Thumbnail
του Ιωάννη Καραγιάννη

1ο ) Δεν έχει αναρτηθεί μέχρι σήμερα (12-10-2018) οι  οδηγίες διδασκαλίας και διαχείρισης της διδακτέας-εξεταστέας ύλης για το Πανελλαδικά Εξεταζόμενο μάθημα των Μαθηματικών των Ομάδων Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής της Γ΄ τάξης Ημερησίου Γενικού Λυκείου και της Δ΄ τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου.

Οι αντίστοιχες οδηγίες του σχολικού έτους 2017-2018 (02-10-2017- Αρ. Πρωτ.: 163573/Δ2,  βλέπε εδώ) δεν είναι αυτονόητο ότι αποτελούν και οδηγίες για το τρέχον σχολικό έτος 2018-2019. Αυτό γιατί αφενός είναι πιθανόν να υπάρξουν προσθήκες σε αυτές, με αποτελέσμα στην ήδη διδαχθείσα ύλη να δυσχαιρένεται η διδασκαλία αν οι προσθήκες αφορούν την ύλη αυτή, αφετέρου σε ορισμένα σημεία, όπου διαπιστώθηκαν και επισημάνθηκαν κάποιες ελλείψεις,  τα οποία θα πρέπει ίσως να συμπληρωθούν, ώστε να συνεχιστεί η διδασκαλία του μαθήματος απρόσκοπτα.

Ακόμα όμως και στην περίπτωση που παραμείνουν όμοιες με αυτές του προηγούμενου σχολικού έτους οι σχετικές οδηγίες διδασκαλίας απαιτείται επικαιροποίησή τους με νέο έγγραφο από το ΥΠ.Π.Ε.Θ. για το τρέχον σχολικό έτος. Ήδη οι σχολικές μονάδες βρίσκονται στην 5η διδακτική εβδομάδα και έχει ολοκληρωθεί ή πρόκειται να ολοκληρωθεί σύντομα σημαντικό τμήμα του 1ου Κεφαλαίου .

Η διδακτέα-εξεταστέα ύλη έχει δοθεί έγκαιρα με τo ΦΕΚ 3412/10-08-2018 (και το ανακοινοποιημένο 4479/09-10-2018, βλέπε εδώ). για όλα τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα.

2ο) Τυπικά τουλάχιστον εκκρεμεί ο καθορισμός της διδακτέας ύλης στα μαθηματικά Γενικής Παιδείας της Γ΄ τάξης Ημερησίου Γενικού Λυκείου και της Δ΄ τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου για το τρέχον σχολικό έτος 2018-2019 ως ενδοσχολικά εξεταζόμενο μάθημα.

Προφανώς η διδακτέα ύλη είναι όμοια με την αντίστοιχη του προηγούμενου σχολικού έτους (224068/Δ2, 19-12-2017, βλέπε εδώ ) όμως πρέπει να επικαιροποιηθεί προκειμένου να έχει νομική ισχύ, όπως ακριβώς έγινε και πέρσι με την ανανέωση της σχετικής απόφασης του σχολικού έτους 2016-2017).

Καραγιάννης Ιωάννης , Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Μαθηματικών

Ν. Δωδεκανήσου Γ.Μαύρου 2, 6ος όροφος 85100 Ρόδος τηλ: 2241364848 fax: 22413 64868

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καισα
ΚΚΕ: Ανεκτίμητα ντοκουμέντα οι φωτογραφίες της εκτέλεσης των 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή - Να αποδοθούν εκεί που ανήκουν
Το ΚΚΕ ανακοινώνει ότι θα καταθέσει άμεσα συγκεκριμένη πρόταση για τον τρόπο αξιοποίησης και προστασίας των ντοκουμέντων, ώστε να διασφαλιστεί ο...
ΚΚΕ: Ανεκτίμητα ντοκουμέντα οι φωτογραφίες της εκτέλεσης των 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή - Να αποδοθούν εκεί που ανήκουν
κλειστό σχολείο
Κλειστά όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί αύριο στο Ηράκλειο λόγω της Αφρικανικής σκόνης
Με βάση τις οδηγίες της Περιφέρεια Κρήτης, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών για τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου
Κλειστά όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί αύριο στο Ηράκλειο λόγω της Αφρικανικής σκόνης
kyranakis.jpg
«Δολοφόνοι των παιδιών μας»: Οργή συγγενών θυμάτων των Τεμπών για την παρουσία Κυρανάκη στο μνημόσυνο

Σε βαρύ κλίμα συγκίνησης και οργής, τελέστηκε το τριετές μνημόσυνο για τα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα

«Δολοφόνοι των παιδιών μας»: Οργή συγγενών θυμάτων των Τεμπών για την παρουσία Κυρανάκη στο μνημόσυνο
Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
ΑΣΓΜΕ: «Με το μαχαίρι στο λαιμό» από την Α’ Λυκείου: Πώς το Εθνικό Απολυτήριο αυξάνει τις κοινωνικές ανισότητες
Εθνικό Απολυτήριο: Τι αλλάζει και γιατί ανησυχούν γονείς και εκπαιδευτικοί
ΑΣΓΜΕ: «Με το μαχαίρι στο λαιμό» από την Α’ Λυκείου: Πώς το Εθνικό Απολυτήριο αυξάνει τις κοινωνικές ανισότητες