Thumbnail
ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Μετά από τις κινητοποιήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας (παραστάσεις διαμαρτυρίας και διαδήλωση της 5ης /10/17),επίκειται συζήτηση του θέματος  των περικοπών τμημάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο, προ ημερησίας διατάξεως , την Τρίτη 10/10/17,ώρα 7.30μ.μ.

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας καλεί τους συναδέλφους να παραστούν στη συνεδρίαση μαζί με τους γονείς και τους μαθητές. Εκεί,  θα υποστηρίξουμε τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, τα εργασιακά δικαιώματα των τωρινών και μελλοντικών εργαζομένων στην εκπαίδευση, τα δημοκρατικά μας δικαιώματα.  Παλεύουμε για το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή και δημιουργική ζωή, που το χτυπάει βάναυσα η πολιτική των περικοπών,κυβέρνησης ,ολιγαρχίας, Ε.Ε, ΔΝΤ, δανειστών.

Εφιστούμε την προσοχή της διοίκησης να μην πιέζει ποικιλοτρόπως τους συναδέλφους διευθυντές  και τους συλλόγους διδασκόντων για εφαρμογή των ανάλγητων περικοπών. Θα καταγγείλουμε  αμείλικτα κάθε τέτοια προσπάθεια. Δεν ανεχόμαστε το «μαύρο μέτωπο» πολιτικών προϊσταμένων και ανώτερων υπηρεσιακών παραγόντων, που με τρόπο « βασιλικότερο του βασιλέως» εφαρμόζουν τα νεοφιλελεύθερα μέτρα, κόβουν και ράβουν τη νομιμότητα στα μέτρα της λιτότητας και των περικοπών.

Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων και τους συναδέλφους διευθυντές να μην υλοποιήσουν τις περικοπές και να συνεχίσουν τη λειτουργία όλων των τμημάτων ως έχουν. Το σωματείο παρέχει τη σχετική συνδικαλιστική κάλυψη. Απαιτούμε από το ΠΥΣΔΕ Κέρκυρας να μην προχωρήσει σε επανατοποθέτηση του διδακτικού προσωπικού, εφαρμόζοντας τις περικοπές, διότι το ζήτημα παραμένει ανοιχτό.

Μόνο η έγκριση  ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ θα αποκαταστήσει  την τραυματισμένη λειτουργία του τοπικού σχολικού δικτύου με στοιχειώδεις όρους δικαιοσύνης και κοινής λογικής.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κωνσταντοπούλου
Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Δεν τρομοκρατούμαστε» απαντούν οι επιθεωρητές εργασίας μετά τη σύλληψη
Στο Α.Τ. Ομονοίας εργαζόμενοι της Επιθεώρησης Εργασίας μετά από καταγγελία της Ζ. Κωνσταντοπούλου, συνελήφθη ο ένας
Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Δεν τρομοκρατούμαστε» απαντούν οι επιθεωρητές εργασίας μετά τη σύλληψη
ταξη
Τέλος της εβδομάδας το ΦΕΚ των εκπαιδευτικών με τις προκηρύξεις 1ΓΕ και 2ΓΕ/2026 - Το χρονοδιάγραμμα για αιτήσεις και δικαιολογητικά
150.000 υποψήφιοι εκπαιδευτικοί με την αίτηση και τα δικαιολογητικά "παρά πόδας"
Τέλος της εβδομάδας το ΦΕΚ των εκπαιδευτικών με τις προκηρύξεις 1ΓΕ και 2ΓΕ/2026 - Το χρονοδιάγραμμα για αιτήσεις και δικαιολογητικά