Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών ν. Ηρακλείου

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Ν ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

§        ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ  ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ  ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ    ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΜΑΡΤΗ  ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ   ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ  ΣΩΜΑΤΕΙΑ  ΚΑΙ   ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ  «ΠΛΗΝ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΩΝ»(Ε.Λ.Μ.Ε ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ)

§        ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΕ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΈΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΠΘ

·        ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ  ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ  ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε  ΝΑ ΜΗ  ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ  ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ  ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΗΝ  ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΛΛΟΓΙΚΗ  ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ.

·        ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΣΥΛΛΟΓΙΚΗ  ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ  ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΠΟΥ- ΑΝΤΙ ΝΑ  ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΜΑΧΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΧΤΥΠΗΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ --  ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ  ΚΑΙ ..ΕΞΑΓΝΙΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΛΟΓΟ ΓΙΑ «ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ»(!) ΣΤΟ ΥΠΕΠΘ

§        ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ  ΤΗΣ Β/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ  ΤΗΣ Α/ΘΜΙΑΣ  ΣΕ ΕΝΙΑΙΟ-ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟ ΑΓΩΝΑ.

§        ΚΑΛΟΥΜΕ  ΕΠΙΣΗΣ ΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΝΑ  ΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΙΑΣ-ΕΛΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ-ΦΤΩΧΕΙΑΣ-ΑΜΟΡΦΩΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΛΕΛ-ΕΕ-Δ.Ν.Τ-ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ.

Η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών  χαιρετίζει το συλλογικό και ανυποχώρητο αγώνα των αναπληρωτών συναδέλφων στην Αθήνα, καθώς και τη μαζική συμμετοχή, αλλά και  το διεκδικητικό παλμό των συναδέλφων αναπληρωτών και μονίμων στο συλλαλητήριο   που διοργάνωσαν τα εκπαιδευτικά σωματεία της Α/θμιας Εκπαίδευσης και οι  Αριστερές Συλλογικότητες στο Ηράκλειο την Παρασκευή 2 Μάρτη,  ενδυναμώνοντας  τη συλλογική πάλη των αναπληρωτών συναδέλφων έξω από το ΥΠΕΠΘ και καταγγέλλοντας  την  αιματηρή καταστολή της κινητοποίησης  στην Αθήνα. Δηλώνουμε ότι η επιμονή της παράταξής μας για διοργάνωση απεργιακής συγκέντρωσης και συλλαλητηρίου στο Ηράκλειο, την ημέρα της πανελλαδικής κινητοποίησης των αναπληρωτών στην Αθήνα,  η κατάθεση της αντίστοιχης πρότασης στο Δ.Σ  της Ε.Λ.Μ.Ε, αλλά και η προπαγάνδιση αυτής της πρότασης αποτελούσε επιταγή της  αναγκαιότητας της συλλογικής πάλης,  όπως η ίδια η πραγματικότητα επιβεβαίωσε.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ, με τον πιο απερίφραστο τρόπο, την ΑΠΟΥΣΙΑ της Ε.Λ.Μ.Ε από το συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών φορέων που συσπείρωσε τους αναπληρωτές και τους μόνιμους δυο νομών της Κρήτης (Ηρακλείου-Λασιθίου).Τονίζουμε ότι η  εργοδοτική πλειοψηφία του σωματείου μας,- η οποία συναποτελείται από τη νυν κυβερνητική παράταξη ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ-ΔΙΚΤΥΟ,  τις πρώην κυβερνητικές Π.Ε.Κ(ή Π.Α.Σ.Κ) και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ(ή Δ.Α.Κ,Ε), αλλά και από τη νεοεμφανιζόμενη παράταξη «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΜΠΡΟΣΤΑ» που σηκώνει τάχα τη  σημαία της υπεράσπισης των αναπληρωτών, οδηγώντας πολύ πίσω το συνδ. κίνημα στο επικίνδυνο τοπίο του συντεχνιακού συνδικαλισμού-ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΟ και  ΗΘΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να ΑΠΕΧΕΙ από το αγώνα του πιο χτυπημένου τμήματος των συναδέλφων, που είναι οι αναπληρωτές συνάδελφοί μας .Οι συνάδελφοι  που περιπλανώνται στις εσχατιές 10-15 χρόνια, καλύπτοντας τις ανάγκες του δημόσιου σχολείου και τώρα βρίσκονται μπροστά στον κίνδυνο της πλήρους εξαθλίωσής τους, με την εκπαραθύρωσή τους από το ακόμη πιο ταξικό σχολείο της αγοράς που θεσπίζει η συγκυβέρνηση «της αριστεράς».

