Σύλλογος ΠΕ αν. Αττικής

Το Δ.Σ του συλλόγου μας καταγγέλλει τη θρασύδειλη ενέργεια ανθρώπων που δρουν στο σκοτάδι της νύχτας, οι οποίοι παραμονές της 28ης Οκτωβρίου, βρώμισαν με τα φασιστικά τους σύμβολα το σπίτι και το σχολείο του συναδέλφου Γιάννη Ρόμπα, δάσκαλου στο 6ο Δ.Σ. Πειραιά και μέλους του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου εκπρόσωπο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών.

Μάλιστα, κόλλησαν έξω από το σπίτι του την περιβόητη εγκύκλιο του Γ. Παπανδρέου (της Ένωσης Κέντρου), σύμφωνα με την οποία:

«….Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ……

….Πάσα εκτροπή πρέπει να κολάζεται αυστηρότατα. Κι αν συμβή να υπάρξουν διδάσκαλοι όχι ανήκοντες, αλλά και απλώς συμπαθούντες ή ανεχόμενοι την κομμουνιστικήν προπαγάνδαν δεν έχουν θέσιν εις την Εκπαίδευσιν».(ΑΠ 1010, 11/03/1965)

Καθόλου τυχαίο μάλιστα δεν είναι το γεγονός ότι σε επετείους σαν και αυτή  το σχολείο φιλοξενεί συχνά εκπροσώπους της γενιάς της Εθνικής Αντίστασης, μέλη του τοπικού παραρτήματος ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, που συζητούν με τους μαθητές για την εποποιία του αγώνα για την απελευθέρωση της χώρας από τους ναζί κατακτητές, τα σύγχρονα μηνύματα της 28ης Οκτωβρίου, για το πραγματικό πρόσωπο του φασισμού και του ναζισμού.

Είναι γελασμένοι οι θρασύδειλοι φασίστες, αν νομίζουν ότι έτσι θα τρομοκρατήσουν τους εκπαιδευτικούς! Το αντίθετο.

Με περισσότερο πείσμα θα συνεχίσουμε να κάνουμε το αυτονόητο, να διδάσκουμε στους μαθητές μας την ιστορική και επιστημονική αλήθεια.

Οι αγώνες του λαού μας για το δίκιο και τη λευτεριά του αποτελούν πηγή έμπνευση και διαπαιδαγώγησης της νέας γενιάς. Ό,τι γράφτηκε με αίμα, δεν σβήνεται με βρώμικο μελάνι.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να καταδικάσουν τη φασιστική δράση, τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, να απομονώσουν παντού την εγκληματική οργάνωση, τους απογόνους των Ταγματασφαλιτών και των συνεργατών των ναζί που ορκίζονταν πίστη και υποταγή στο Χίτλερ αιματοκυλώντας απ΄  άκρη σ΄ άκρη την πατρίδα μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               H  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ                                     ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News