Thumbnail
Αναλυτικοί πίνακες ανά σχολείο

Μετά από ένα μήνα λειτουργίας των σχολείων στο νομό Λασιθίου συνεχίζουν να υπάρχουν τεράστια κενά στις δομές της εδικής αγωγής. Συγκεκριμένα προκάλεσε έκπληξη σε όλους πως ενώ η χρονιά ξεκινά με τις προσλήψεις αναπληρωτών σε γενική αγωγή, στην ειδική αγωγή ο νομός αιμορραγεί αφού καλύφθηκαν μόλις 13 από τα 30 κενά. Τα κενά στην  Α΄ φάση ήταν 23 σε ΠΕ 71 Δασκάλων ΣΜΕΑΕ, από τα οποία 15 ήταν σε Τμήματα Ένταξης Δημοτικών και καλύφθηκαν 8 και 8 σε Ειδικά Δημοτικά Σχολεία από τα καλύφθηκαν 0 και  7 σε ΠΕ 61 Νηπιαγωγών , από τα οποία 4 σε  Τμήματα Ένταξης Νηπιαγωγείων από τα οποία καλύφθηκαν 3 και 3 σε Ειδικά Νηπιαγωγεία από τα οποία τα 2 καλύφθηκαν.

Εγείρει  ερωτηματικά η τρομακτική υποστελέχωση της ειδικής αγωγής στο νομό μας. Πάγια πολιτική είναι η κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους των κενών στην πρώτη φάση και των υπολοίπων σε επόμενες. Φέτος στείλανε ελάχιστους συναδέλφους στην πρώτη φάση, ενώ μέχρι σήμερα δεν έχουν κάνει καμία πρόσληψη. Εκφράζουμε σε όλους τους τόνους  την ανησυχία μας για μη στελέχωση μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Είναι επιτακτική ανάγκη η πρόσληψη 15 εκπαιδευτικών ΠΕ70.50/ ΠΕ71 Δασκάλων ΣΜΕΑΕ και 3 ΠΕ60.50/ ΠΕ61 Νηπιαγωγών ΣΜΕΑΕ προκειμένου να καλυφθούν τα κενά του νομού.

Η υποστελέχωση της παράλληλης στήριξης είναι χαρακτηριστική στο νομό μας κάθε χρονιά αλλά φέτος ξεπέρασε κάθε προηγούμενο με κάλυψη μόλις 8 από τις  62 εγκρίσεις. Το Υπουργείο εντείνει το προβληματισμό μας όταν αναγγέλλει ότι κάλυψε το  60% των πιστώσεων  και ότι έχουν μείνει πια ελάχιστες. Η άκρως αντιπαιδαγωγική κατανομή συναδέλφων παράλληλης σε πάνω από ένα παιδιά δε δίνει καμία λύση στο πρόβλημα, αντιθέτως.  

Η φετινή στελέχωση της ειδικής αγωγής στο Νομό Λασιθίου είναι απαράδεκτη. Δεν υπάρχει αναλογική κάλυψη των κενών καθώς δεν υπάρχουν αναλογικές ανάγκες μαθητών. Οι ανάγκες είναι απόλυτες και χρήζουν άμεσης κάλυψης. Η κάλυψη πρέπει να γίνει με μόνιμο προσωπικό σε όλες της δομές ειδικής και γενικής αγωγής και ο όρος «αναπληρωτής» να αποκτήσει την έννοια που έχει. Να αναπληρώνει κενό που προκύπτει από την απουσία μόνιμου εκπαιδευτικού. Εάν το Υπουργείο δεν προχωρήσει άμεσα σε στελέχωση των δομών της ειδικής αγωγής, καλούμε τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών να προβούν σε σχετικές ενέργειες μέχρι να καλυφθούν όλα τα κενά στα τμήματα της ειδικής αγωγής στο Νομό Λασιθίου.

ΚΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

ΠΕ 60 ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΜΕΑΕ

Α/Α

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

 

ΚΕΝΑ

1

ΕΙΔΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΗΤΕΙΑΣ

 

1

2

4ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

 

1

3

3ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΗΤΕΙΑΣ

 

1

ΣΥΝΟΛΟ

3

 

ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΣΤΙΣ Σ.Μ.Ε.Α.Ε.

 

Α/Α

ΣΜΕΑΕ - ΔΗΜΟΤΙΚΑ

ΚΕΝΑ

1

3/θ  ΕΙΔ.  Δ. ΣΧ. ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ

4

2

2/Θ  ΕΙΔ. Δ. ΣΧ. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

2

3

Τ.Ε.  1ου  Δ. ΣΧ. ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

1

4

Τ.Ε.   2ου Δ. ΣΧ. ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

1

5

Τ.Ε.   9/Θ ΔΗΜ. ΣΧ. ΕΛΟΥΝΤΑΣ

1

6

Τ.Ε.   2ου   ΔΗΜ. ΣΧ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ

1

7

Τ.Ε.  4ου  ΔΗΜ. ΣΧ. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

1

8

Τ. Ε. 5ου  ΔΗΜ. ΣΧ. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

1

9

3/θ   ΕΙΔ. ΔΗΜ. ΣΧΟΛ. ΣΗΤΕΙΑΣ

1

10

Τ.Ε.  ΔΗΜ. ΣΧ. ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΥ

1

11

Τ.Ε. 6/Θ ΔΗΜ. ΣΧ. ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ

1

12

Τ.Ε. 6/θ ΔΗΜ. ΣΧ. ΣΕΙΣΙΟΥ

1

 

ΣΥΝΟΛΟ

16

 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ

54 εκπαιδευτικοί ΠΕ70.50/ ΠΕ71 σε δημοτικά σχολεία

8 εκπαιδευτικοί ΠΕ60.50/ ΠΕ61 σε νηπιαγωγεία

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Αλέξανδρος Αλεξάκης & Γιάννης Πασπαράκης, Αιρετοί ΠΥΣΠΕ Λασιθίου

Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να λαμβάνουν την ενημέρωση που στέλνουμε στα σχολεία στο προσωπικό τους ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, μπορούν να μας το στείλουν σε μήνυμα στα  [email protected] & [email protected].

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 27/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

clothes-rouxa
Τοξικές ουσίες σε είδη ένδυσης και αξεσουάρ πολύ γνωστής ηλεκτρονικής πλατφόρμας
Είναι πολύ δημοφιλής εδώ και λίγα χρόνια αφού προσφέρει μεγάλη γκάμα ρούχων και αξεσουάρ σε εξευτελιστικές τιμές.
Τοξικές ουσίες σε είδη ένδυσης και αξεσουάρ πολύ γνωστής ηλεκτρονικής πλατφόρμας
pierrakakis
Γιορτή με εκατοντάδες μαθητές δημοτικών σχολείων και παρουσία Πιερρακάκη!
Την παράσταση έκλεψε, κατά την έναρξη της εκδήλωσης η μικρή Μαρία Φουντουλάκη που τραγούδησε Acappella ένα παραδοσιακό κυπριακό τραγούδι και...
Γιορτή με εκατοντάδες μαθητές δημοτικών σχολείων και παρουσία Πιερρακάκη!