ΠΔΕ Θεσσαλίας: Απάντηση στην ΕΛΜΕ Λάρισας
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΜΕ

Προς αποκατάσταση της πραγματικότητας και για αποφυγή λανθασμένων εντυπώσεων, σε απάντηση της καταγγελίας της ΕΛΜΕ Λάρισας για την παρουσία της αστυνομίας κατά την διαμαρτυρία των μαθητών του 7ου ΕΠΑΛ, την Τετάρτη 23/5/18, στα γραφεία της Περιφερειακής Δ/νσης Εκ/σης Θεσσαλίας σημειώνονται τα παρακάτω.

1. Την Τετάρτη 23/5/2018, εισήλθαν στα γραφεία της Περιφερειακής Δ/νσης Εκ/σης Θεσσαλίας, περί τους 30 έως 35 ανήλικοι και ενήλικες μαθητές

2. Προτάθηκε, εκ μέρους των διοικητικών υπαλλήλων, η κατάθεση των αιτημάτων τους,  τα οποία ωστόσο δεν υπήρχαν καταγεγραμμένα, προκειμένου να επιδοθούν στην Δ/ντρια, που ήταν εκτός υπηρεσίας.

3. Η κατάσταση ήταν τεταμένη και εκτρεπόμενη. Η συσσώρευση τόσων ατόμων στα γραφεία, στις σκάλες και στον διάδρομο των γραφείων ήταν επικίνδυνη, πρωτίστως για τους ίδιους τους μαθητές, αλλά  και για τους υπαλλήλους.

 4. Για δυο και πλέον ώρες η υπηρεσία δεν ήταν δυνατόν να λειτουργήσει και επί πλέον, παρακωλυόταν  η εργασία των άλλων υπηρεσιών και γραφείων που συστεγάζονται στο ίδιο κτίριο.

5.  Ενημερώθηκε η Δ/νση του σχολείου για την κατάσταση.

6. Η παρουσίας της αστυνομίας ήταν διακριτική, εκτόνωσε την ένταση και προφύλαξε μαθητές και πολίτες από τα χειροτέρα.

7. Την Πέμπτη 24/5/2018 οι ίδιοι μαθητές επανήλθαν στην υπηρεσία όπου και κατέθεσαν, γραπτώς, τα αιτήματά τους, παρουσία και του Δ/ντη του σχολείου τους.

σχετικά άρθρα

Συνάντηση Υφυπουργού Παιδείας Μ. Τζούφη για τα ΓΑΚ Σάμου
Συνάντηση Υφυπουργού Παιδείας Μ. Τζούφη για τα ΓΑΚ Σάμου
Συνάντηση Υφυπουργού Παιδείας Μ. Τζούφη με τον βουλευτή Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Σεβαστάκη, την Προϊσταμένη των ΓΑΚ Σάμου Αγγέλα Χατζημιχάλη και την...
Συνάντηση Υφυπουργού Παιδείας Μ. Τζούφη για τα ΓΑΚ Σάμου