Σύλλογος ΠΕ Κέρκυρας: Να απομακρυνθούν οι δυνάμεις καταστολής από τη Λευκίμμη
Σύλλογος ΠΕ Κέρκυρας

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας, εκφράζοντας τη βούληση όλων των εκπαιδευτικών – μελών του και ιδιαίτερα των συναδέλφων της νότιας Κέρκυρας, καταγγέλλει την προσπάθεια διαμόρφωσης  συνθηκών βίας, τρομοκρατίας και φόβου στο λαό της Λευκίμμης, με την έντονη αστυνομική παρουσία και την επέλαση των  δυνάμεων καταστολής, που οδηγούν στην περιστολή των συνταγματικών δικαιωμάτων του και δημιουργούν συνθήκες κατάλυσης της δημοκρατίας μας.

Για να επιτευχθεί ο στόχος τους δε δίστασαν να προχωρήσουν σε εφτά συλλήψεις πολιτών με βαριές κατηγορίες, ώστε να τρομοκρατήσουν τους κατοίκους, να περιορίσουν τις αντιδράσεις και να προχωρήσουν στη εναπόθεση των σκουπιδιών στη Λευκίμμη, αδιαφορώντας για την ανάγκη  των κατοίκων να ζουν σε ένα αξιοπρεπές περιβάλλον αυτοί και τα παιδιά τους.

Τόσο η κυβέρνηση όσο και οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες έχουν, διαχρονικά, τεράστια ευθύνη.  Η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ο Δήμος και η Περιφέρεια γνώριζαν και γνωρίζουν την κατάσταση, φαίνεται, όμως, από τα γεγονότα ότι έχουν επιλέξει την επιβολή της μεταφοράς των σκουπιδιών στη Λευκίμμη με τη βία. Αυτό που διαφημίζουν ως λύση (εναπόθεση στο ΧΥΤΑ – χωματερή ή σε άλλα σημεία) σίγουρα δε λύνει το πρόβλημα. Αντίθετα προκαλεί νέα αδιέξοδα και «διευκολύνει» την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών της καθαριότητας, δημιουργώντας ένα νέο πεδίο κερδοφορίας για το κεφάλαιο και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μεγαλοεπιχειρηματιών

Καταδικάζουμε την αντιλαϊκή και αυταρχική  στάση της συγκυβέρνησης, των κυβερνητικών και τοπικών αυτοδιοικητικών παραγόντων. Οι μάσκες έπεσαν. Η καταστολή είναι, πλέον, το βασικό όπλο τους ενάντια σε όποιον αντιδρά στη βάρβαρη πολιτική που προσπαθούν να εφαρμόσουν και κεντρικά και τοπικά (τα παραδείγματα σε όλη τη χώρα είναι δεκάδες).

Καλούμε τον κερκυραϊκό λαό να αγωνιστεί για μία λύση στο ζήτημα των απορριμμάτων που θα βάζει στο επίκεντρο τις ανάγκες του, θα διασφαλίζει την ποιότητα της ζωής του, δε θα δημιουργεί κινδύνους για τη υγεία των κατοίκων του νησιού και θα έχει ως στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, πέρα από τους ιδιώτες επιχειρηματίες, που μόνη τους επιδίωξη αποτελεί το οικονομικό κέρδος.

Καλούμε τους πολίτες να απομονώσουν τους φασίστες και κάθε ανάλογη αντίληψη και πρακτική, που ως το μακρύ χέρι του συστήματος στέκονται, με διάφορους τρόπους, απέναντι από το λαϊκό - εργατικό κίνημα και τις ανάγκες του.

Τέλος απαιτούμε:

  • Την άμεση απομάκρυνση των δυνάμεων καταστολής από το νησί μας.
  • Την παύση των διώξεων των αγωνιστών κατοίκων της Λευκίμμης.
  • Την αποκατάσταση των συνταγματικών δικαιωμάτων των συμπολιτών μας στη νότια Κέρκυρα.

σχετικά άρθρα

Τέλος το χύμα τσίπουρο στα φημισμένα τσιπουράδικα του Βόλου
Τέλος το χύμα τσίπουρο στα φημισμένα τσιπουράδικα του Βόλου
Το τσιπουράκι, το ταπεινό ποτό των κάποτε φτωχών Βολιωτών και όχι μόνο, θα συνεχίσει να προσφέρεται, αλλά σύμφωνα με τις σύγχρονες μεθόδους που...
Τέλος το χύμα τσίπουρο στα φημισμένα τσιπουράδικα του Βόλου