Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών ν. Ηρακλείου

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

·        ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΗ.

·        ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-Δ.ΝΤ-ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΑΡΩΝΕΙ Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ.

·        ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΑΔΟΜΗΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ-ΣΩΜΑΤΕΙΑ) ΠΟΥ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΑΛΗ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΠΛΑΤΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ.

·        ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ-Π.Ε.Κ ή ΠΑΣΚ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ή ΔΑΚΕ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ) ΠΟΥ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ (!)

·        ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΝΗΜΑ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ(ΣΥΝΔ. ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ) ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΙΑ, ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΠΙΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ.

·        ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΟΥ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ.

Συνάδελφοι, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υιοθετεί τον τελευταίο καιρό το νέο… παραπλανητικό αφήγημα της δήθεν εξόδου από τα μνημόνια (!) τον Αύγουστο του 2018. Συνηθισμένη στην..τέχνη της λαϊκής παραπλάνησης, «βαφτίζει ξανά το κρέας ψάρι», για να συγκαλύψει τη διαιώνιση και επίταση της αντιλαϊκή πολιτικής, η οποία όχι μόνο δεν αναστέλλεται, αλλά αντιθέτως οξύνεται μέσα από τα νέα 88 προαπαιτούμενα της 4ης Αξιολόγησης που έπεται και τα ματωμένα πλεονάσματα που προβλέπουν οι κατάπτυστες συμφωνίες της ιμπεριαλιστικής επιτροπείας (ΕΕ-Δ.ΝΤ) μέχρι το 2060 (!).

Στο πλαίσιο αυτό, ξεθεμελιώνονται και οι στοιχειώδεις λαϊκές κατακτήσεις στην παιδεία, υγεία, ασφάλιση, περίθαλψη. Διευρύνεται η ανεργία, γενικεύεται η ελαστική απασχόληση, αυξάνεται η μετανάστευση της νεολαίας, παραδίδεται η λαϊκή κατοικία στα τραπεζικά funds, ξεκληρίζεται η φτωχή αγροτιά, ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία, γίνονται ακόμη πιο ασφυκτικά τα δεσμά της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της λαϊκής εξαθλίωσης, στο όνομα της κερδοφορίας του ξένου και ντόπιου μονοπωλιακού κεφαλαίου, το οποίο υπηρετεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχοντας την αμέριστη υποστήριξη όλων των αστικών ομμάτων (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ/ΔΗΣΥ, Κεντρώοι κλπ).

Ιδιαίτερα, στο χώρο της Εκπαίδευσης οι λαϊκές κατακτήσεις καταβαραθρώνονται, μέσω και της νέας θεσμικής επίθεσης (Μικρό Μνημόνιο για την Παιδεία, Σχέδιο νόμου για τις Νέες Δομές κλπ), έτσι ώστε να πολλαπλασιάζονται οι ταξικοί φραγμοί στη μόρφωση, να αίρεται η μονιμότητα μέσω της «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ»-διαβάθμισης-απόλυσης, να γενικεύεται η ευέλικτη απασχόληση, να εξωθούνται στο περιθώριο οι Αναπληρωτές συνάδελφοί μας, να αυξάνεται το ωράριο σε συνθήκες πολυκατηγοριοποίησης του ιδιωτικοποιημένου-αποκεντρωμένου σχολείου της αγοράς, το οποίο θεσπίζει η συγκυβέρνηση της δήθεν «αριστεράς», κατ’ εντολή του Ο.Ο.Σ.Α και σύμφωνα με τις επιταγές των αντιλαϊκών συνθηκών της Λυκοσυμμαχίας της Ε.Ε.

Στη φάση αυτή και ενώ τα λαϊκά στρώματα αφαιμάσσονται, περιστέλλοντα οι συνδικαλιστικές ελευθερίες και η χώρα εμπλέκεται ακόμη περισσότερο στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα, οι γραφειοκρατικές ηγεσίες (ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ), τηρούν… σιγή ιχθύος, εναρμονιζόμενες απόλυτα με τις απαιτήσεις των ιμπεριαλιστικών κλιμακίων της επιτροπείας (ΕΕ-ΔΝΤ), επιδιώκοντας τον εκφυλισμό της συνδικαλιστικής δράσης και τη μετατροπή της σε μακρύ χέρι επιβολής της αντιλαϊκή πολιτικής. Μάλιστα προκήρυξαν αυτήν την απεργία με ένα συναινετικό πλαίσιο στην αντιλαϊκή πολιτική, όπως έκαναν και στις προηγούμενες απεργίες, βαφτίζοντας τώρα τη συμμαχία τους με την εργοδοσία ως «Κοινωνική» (!) και την απεργία ως «ημέρα πανεθνικής δράσης» (!). Κατ’ αντίστοιχο τρόπο λειτουργεί και ο υποταγμένος συνδικαλισμός, κυβερνητικός και μη, τόσο στην ομοσπονδία (ΟΛΜΕ), όσο και στο Α/θμιο σωματείο (Ε.Λ.Μ.Ε), επιλέγοντας το δρόμο άλλοτε της …κριτικής συναίνεσης και άλλοτε της ενεργητικής υποστήριξης των αντιδραστικών μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση και όλα τα αστικά κόμματα, δηλ οι στυλοβάτες του καθεστώτος της οικονομικής ολιγαρχίας και της ιμπεριαλιστικής επικυριαρχίας.

