Ανακοίνωση

Συνάδελφοι, πριν από λίγες εβδομάδες, ενωμένοι οι Σύλλογοι Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εξαγγείλαμε κοινή κινητοποίηση αναπληρωτών, μετά από συνεννόηση με την ΟΛΜΕ και την ΠΟΣΕΕΠΕΑ.

Και όντως η ΟΛΜΕ όσον αφορά τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, έσπευσε από την πρώτη στιγμή να απαντήσει θετικά στο αίτημά μας και να αναλάβει να καλύψει συνδικαλιστικά την κινητοποίηση, τόσο οργανωτικά, όσο και επικοινωνιακά.

Μια κινητοποίηση που πρώτα πιστέψαμε, μετά μελετήσαμε κι οργανώσαμε τα «πως» και τα «πρέπει» της, κατόπιν προωθήσαμε και τέλος παλέψαμε να γίνει ΘΕΛΩ του κάθε αναπληρωτή, με κάθε τρόπο και καθημερινά, αψηφώντας κάθε είδους εμπόδιο που έμπαινε από εξαρτημένους κι ελεγχόμενους, απ’ όσους είχαν μάθει να θεωρούν τον αναπληρωτή ακόλουθο, υποτακτικό κι εθελόδουλο.

Και πετύχαμε! το κλαδικό κίνημα των αναπληρωτών απέδειξε ότι ΜΠΟΡΕΙ!!

Πράγματι, σήμερα το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο αρκετές εκατοντάδες συναδέλφων, πάνω από τρεις χιλιάδες σύμφωνα με εκτιμήσεις, που ήρθαν από κάθε γωνιά της χώρας όπου στελεχώνουν με πολυεπίπεδο κόστος, προσωπικό, οικογενειακό και οικονομικό τα δημόσια σχολεία, παραμερίζοντας τις όποιες αγκυλώσεις ή ακόμα και την ηττοπάθεια –συνέπεια ίσως της πολυετούς αδιέξοδης ως τώρα κατάστασης- έδωσαν ηχηρό «παρών» ως όφειλαν, υπερασπιζόμενοι τη ζωή και την αξιοπρέπειά τους!

Δυστυχώς, η συνάντηση με τον καθ’ύλην αρμόδιο υπουργό κ. Γαβρόγλου δεν έγινε γιατί ο υπουργός απουσίαζε από το υπουργείο, ενώ η σημερινή κινητοποίηση είχε ήδη προγραμματιστεί εδώ και έναν τουλάχιστον μήνα και ήταν σε γνώση του! Θεωρούμε την στάση αυτή του υπουργού απαράδεκτη!

Δυστυχώς επίσης η συνάντηση αντιπροσωπείας του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, των δύο αιρετών στο ΚΥΣΔΕ και της ΠΕΑΔ με τον υφυπουργό κ. Μπαξεβανάκη από κοινού με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου, ακυρώθηκε μετά την εισβολή στο υπουργείο ομάδας εκπροσώπων συγκεκριμένης παράταξης, εξαιτίας της οποίας προκλήθηκε ένταση και ακολούθησαν επεισόδια με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Συνάδελφοι, το να διεκδικούμε το αυτονόητο, την αποκατάσταση δηλαδή των ελαστικών σχέσεων εργασίας τις οποίες εδώ και πολλά χρόνια έχουμε υποχρεωθεί να βιώνουμε, δεν δικαιολογεί κανέναν να προσπαθεί να «καπελώσει», να καπηλευτεί και εν τέλει να χειραγωγήσει για αλλότριους σκοπούς το δίκαιο του αγώνα μας!

Όχι, δεν είμαστε, ούτε θέλουμε να είμαστε απολίτικοι! Αλλά από εκεί μέχρι τη βίαιη προσπάθεια να παρασυρθεί ο κλαδικός αγώνας σε παραταξιακή προέκταση εξυπηρέτησης μικροπολιτικών κομματικών συμφερόντων, υπάρχει μεγάλη απόσταση!

Τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» για μόνιμους διορισμούς που διαψεύδονται εδώ και χρόνια δεν αποτελούν άλλοθι ούτε για τις πολιτικές ούτε για τις παραταξιακές ηγεσίες!

Η ΠΕΑΔ με αγωνιστική, θεσμική, ψύχραιμη και αποφασιστική φωνή θα συνεχίσει να προασπίζεται τα αυτονόητα δικαιώματα των χιλιάδων συναδέλφων αναπληρωτών!

Όσοι και όσες έχουμε συναίσθηση του βασικού διακυβεύματος, της ζωής μας δηλαδή και της αξιοπρέπειάς μας δεν θα σταματήσουμε τον τίμιο αγώνα μας!!!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3