ΕΛΜΕ ΚΙ: Ανακοίνωση για τις ιμπεριαλιστικές επιθέσεις στη Συρία
ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς Ιθάκης 

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ καταγγέλλει την επίθεση των ΗΠΑ, της Μ. Βρετανίας και της Γαλλίας ενάντια στο λαό της Συρίας. Οι δυνάμεις αυτές, με τη στήριξη και την ανοχή του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., προβάλλοντας κατασκευασμένα στοιχεία και προσχήματα, στην πραγματικότητα προχωρούν στην εφαρμογή του σχεδίου τους για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών δρόμων και των σφαιρών επιρροής, χωρίς να λογαριάζουν το κόστος για τους λαούς της περιοχής.

Η όξυνση αυτών των ανταγωνισμών στην ευρύτερη περιοχή και η εκδήλωση τους με βίαιο τρόπο, φέρνουν πιο κοντά τον κίνδυνο ενός γενικευμένου πολέμου, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους όλους λαούς.

Η αύξηση των πολεμικών επιχειρήσεων θα δημιουργήσει νέα κύματα προσφύγων και ξεριζωμένων.

Πρέπει να πέσει στο κενό η άθλια προπαγάνδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ότι τάχα δεν συμμετέχει η χώρα μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς, αφού είναι ήδη ενταγμένη στους στρατιωτικούς σχεδιασμούς των χωρών που επιτίθενται. Αντίθετα μάλιστα έχει μεγάλες ευθύνες, γιατί μπλέκει τη χώρα ακόμη πιο βαθιά σ' αυτή την αιματοχυσία, διεκδικώντας μερίδιο στη μοιρασιά της λείας και των αγορών. Ακολουθεί με συνέπεια την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αθωώνοντας την δολοφονική πολιτική ΗΠΑ και Ε.Ε. και παραχωρώντας διευκολύνσεις στις αερικανοΝΑΤΟικές δυνάμεις, μετατρέποντας τη χώρα μας σε πολεμικό ορμητήριο και αποθήκη πυρηνικών όπως συμβαίνει στον Άραξο, μετατρέποντας το Αιγαίο σε επιχειρησιακή βάση του ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ αντίθετα με την κυβερνητική προπαγάνδα είναι παράγοντες ανασφάλειας, αποσταθεροποίησης και αλλαγής συνόρων. Το ΝΑΤΟ είχε άμεση εμπλοκή στο ξεπούλημα της Κύπρου δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο δεν νοιάζεται για τους λαούς και τα κυριαρχικά δικαιώματα. Νοιάζονται μόνο για την προώθηση των δικών τους συμφερόντων. Κι αυτό έχει αποδειχτεί πολλές φορές στην Ιστορία.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε ξεσηκωμό. Καλούμε όλους τους μαθητές να υψώσουν τείχος αντίστασης στα αιματηρά και αδίστακτα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Να οικοδομήσουν με όλη τη νεολαία και την εργατική τάξη ένα ρωμαλέο αντιπολεμικό μέτωπο που θα αποτρέψει να χρησιμοποιηθεί ως κρέας στην κρεατομηχανή του πολέμου. Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στον πόλεμο, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα πολεμικά τους σχέδια. Να μη χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστών. Να μην παρασχεθεί καμία διευκόλυνση, σε έδαφος, νερό κι αέρα. Να κλείσει η βάση της Σούδας και να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων

Εκφράζουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους λαούς που δοκιμάζονται από τον πόλεμο, εναντιωνόμαστε στους πολεμικούς σχεδιασμούς και τα οικονομικά και γεωστρατηγικά συμφέροντα που τους γεννούν.

Όλοι στο νέο αντιπολεμικό συλλαλητήριο που οργανώνουν τα συνδικάτα

την Τρίτη 17/4, ώρα 7μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο

best of network

σχετικά άρθρα