Ψήφισμα διαμαρτυρίας των μαθητών του Ημερήσιου Γυμνασίου Αιαντείου Σαλαμίνας

Ψήφισμα διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου εξέδωσαν οι μαθητές του Ημερήσιου Γυμνασίου Αιαντείου Σαλαμίνας, κάνοντας λόγο για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο τους.

Στο ψήφισμα αναφέρεται ότι από την έναρξη της σχολικής χρονιάς έχουν χαθεί 378 ώρες μαθημάτων, ενώ οι ελλείψεις σε καθηγητές είναι μεγάλες. Ταυτόχρονα οι μαθητές τονίζουν ότι κάνουν μόνο 4 ώρες μάθημα καθημερινά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του 15μελούς του σχολειου και το σχετικό ψήφισμα:

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΙΑΝΤΕΙΟΥ

Έχοντας ήδη διανύσει δύο μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, έχουν χαθεί 378 ώρες μαθημάτων. Διαμαρτυρόμαστε έντονα, καθώς είμαστε το μοναδικό σχολείο της Σαλαμίνας που αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα σε τόσο μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια.

Η κατάσταση αυτή αναγκάζει κάθε χρόνο γονείς και μαθητές να μεταγράψουν τα παιδιά τους σε άλλα γυμνάσια της περιοχής, με αποτέλεσμα αυτά να ταλαιπωρούνται καθημερινά λόγω των μεγάλων αποστάσεων και να χάνουν τους φίλους και τους καθηγητές τους παρά τη θέλησή τους.

Λόγω του προβλήματος, πολλοί γονείς έχουν στραφεί σε φροντιστηριακά μαθήματα, έχουν μόνιμο άγχος στην αρχή κάθε χρονιάς και επιβαρύνονται οικονομικά λόγω των ελλείψεων που υπάρχουν στο σχολείο μας.

Οι μαθητές του Γυμνασίου Αιαντείου κάνουμε συνέλευση κι ΟΧΙ κατάληψη, επειδή θέλουμε να στείλουμε στη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά και στον Υπουργό Παιδείας ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ για την κατάσταση που επικρατεί στο σχολείο μας. Είμαστε σχολείο με πολλές διακρίσεις, βραβεία, επαίνους, αξιόλογο εκπαιδευτικό προσωπικό, σπουδαίο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και δυναμική μαθητική κοινότητα.

Εμείς οι μαθητές νιώθουμε την ανάγκη να κοινοποιήσουμε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε τόσο σαν σχολείο, όσο και σαν τοπική κοινωνία.

Κάθε μέρα κάνουμε μόνο 4 ώρες μάθημα! Επί πλέον περιμένοντας στις στάσεις τα λεωφορεία για να μετακινηθούμε, χάνονται πολλές ακόμη ώρες άσκοπα.

ΔΕΝ κάνουμε κατάληψη, για να μη χάσουμε κι άλλες διδακτικές ώρες!

Έχουμε δικαίωμα στη μάθηση.

Πώς θα φτάσουμε στο Λύκειο χωρίς τις απαραίτητες γνώσεις;

Ο τελευταίος καθηγητής που έστειλαν ήταν στις 16 Οκτωβρίου. Και ενώ τα μεγάλα κενά παραμένουν στο σχολείο μας, όταν ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων επικοινώνησε με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, η απάντηση που έλαβε από τον διευθυντή της ΔΙΔΕ Πειραιά ήταν:  «Δυστυχώς δεν έχουμε άλλους καθηγητές!».

Το παραπάνω ψήφισμα θα επιδώσει την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου 2017 αντιπροσωπεία μαθητών του γυμνασίου στο γραφείο του διευθυντή β/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, οδός Ελ.Βενιζέλου 35, στον 7ο όροφο στις 11:30 πμ.

Καλούμε όλα τα μέσα ηλεκτρονικού και έντυπου τύπου να στηρίξουν τον δίκαιο αγώνα μας να κρατήσουμε το σχολείο μας ΑΝΟΙΧΤΟ.

Το 15ΜΕΛΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΙΑΝΤΕΙΟΥ

ΨΗΦΙΣΜΑ

της γενικής συνέλευσης

των μαθητών του Γυμνασίου Αιαντείου Σαλαμίνας

Σήμερα στις 30 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση των μαθητών του Γυμνασίου Αιαντείου Σαλαμίνας.

Θέμα: Έλλειψη καθηγητών πολλών ειδικοτήτων στο σχολείο μας. Πολλές χαμένες ώρες!

Διαμαρτυρόμαστε έντονα, καθώς από την έναρξη του σχολικού έτους έχουν χαθεί τουλάχιστον 378 ώρες μαθημάτων και, δυστυχώς, είμαστε το μοναδικό σχολείο της Σαλαμίνας που αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα σε τόσο μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια.

Σήμερα, οι μαθητές του Γυμνασίου Αιαντείου κάνουν συνέλευση κι ΟΧΙ κατάληψη, επειδή θέλουν να στείλουν στην Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά και στον Υπουργό Παιδείας ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ για την κατάσταση που επικρατεί στο σχολείο. Είμαστε σχολείο με πολλές διακρίσεις, βραβεία, επαίνους, αξιόλογο εκπαιδευτικό προσωπικό, σπουδαίο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και δυναμική μαθητική κοινότητα.

ΔΕΝ κάνουμε κατάληψη, για να μη χάσουμε κι άλλες διδακτικές ώρες!

Έχουμε δικαίωμα στη μάθηση.

Πώς θα φτάσουμε στο Λύκειο χωρίς τις απαραίτητες γνώσεις;

Ο τελευταίος καθηγητής που στείλατε ήταν 16 Οκτωβρίου. Και ενώ τα μεγάλα κενά παραμένουν στο σχολείο μας, όταν ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων επικοινώνησε με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, η απάντηση που έλαβε από τον διευθυντή της ΔΙΔΕ Πειραιά ήταν:

«Δυστυχώς δεν έχουμε άλλους καθηγητές!».

Δεν κλείνουμε εμείς το σχολείο μας,

ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΤΟ ΚΛΕΙΝΕΤΕ!

ΔΩΣΤΕ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ

Το ψήφισμα διαμαρτυρίας υπογράφουν 107 μαθητές του Γυμνασίου Αιαντείου

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3