Βάζουν χέρι στο επίδομα ανεργίας του καλοκαιριού - Συναγερμός από τον Σύλλογο Εργαζομένων Ιδ. Εκπαίδευσης Αττικής
Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι από τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, από τα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης, από κάθε χώρο της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης! Πρέπει να σημάνει ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ σε κάθε φροντιστήριο, σε κάθε συνάδελφό μας!!!

Όπως μας ενημέρωσε μια συναδέλφισσά μας, μέλος του Σωματείου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «Ο Βύρων», την προηγούμενη βδομάδα η ίδια διαπίστωσε πως ο φάκελός της στον ΟΑΕΔ δεν είχε ελεγχθεί προκειμένου να λάβει το επίδομα ανεργίας, αυτό δηλαδή που λαμβάνουν μια σειρά συνάδελφοί μας κάθε χρόνο, καθώς οι συμβάσεις τους το καλοκαίρι λήγουν.

Στη συνέχεια η ίδια απευθύνθηκε σε κατάστημα του ΟΑΕΔ, όπου οι υπάλληλοι και η Διευθύντρια την ενημέρωσαν πως δεν έχει ελεγχθεί κανένας φάκελος εργαζόμενου από το χώρο της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, καθώς – όπως είπαν – περιμένουν μια νέα εγκύκλιο από το υπουργείο Εργασίας που αφορά τον υπολογισμό των ενσήμων.

Ο κρατικός φορέας του ΟΑΕΔ ισχυρίστηκε πως αγνοούσε τη βλαπτική μεταβολή στον υπολογισμό των ενσήμων για τον κλάδο μας, που διαπιστώσαμε ως σωματείο στις αρχές του καλοκαιριού. Επίσης, ισχυρίστηκε πως αγνοούσε και το νέο ενημερωτικό δελτίο του υπουργείου Εργασίας στις 28 Ιούνη, όπου διευκρινιζόταν ότι όσοι συνάδελφοι δεν έχουν πλήρες ωράριο, δεν ισχύει η απλή αναλογία των εργάσιμων ωρών προς τον αριθμό των ενσήμων, καθώς ο αριθμός καθορίζεται από την κατανομή τους στις εργάσιμες μέρες της βδομάδας.

Η Διευθύντρια μάλιστα του συγκεκριμένου καταστήματος του ΟΑΕΔ διευκρίνισε στη συναδέλφισσά μας, ύστερα από επικοινωνία που είχε με το υπουργείο, πως οι φάκελοι των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στα φροντιστήρια θα ελεγχθούν τέλη Αυγούστου διότι περιμένουν από το υπουργείο νέα διάταξη.

Αυτό σημαίνει πως αν ισχύσει κάτι τέτοιο, οι συνάδελφοί μας δε θα πάρουν αυτόν τον Ιούλη το πενιχρό επίδομα που παίρνουν κάθε χρόνο και προσπαθούν να επιβιώσουν μέχρι τέλη Αυγούστου που είναι άνεργοι. Κανένα υπουργείο καμιάς κυβέρνησης, σαν αυτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που τσακίζει τα δικαιώματά μας, δεν μπορεί να μας διασφαλίσει ότι το επίδομα θα κατατεθεί στα τέλη Αυγούστου.

Ως σωματείο τονίζουμε ότι δε θα αφήσουμε την κυβέρνηση και τα υπουργεία της σε χλωρό κλαρί!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΜΗΝΑ, ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ.

ΜΗ ΔΙΑΝΟΗΘΟΥΝ ΝΑ ΣΤΕΡΗΣΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΟΥ «ΒΥΡΩΝΑ» ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΙΟΥΛΗ, 11.30 π.μ.

σχετικά άρθρα