Thumbnail
Ανακοίνωση

Το Υπουργείο Παιδείας υποστηρίζει ότι απαγόρευσε τις σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό, στο πλαίσιο των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων (πολιτιστικών ή περιβαλλοντικών),  γιατί οι οικογένειες πολλών μαθητών και μαθητριών αδυνατούν να πληρώσουν τα έξοδα και εξαιτίας αυτού η διοργάνωση τέτοιων εκδρομών βιώνεται τραυματικά από τα παιδιά που δεν μπορούν να συμμετάσχουν σ’ αυτές!!!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προσπαθεί να φανεί υπερασπιστής των πιο αδύναμων την ίδια στιγμή που με την πολιτικής της πλήττει τους εργαζόμενους γονείς και τα παιδιά τους, την ίδια στιγμή που ψήφισε στη Βουλή ένα ακόμα σκληρό πακέτο μέτρων για το κλείσιμο της 3ης αξιολόγηση.

Την ίδια στιγμή, όλες οι άλλες κατηγορίες εκδρομών στο εξωτερικό (πενταήμερη, αδελφοποιήσεις και ανταλλαγές σχολείων, ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus κ.λπ.) μπορούν να πραγματοποιούνται κανονικά, όπως γινόταν μέχρι τώρα. Αλήθεια, σε αυτές δεν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα για τους μαθητές;

Το πρόβλημα του κόστους των σχολικών εκδρομών (όχι μόνο των πολυήμερων αλλά και των ημερήσιων, είτε στο εξωτερικό, είτε στο εσωτερικό) είναι υπαρκτό και οξύνεται κάτω από το βάρος των αντιλαϊκών πολιτικών της σημερινής, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων που εξανεμίζουν το εισόδημα των λαϊκών οικογενειών με τις περικοπές στους μισθούς και τη φοροληστεία.

Σε καμία περίπτωση ωστόσο λύση δεν είναι η κατάργηση των εκδρομών.

Οι εκπαιδευτικές εκδρομές εντός και εκτός της χώρας που φέρνουν τους μαθητές σε επαφή με τον πολιτισμό, τις παραδόσεις, την ιστορία, την τέχνη και την τεχνολογία του λαού μας και άλλων λαών, θα πρέπει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής και παιδαγωγικής διαδικασίας. Γι΄ αυτό το λόγο δεν μπορεί να αποτελούν προνόμιο μόνο όσων έχουν την οικονομική δυνατότητα να συμμετέχουν αλλά η συμμετοχή να είναι δωρεάν για όλους τους μαθητές, με κονδύλια του Υπουργείου Παιδείας, στο πλαίσιο της γενικότερης χρηματοδότησης του σχολείου. Πρέπει να εξασφαλίζεται χωρίς κανένα εμπόδιο η συμμετοχή όλων των μαθητών στις δραστηριότητες του σχολείου. Μέσα από αυτή τη διαδικασία και με ευθύνη του κάθε συλλόγου διδασκόντων θα διασφαλίζεται και το περιεχόμενο των σχολικών εκδρομών.

Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να ικανοποιήσει το αίτημα για κάλυψη των εκδρομών για όλα τα παιδιά με ευθύνη του κράτους και να επαναφέρει τη δυνατότητα πραγματοποίησης εκδρομών στο εξωτερικό στο πλαίσιο των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων (πολιτιστικών ή περιβαλλοντικών), δωρεάν για όλου τους μαθητές.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κλειστά σχολεία
Σοβαρά κενά στα σχολεία της Κέρκυρας – Συνεχής αναστάτωση στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Ακάλυπτες ώρες, μετακινήσεις εκπαιδευτικών και καταγγελίες για «αλχημείες» της Διοίκησης
Σοβαρά κενά στα σχολεία της Κέρκυρας – Συνεχής αναστάτωση στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Γερμανία, νεκρός ελεγκτής
Γερμανία: Από εγκεφαλική αιμορραγία πέθανε ο ελεγκτής που ξυλοκοπήθηκε από 26χρονο Έλληνα
Τραγωδία στη Γερμανία: 26χρονος Έλληνας ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου ελεγκτή τρένου – Πατέρας δύο παιδιών το θύμα
Γερμανία: Από εγκεφαλική αιμορραγία πέθανε ο ελεγκτής που ξυλοκοπήθηκε από 26χρονο Έλληνα