Thumbnail
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΣ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Λαμία 10 Οκτώβρη 2012

Σε μια περίοδο που τα προβλήματα, ακόμα και επιβίωσης, οξύνονται και η οικονομική αιμορραγία αυξάνει λόγω της πολιτικής της ΕΕ, του ΔΝΤ και των υποτακτικών τους που την εφαρμόζουν, αρκετοί συνάδελφοι για να μειώσουν το κόστος διαβίωσής τους, ζήτησαν και πήραν απόσπαση σε μέρη πιο κοντινά στην κατοικία τους και στις οικογένειές τους. Όμως οι κυβερνήσεις της τρόικας είχαν προβλέψει και γι αυτό. Με το άρθρο 31 του νόμου 3848 δεν επιτρέπεται η μετακίνηση των αποσπασμένων συναδέλφων αν δεν τοποθετηθεί ο αναπληρωτής τους.

Στο γαϊτανάκι των ανεκπλήρωτων αποσπάσεων κάποιοι Δντές ΔΔΕ εφάρμοσαν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ένας απ’ αυτούς και ο Δντής ΔΔΕ Ευρυτανίας Κασκαμπάς. Όταν η ΕΛΜΕ Ευρυτανίας, καθώς και η ΟΛΜΕ, κατήγγειλαν αυτή την τακτική του, αντί να απαντήσει, κάλεσε σε απολογία τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Μαστροκώστα Κώστα και τη γενική γραμματέα της ΕΛΜΕ Πανοπούλου Φωτεινή!!! Ενοχλήθηκε ο Δντής Κασκαμπάς γιατί τόλμησε το Σωματείο να καταγγείλει την επιλεκτική και προκλητική συμπεριφορά. Το συγκεκριμένο Δντή έχει καταγγείλει η ΕΛΜΕ Ευρυτανίας και άλλες φορές για δημιουργία νέων προβλημάτων και αδιαφανούς πολιτικής διοίκησης. Σε προηγούμενο χρονικό διάστημα είχε καλέσει σε απολογία ολόκληρο το ΔΣ!!! Μάλλον έχει αναγάγει σε αγαπημένο του σπορ τις συνδικαλιστικές διώξεις. .

Θεωρούμε ότι η κλήση σε απολογία με την επίκληση των άρθρων 25, 26 και 107 του ν. 3528/2007, είναι αυθαίρετη αφού τα συγκεκριμένα εδάφια αναφέρονται στην στάση του υπαλλήλου μεμονωμένα και όχι στη στάση του συνδικαλιστικού οργάνου το οποίο εγκαλεί ο προϊστάμενος. Η κλήση σε απολογία είναι ξεκάθαρη συνδικαλιστική δίωξη επομένως είναι απαράδεκτη, αντιδεοντολογική, αντιδημοκρατική και βεβαίως νομικά άκυρη.

Θεωρούμε ότι η πρακτική του Δ/ντή, είναι μια επικίνδυνη λογική που προσβάλλει το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας και καταργεί το ρόλο, ακόμα και την ύπαρξη, του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος.

Ζητάμε από τους φυσικούς προϊσταμένους του Δντή Κασκαμπά, να επιληφθούν του ζητήματος, να σταματήσει άμεσα η νέα συνδικαλιστική δίωξη και να ελέγξουν τις αντισυνδικαλιστικές τακτικές του υφιστάμενού τους. Το τελευταίο που χρειάζεται ο πολύπαθος χώρος της εκπαίδευσης και ο χειμαζόμενος εκπαιδευτικός είναι αυτού του είδους οι λογικές που θυμίζουν πρακτικές «πέτρινων» χρόνων.

ΥΓ Αν ο Δντής ΔΔΕ Ευρυτανίας θέλει να διευρύνει το πλήθος των σωματείων και των συνδικαλιστών που μπορεί να βάλει στο στόχαστρο, ιδού πεδίο δόξης λαμπρό να μας καλέσει κι εμάς σε … απολογία.


Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Βοιωτίας ο πρόεδρος Αλεξίου Χρήστος
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ευβοίας ο πρόεδρος Σιόλιας Νικόλαος
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας ο πρόεδρος Παλέτσος Θύμιος
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φωκίδας ο πρόεδρος Ζωγράφος Γιώργος
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας ο πρόεδρος Μαστροκώστας Κώστας

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sxoleio
Μόνιμοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Ποια μέρα θα πιστωθεί η μισθοδοσία στους λογαριασμούς τους
Εκπαιδευτικοί: O υπολογισμός της μισθοδοσίας από 1η Μαΐου
Μόνιμοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Ποια μέρα θα πιστωθεί η μισθοδοσία στους λογαριασμούς τους
anoia.jpg
Αν ο γονιός μου έχει άνοια, θα αποκτήσω κι εγώ; Οσα πρέπει να γνωρίζετε για την άνοια σε 10 λεπτά
Τα νέα όπλα κατά του Αλτσχάιμερ και τα μυστικά της οξύνοιας (Βίντεο).
Αν ο γονιός μου έχει άνοια, θα αποκτήσω κι εγώ; Οσα πρέπει να γνωρίζετε για την άνοια σε 10 λεπτά
φαγητό
Φυτικές πρωτεΐνες και μακροζωία: Το μυστικό της Ιαπωνίας και της Ικαρίας
Έρευνες αποδεικνύουν ότι η κατανάλωση φυτικών πρωτεϊνών μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, ενώ μειώνει τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών, με...
Φυτικές πρωτεΐνες και μακροζωία: Το μυστικό της Ιαπωνίας και της Ικαρίας