Thumbnail
ΠΕΑΔ

Η Π.Ε.Α.Δ. ως θεσμικός εκφραστής των αναπληρωτών της δευτεροβάθμιας εκπ/σης διαμαρτύρεται εντονότατα για την καθιέρωση της υποχρεωτικής 30ωρης παρουσίας των εκπαιδευτικών στο σχολείο!

Παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις του Υπουργείου ότι δεν πρόκειται για τίποτε άλλο από την «επικαιροποίηση» του ισχύοντος καθεστώτος, που τροποποιεί την αντίστοιχη διάταξη του ν.1566/1985, η νέα εφαρμοστική εγκύκλιος επιβεβαιώνει ότι γίνεται προσπάθεια να εξειδικευθεί επί το δυσμενέστερο η νέα νομική διάταξη.

Οι εκπαιδευτικοί στην Ελλάδα, μόνιμοι και αναπληρωτές είναι οι μόνοι εκπαιδευτικοί στην Ευρώπη οι οποίοι πέρα από τα διδακτικά τους καθήκοντα, έχουν επωμιστεί, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, ένα ατελείωτο φόρτο γραφειοκρατικών ευθυνών μέσα στη σχολική μονάδα. Την ίδια ώρα οι εκπαιδευτικοί είναι ίσως οι μοναδικοί εργαζόμενοι που συνεχίζουν να εργάζονται στο σπίτι, αναλώνοντας πολλές ώρες τόσο στη διόρθωση εργασιών, διαγωνισμάτων κ.τ.λ., όσο –το κυριότερο- προετοιμάζοντας τα μαθήματά τους. Σε ποιο εργασιακό τους ωράριο θα έπρεπε να υπολογιστούν αυτές οι ώρες;

Τόσο μόνιμοι, όσο και αναπληρωτές συνάδελφοι αναγκάζονται με δικά τους έξοδα να μετακινούνται από σχολείο σε σχολείο προκειμένου να συμπληρώνουν το υποχρεωτικό διδακτικό τους ωράριο. Οι αναπληρωτές ιδιαίτερα που αποτελούν τους «αδύναμους κρίκους» λόγω των ελαστικών εργασιακών τους σχέσεων, καλούνται να «σηκώσουν» και αυτό το βάρος.

Παρά τις αλλεπάλληλες διακηρύξεις/συνεντεύξεις/δεσμεύσεις ΚΑΙ της σημερινής πολιτικής ηγεσίας ότι απαιτούνται μόνιμοι διορισμοί προκειμένου να στηριχτεί το αγαθό της δημόσιας εκπαίδευσης σε συνθήκες σταθερότητας που θα εγγυώνται ήρεμο, προβλέψιμο, συγκροτημένο παιδαγωγικά και μαθησιακά περιβάλλον για τους μαθητές, ΚΑΜΙΑ τέτοια πρόθεση δε φαίνεται να δρομολογείται!

Αντίθετα, η καθιέρωση της υποχρεωτικής 30ωρης παρουσίας των εκπαιδευτικών στο σχολείο, δεδομένων των δεσμεύσεων που προκύπτουν από τις διαβόητες «εργαλειοθήκες», κάλλιστα μπορεί να αποτελέσει προοίμιο αύξησης και του υποχρεωτικού διδακτικού ωραρίου που θα «εξανεμίσει» ίσως τις ανάγκες για …αναπληρωτές!

Ως Π.Ε.Α.Δ. θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την αποκατάσταση των εργασιακών μας σχέσεων παράλληλα με την εξίσωση των δικαιωμάτων μας με εκείνα των μονίμων συναδέλφων!

Στο πλαίσιο αυτό καλούμε μαζί με την ΟΛΜΕ τους συναδέλφους να προασπιστούμε τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!

Επίδομα 300 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνεται και ποιοι το λαμβάνουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τάκης Ρουμπής
Αμοιβαίες μεταθέσεις στην Α΄ Αθήνας: Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί
Όλες οι προϋποθέσεις, οι εξαιρέσεις για τους υπεράριθμους και η προθεσμία της 8ης Μαΐου – Ο αιρετός Τάκης Ρουμπής ενημερώνει μέσω του alfavita
Αμοιβαίες μεταθέσεις στην Α΄ Αθήνας: Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί
 Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Χρυσοχοΐδης: Η ΕΛΑΣ λαμβάνει έως 120 καταγγελίες καθημερινά για ενδοοικογενειακή βία
Χρυσοχοΐδης: 100–120 καταγγελίες καθημερινά για ενδοοικογενειακή βία – 19.500 υποθέσεις οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη το 2025
Χρυσοχοΐδης: Η ΕΛΑΣ λαμβάνει έως 120 καταγγελίες καθημερινά για ενδοοικογενειακή βία
δουκας
Χάρης Δούκας στην Guardian: «Θα σταματήσουμε όλες τις τουριστικές επενδύσεις στην Πλάκα»
«Η Αθήνα δεν μπορεί να λειτουργεί σαν ένα τεράστιο ξενοδοχείο» – «Βόμβα» ο υπερτουρισμός για τον Δήμαρχο Αθηναίων
Χάρης Δούκας στην Guardian: «Θα σταματήσουμε όλες τις τουριστικές επενδύσεις στην Πλάκα»