Αυτήν τη γραμμή της συνθηκολόγησης και της υποταγής που εφαρμόζουν οι συνδ. γραφειοκρατίες καλούνται οι εργαζόμενοι και οι απασχολούμενοι να ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ, ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΩΝΤΑΣ -με τη συμμετοχή τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις- το όπλο της ΑΠΕΡΓΙΑΣ και ΟΧΙ ΦΥΓΟΜΑΧΩΝΤΑΣ, με πρόφαση το φιλοκυβερνητικό και φιλοεργοδοτικό πλαίσιο των συμβιβασμένων ηγεσιών, όπως κάνει σήμερα η συνδ. παράταξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ), βάζοντας πλάτη στον εργοδοτικό συνδικαλισμό και συντελώντας, στην ουσία, στον εκφυλισμό και αυτού ακόμα του συλλογικού μέσου πάλης που είναι η απεργία. Το προβαλλόμενο από τις γραφειοκρατικές ηγεσίες συναινετικό πλαίσιο δεν αφορά μόνο την απεργία στις 30 Μάη, αλλά όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις μέχρι τώρα.. Εξάλλου ο βασικότερος παράγοντας της υποχώρησης του συνδ. και συνολικότερα του λαϊκού κινήματος σήμερα είναι η επικράτηση στην κορυφή των σωματείων, των ομοσπονδιών και των Γ/θμιων συνδ. οργανώσεων των παρατάξεων της συναίνεσης στην αντιλαϊκή πολιτική (ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ/ΜΕΤΑ-ΠΕΚ/ΠΑΣΚ).

Απέναντι σε αυτή τη γραμμή που επιδιώκει να ενσωματώσει τις λαϊκές αντιστάσεις, να αποδυναμώσει τις συλλογικές διαδικασίες και να ΑΠΟΜΑΖΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙ τους αγώνες, η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ είναι η ΜΑΖΙΚΟΤΗΤΑ των ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ και η ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ ΠΑΛΗ των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. Αυτή η πάλη φέρει στο προσκήνιο τα πραγματικά αιτήματα και τις ανάγκες των εργαζομένων, αυτή επιτρέπει και επιβάλλει την ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ και τη ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ με τη συνδ. γραμμή της ΥΠΟΤΑΓΗΣ, εξωθώντας την στην περιθωριοποίηση και την ανυποληψία των εργαζομένων.

Από το χώρο της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ δηλώνουμε ότι συνεπής αριστερή, συλλογική, διεκδικητική δράση είναι αυτή που υπερασπίζεται την ιστορική και αιματηρή κατάκτηση της εργατικής τάξης και του λαού, δηλ την ΑΠΕΡΓΙΑ, και ΝΟΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ τον ΑΓΩΝΑ με εκείνα τα ΤΑΞΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ που δείχνουν την αγεφύρωτη ΑΝΤΙΘΕΣΗ ανάμεσα στα λαϊκά και πλουτοκρατικά συμφέροντα, ενώ παράλληλα ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ και ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ την ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ του ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ.

ΚΑΛΟΥΜΕ τους συναδέλφους να ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ την Τετάρτη 30 Μάη, να περιφρουρήσουν την απεργία ως λαϊκή κατάκτηση και συλλογικό μέσο πάλης. Με τον αγώνα μας να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ:

·         ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΏΝ ΝΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ-ΑΣΦΑΛΙΣΗ-ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ.

·         ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ-ΑΜΒΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΝΙΣΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ.

·         ΚΑΜΙΑ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ»- ΚΑΤΩ ΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ-ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΜΟΙΒΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΛΑΪΚΏΝ ΑΝΑΓΚΩΝ.

·         ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ-ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

·         ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ.

·         ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ.

·         ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΝΑΤΟΪΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ.

·         ΈΞΩ ΑΠΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΕ.

ΜΕ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΟΥΜΕ

ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.

ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ-ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ.

ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ ΛΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ.

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4