Σύνταξη στα 66 για τους Έλληνες από τα 62 που ισχύουν σήμερα σε αρκετές περιπτώσεις– Πώς αλλάζουν τα όρια ηλικίας στην Ευρώπη

Ανακοινώσεις 0

ΕΛΜΕ Χανίων: Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Κινητοποίηση διαμαρτυρίας για ΕΠΑΛ Βρυσών

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
ΕΛΜΕ Χανίων

Η ΕΛΜΕ Χανίων με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ στηρίζει τον αγώνα του ΕΠΑΛ Βρυσών και κάθε σχολείου που αγωνίζεται για το δικαίωμα στη μόρφωση. Για να μπορούν οι μαθητές να σπουδάζουν την ειδικότητα ή τον προσανατολισμό που αυτοί έχουν επιλέξει, στο σχολείο της περιοχής τους.

Δε θα ανεχθούμε σαν σωματείο την παρέμβαση οποιουδήποτε κρατικού μηχανισμού που προσπαθεί να φιμώσει φωνές αντίστασης μέσα στο εκπαιδευτικό σύστημα

Καταδικάζουμε την ενέργεια του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης, ο οποίος σε μια προσπάθεια εκφοβισμού ζήτησε από τον διευθυντή του ΕΠΑΛ Βρυσών, να παρουσιαστεί την Τρίτη 5/12/2017 στα γραφεία της Περιφέρειας στο Ηράκλειο, με τα αρχεία των δυο τελευταίων ετών που αφορούν εγγραφές μαθητών, με σκοπό αυτά να ελεγχθούν για τυχόν παρατυπίες και να επιβληθούν πιθανές διοικητικές κυρώσεις στη Διεύθυνση του Σχολείου.

Η προσπάθεια εκφοβισμού, τρομοκρατίας στρέφεται εναντίον του μαχόμενου εκπαιδευτικού κινήματος και των αγώνων για δημόσιο σχολείο και μορφωτικά δικαιώματα. Σε κάθε περίπτωση η ΕΛΜΕ Χανίων δηλώνει ότι δεν επιτρέψει κανένα πειθαρχικό εκφοβισμό ή μέτρο σε βάρος συναδέλφων και θα πάρει όλα τα αναγκαία και απαραίτητα μέτρα. Όσοι ψάχνουν για παρατυπίες και μαγειρέματα χτύπησαν λάθος πόρτα, ας τα ψάξουν στους διαδρόμους των Υπουργείων, στις συνομιλίες με τους θεσμούς, στην προσπάθεια τους να καταργήσουν την απεργία και να συγχωνεύσουν σχολεία. Υπενθυμίζουμε ότι η ΕΛΜΕ Χανίων, οι γονείς, οι μαθητές και οι τοπικές κοινωνίες θα συνεχίσουν τον αγώνας τους και θα τον προστατεύσουν.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Χανίων την Παρασκευή 8/12/2017 στις 13.00. Για το λόγο αυτό η ΕΛΜΕ Χανίων κηρύττει 2ωρη στάση εργασίας από 12.00 έως 14.00 .

                                                           

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Ατελείωτες ουρές στα αστυνομικά τμήματα: Λήγει τη Δευτέρα 3 Αυγούστου η προθεσμία για τις παλαιές ταυτότητες

Λιβάνιος στο alfavita: Βγαίνει το νομοσχέδιο για την επιλογή 30.000 προϊσταμένων – Εξετάσεις εντός του 2026

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

ανακοινώσεις