Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Περιστερίου για τη συνάντηση με τον Πρόεδρο και τον Γενικό Διευθυντή των ΚΤΥΠ
Ανακοίνωση

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 10/10/2018 η προγραμματισμένη, ύστερα από πολύμηνο αίτημα της Ένωσης Γονέων Περιστερίου, συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΚΤ.ΥΠ. κο Μπιτάκο και τον Γενικό Δ/ντή κο Κυριαζόπουλο.

Στη συνάντηση, τέθηκαν εκ νέου τα θέματα που είχαν τεθεί στις 26/2/2018, κατά την κινητοποίηση Φορέων του Περιστερίου και τη συνάντησή τους με τον πρώην Δ/ντα Σύμβουλο κο Καραγιάννη και δεν έχουν απαντηθεί έως και σήμερα.
Κατά τη συζήτηση, από μεριάς της ηγεσίας των ΚΤ.ΥΠ. ειπώθηκαν τα εξής:

Για την ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου για το 28ο Δημοτικό Σχολείο ειπώθηκε ότι προχωράει η διαδικασία της ανέγερσης κατόπιν και σχετικής συνεννόησης με αρμόδιους φορείς για το θέμα του υφιστάμενου υποσταθμού της ΔΕΗ. Εδώ πρέπει να υπενθυμίσουμε τη μελέτη του ερευνητικού κέντρου Δημόκριτος από τον Αύγουστο του 2017, σύμφωνα με την οποία η ύπαρξή του υποσταθμού δεν επηρεάζει την υγεία μαθητών και κατοίκων. Από τις ΚΤΥΠ όμως επισημαίνεται ότι θα υπάρχει αρχιτεκτονικό και αισθητικό πρόβλημα.

Α) 10ο Λύκειο και την ανέγερσή νέου σχολικού κτιρίου στο αγορασμένο οικόπεδο ειπώθηκε ότι θα υπάρξει επικοινωνία με αρμόδια υπηρεσία (πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ) για τον τρόπο αποχαρακτηρισμού του οικοπέδου από Β’ Ζώνη πρασίνου.

Β) Για την κατασκευή νέων αιθουσών του 10ου Λυκείου στο προαύλιο των 7ου και 10ου Λυκείων ειπώθηκε ότι μέχρι και σήμερα (10/10/2018) δεν είχε αποσταλεί από τον Δήμο Περιστερίου το σχετικό αίτημα για ανάληψη ενεργειών από τις ΚΤ.ΥΠ., παρά τις σχετικές αποφάσεις από τη ΔΕΠ και το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου.

Α) Για το ΕΕΕΕΚ και την ανέγερσή νέου κτιρίου στο κτήμα Μπόθου ειπώθηκε ότι δεν πληρούνται τα κριτήρια καταλληλότητας για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ λόγω γειτνίασης με το Δημοτικό Νεκροταφείο Περιστερίου. Ως εκ τούτου η ανέγερση του ΕΕΕΕΚ στο συγκεκριμένο οικόπεδο είναι αδύνατη.

Β) Η εναλλακτική λύση της μετατροπής του 3ου Δημοτικού Σχολείου σε ΕΕΕΕΚ ειπώθηκε ότι είναι αποκλειστική ευθύνη του Δήμου Περιστερίου, ο οποίος μέχρι σήμερα (10/10/2018) δεν έχει κάνει καμία απολύτως κίνηση.

Α) Για το θέμα του αντισεισμικού ελέγχου των σχολικών κτιρίων δεν υπήρξε καμία απάντηση.

Β) Για το θέμα της πυρασφάλειας των σχολείων ειπώθηκε ότι την αποκλειστική ευθύνη τη φέρει ο Δήμος.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ειπώθηκε από τον κο Μπιτάκο ότι τα σχολεία κτίζονται είτε από τις ΚΤΥΠ είτε από τον Δήμο, επιβεβαιώνοντας αντίστοιχη δήλωση του προηγούμενου Δ/ντα Συμβούλου κου Καραγιάννη.

Τέλος, ο κος Μπιτάκος διαβεβαίωσε ότι θα κοινοποιηθεί στην Ένωση η αλληλογραφία μεταξύ ΚΤΥΠ και Δήμου Περιστερίου σχετικά με το 28ο Δημοτικό, το 10ο Λύκειο και το ΕΕΕΕΚ.

best of network

σχετικά άρθρα

Συντονιστικό Αναπληρωτών-Αδιόριστων Εκπαιδευτικών: Και σήμερα και αύριο και όσο χρειαστεί αυτή η μάχη θα κερδηθεί
Συντονιστικό Αναπληρωτών-Αδιόριστων Εκπαιδευτικών: Και σήμερα και αύριο και όσο χρειαστεί αυτή η μάχη θα κερδηθεί
Για την παράσταση διαμαρτυρίας στη Γλυφάδα
Συντονιστικό Αναπληρωτών-Αδιόριστων Εκπαιδευτικών: Και σήμερα και αύριο και όσο χρειαστεί αυτή η μάχη θα κερδηθεί