Αυτή η ΑΠΟΧΗ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ από ένα αγώνα που έπρεπε να είναι προμετωπίδα του θυμίζει άλλες σκοτεινές εποχές μιας άλλης σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης(Π.Α.Σ.Ο.Κ), κατά την οποία και πάλι ο κυβερνητικός συνδικαλισμός της ΕΛΜΕ(Π.Α.Σ.Κ)πρωτοστάτησε στην ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ του ενιαίου συλλογικού αγώνα, ΑΠΕΧΟΝΤΑΣ  από  τις κινητοποιήσεις  τις ημέρες του αιματοβαμμένου Α.Σ.Ε.Π το 1998 , αρνούμενος ακόμη και την απόφαση της ομοσπονδίας, με την αλήστου μνήμης δήλωση «άλλο Ο.Λ.Μ.Ε κι άλλο Ε.Λ.Μ.Ε!». Την ίδια ακριβώς επιχειρηματολογία χρησιμοποίησαν και τώρα  όλες οι προαναφερόμενες παρατάξεις του συνδικαλισμού της υποταγής, ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ την ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ για ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ  στο Ηράκλειο(2/3),  με στόχο  τη ΣΤΗΡΙΞΗ των ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ και τη διεκδίκηση των μαζικών διορισμών μονίμων. Αξιοσημείωτη μάλιστα είναι η  ΕΠΙΜΟΝΗ ΑΡΝΗΣΗ της παράταξης «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ»   για ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ, μιας παράταξης που εμφανίστηκε προεκλογικά ως η «παράταξη των αναπληρωτών» και η οποία, την κρίσιμη στιγμή, έδειξε πολύ καθαρά ότι δεν είναι «χωρίς χρώμα», όπως αποπροσανατολιστικά διακήρυττε .Εχει το χρώμα του ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ της ΥΠΟΤΑΓΗΣ που επιλέγει να δρόμο της ΑΠΟΧΗΣ του σωματείου από την τοπική μαζική διεκδίκηση, όταν  μάλιστα αναπτύσσονται οι διεκδικητικές διαθέσεις των πολλαπλά βαλλόμενων  συναδέλφων, των οποίων τα συμφέροντα, κατά τα άλλα,  διατείνεται ότι υπηρετεί... Η διγλωσσία και ο καιροσκοπισμός στο μεγαλείο τους..

ΔΙΑΤΡΑΝΩΝΟΥΜΕ την ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ  στην  ΣΙΩΠΗ της Ε.Λ.Μ.Ε  για την ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ των συναδέλφων αναπληρωτών   από τα ΜΑΤ έξω από το ΥΠΕΠΘ.Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την αμέριστη συμπαράστασή μας στους μαχόμενους συναδέλφους και δηλώνουμε ότι η πολιτική της αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας δε θα περάσει. Καλούμε τους συναδέλφους σε ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ των ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική Κυβέρνησης-ΕΕ-Δ.Ν.Τ-Κεφαλαίου,  την πολιτική  που  τρομοκρατεί το λαό , συνθλίβει τα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα, ιδιωτικοποιεί τη λειτουργία του σχολείου «της αυτονομίας», ελαστικοποιεί τις εργασιακές σχέσεις, «αξιολογεί-αποτιμά»  και απολύει τους εργαζόμενους, κατηγοριοποιώντας τα σχολεία και συχγωνεύοντάς τα.

Από το χώρο του συνεπούς αριστερού συνδικαλισμού ΚΑΛΟΥΜΕ το Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε να συγκαλέσει άμεσα Γ.Σ του σωματείου, να προκηρύξει ξανά στάση εργασίας την ερχόμενη Παρασκευή(9/2)  και να διοργανώσει Συλλαλητήριο  Διαμαρτυρίας.Να συγκροτήσει Επιτροπή Αγώνα από αναπληρωτές και μόνιμους  και να συνεργαστεί  ξανά με τα υπόλοιπα εκπαιδευτικά σωματεία της Κρήτης. Καλούμε επίσης την  ομοσπονδία ΟΛΜΕ να προκηρύξει απεργιακούς αγώνες με κλιμάκωση και προοπτική και να καλέσει τις κατά τόπους Ε.ΛΜ.Ε να διοργανώσουν μαζικά συλλαλητήρια αντίστασης στην αντιλαϊκή καταιγίδα, με αφετηρία την ερχόμενη Παρασκευή. Γιατί τα αιτήματα των αναπληρωτών και των μόνιμων είναι ΚΟΙΝΑ και ο αγώνας για την ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ των βάρβαρων μέτρων απαιτεί ΕΝΟΤΗΤΑ-ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.

Ø     ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ-ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-Δ.Ν.Τ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Ø     ΝΑ ΠΡΟΚΗΡΥΧΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ(9/2) ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ Ε.Λ.Μ.Ε ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

Ø     ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ Η ΟΛΜΕ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ Γ.Σ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

Ø     ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΜΟΝΙΜΩΝ

Ø     ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ

Ø     ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΣΕΠ-ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ  ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

Ø     ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ  ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Ø     ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ  ΜΟΝΙΜΩΝ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Ø     ΚΑΜΙΑ  ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΒΑΡΒΑΡΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ , ΤΩΝ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΤΟΥ Ο.Ο.Σ.Α ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΤΗΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΕ

Ø     ΚΑΜΙΑ «ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ»-ΕΛΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ-ΑΠΟΛΥΣΗ

Ø     ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ-ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.

Ø     ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΣΑΡΩΣΕ Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

Ø     ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ-ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΜΟΡΦΩΣΙΑΣ

Ø     ΑΜΒΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΓΝΩΣΗ.

ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΝΩΤΙΚΟΙ ΛΑΪΚΟΙ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΚΑΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΠΡΟΣΤΑΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4