της προσμέτρησης των μορίων, που προήλθαν μέσω του πιο αξιοκρατικού τρόπου αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα γεγονός σκανδαλώδες.

Είναι πράγματι εξαιρετικά προκλητικό στο δημόσιο διάλογο που άνοιξε τις τελευταίες εβδομάδες να δημοσιεύονται διαρκώς κείμενα από ομάδες που παρουσιάζουν την δική τους υποπερίπτωση ως τη μόνη που χρήζει ειδικής μεταχείρισης. Και από την άλλη πλευρά, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να συναινεί σε όλα τα παραπάνω  επισημαίνοντας αδικίες και μιλώντας για παράγοντες που πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη, την ίδια ώρα που αγνοεί επιδεικτικά όλους, όσοι αυτά τα χρόνια επελέγησαν μέσα από τις πιο αδιάβλητες διαδικασίες του ΑΣΕΠ ως οι ικανότεροι.

Αν αυτό δεν είναι στρέβλωση, τότε τι είναι; Για ποιο νέο σύστημα διορισμών μιλάμε, αν μέσα σε ένα βράδυ συμφωνούμε στην αποσιώπηση των επιτυχιών χιλιάδων διαγωνιζομένων στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, για να προηγηθούν όσοι ποτέ δεν προσήλθαν, όσοι απέτυχαν κι όσοι κουνάνε στον αέρα τα πτυχία τους θεωρώντας πως αξίζουν μια ευκαιρία;

Πώς είναι δυνατόν το Υπουργείο Παιδείας να διατείνεται πως θα δείξει τον απαραίτητο σεβασμό στην προϋπηρεσία των αναπληρωτών, αλλά παράλληλα να αγνοεί επιδεικτικά να πριμοδοτήσει τον τρόπο που αυτή αποκτήθηκε;

Πότε επιτέλους θα γίνει κατανοητό στην ηγεσία του Υπουργείου πως, εφόσον θέλει να πριμοδοτήσει στο νέο σύστημα τους εκπαιδευτικούς «που τόσα χρόνια κράτησαν όρθιο το δημόσιο σχολείο», οφείλει σεβόμενη το αίσθημα δικαίου να ξεκινήσει από εκείνους που διαθέτουν επιτυχία στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ;

Όλα τα παραπάνω, μαζί κι οι αγωνίες χιλιάδων εργαζόμενων αναπληρωτών αποτυπώθηκαν στις 2.208 υπογραφές, που συνέλεξε το κείμενο διαμαρτυρίας μας σε διάστημα μικρότερο των 20 ημερών και δημοσιοποιήσαμε πριν λίγες μέρες.

Η προσμέτρηση, λοιπόν, των μορίων του ΑΣΕΠ στο νέο σύστημα διορισμών δεν είναι απλώς το αίτημα μιας  -έστω εκτεταμένης- ομάδας αναπληρωτών, που βλέπει τους κόπους  χρόνων να εξανεμίζονται. Είναι το δίκαιο αίτημα μιας ολόκληρης γενιάς ανθρώπων που, αφού διαγωνίστηκαν και πέτυχαν σε συνεχόμενους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ, υπηρέτησαν χάριν αυτής της επιτυχίας τους μέχρι και στα πιο απομακρυσμένα μέρη της χώρας μας.

Ένα σύστημα που δεν θα λαμβάνει υπόψη του τους επιτυχόντες ΑΣΕΠ, αποτελεί την επιτομή της αδικίας και δεν μπορεί από κανέναν να γίνει αποδεκτό. Αν στο Υπουργείο Παιδείας κάποιοι επιθυμούν το νέο σύστημα διορισμών να γυρνά στην αφετηρία όσους πέτυχαν στον διαγωνισμό, τότε να γνωρίζουν πως θα μας βρουν ξεκάθαρα απέναντι τους.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΣΕΠ

σχετικά άρθρα

Η Θεσσαλονίκη έδρα του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας
Η Θεσσαλονίκη έδρα του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας
Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, η σύσταση του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας θα αποτελέσει ένα αναπτυξιακό εργαλείο συνεργασίας, με ιδιαίτερα...
Η Θεσσαλονίκη έδρα του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας