Thumbnail
Σύλλογος ΠΕ ο Αριστοτέλης

Βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησης!

Συνεχίζονται και κλιμακώνονται οι φασιστικές επιθέσεις εναντίον οργανώσεων – συλλογικοτήτων, μεταναστών και προσφύγων στις οποίες πρωταγωνιστής είναι η νεοναζιστική οργάνωση «Χρυσή Αυγή».

Μετά την επίθεση στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο ΦΑΒΕΛΑ ακολούθησε ο εμπρησμός των γραφείων της Αφγανικής Κοινότητας και τις τελευταίες μέρες έγιναν ανάλογες επιθέσεις νεοναζιστικών ομάδων εναντίον κλιμακίου της ΟΡΜΑ στις 24/3/2018 στην περιοχή της Παλιάς  Κοκκινιάς ενώ επιθέσεις εξαπολύθηκαν από νεοφασιστικές συμμορίες εναντίον της ΚΕΕΡΦΑ στην Καλλιθέα και το Γαλάτσι κατά την μέρα της 25ης Μάρτη 2018.

Τα παραπάνω γεγονότα δείχνουν ότι τα νεοφασιστικά μορφώματα εξακολουθούν να αναπτύσσουν ανεξέλεγκτα την βία και την τρομοκρατία ενώ η κυβέρνηση, το αρμόδιο Υπουργείο προστασίας του πολίτη και οι υπηρεσίες του αδρανούν προκλητικά στα φαινόμενα της κλιμάκωσης αυτών των επιθέσεων.

Αντίθετα οι κατασταλτικές δυνάμεις του κράτους επιδεικνύουν ιδιαίτερο ζήλο στην αυταρχική αντιμετώπιση των εργατικών και λαϊκών αγώνων όπως αποδείχνεται και στις πρόσφατες κινητοποιήσεις του κινήματος εναντίον των πλειστηριασμών της πρώτης λαϊκής – εργατικής κατοικίας.

Καταδικάζουμε τις φασιστικές επιθέσεις και καλούμε το εργατικό κίνημα να παρέμβει ακόμη πιο αποφασιστικά για την απομόνωση πολιτική και ιδεολογική των νεοφασιστών, για την επίσπευση των διαδικασιών στην δίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης και την καταδίκη της για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ


 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΠΑ
Διεθνής πρωτοβουλία ΕΚΠΑ για την υγεία και τα δικαιώματα των γυναικών στο Σουδάν
Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών συντονίζει διεθνές έργο για την προαγωγή της υγείας και των δικαιωμάτων των γυναικών στο Σουδάν
Διεθνής πρωτοβουλία ΕΚΠΑ για την υγεία και τα δικαιώματα των γυναικών στο Σουδάν
προβολή ταινία σε σχολείο
Προκαταρκτική εξέταση για καθηγήτρια που πρόβαλε «ακατάλληλη» ταινία στο σχολείο
Προκαταρκτική εξέταση από τη ΔΔΕ Γ’ Αθήνας για προβολή ακατάλληλης ταινίας σε Λύκειο - Στη Βουλή οι καταγγελίες γονέων και μαθητών
Προκαταρκτική εξέταση για καθηγήτρια που πρόβαλε «ακατάλληλη» ταινία στο σχολείο