Thumbnail
ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Μετά από τις κινητοποιήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας (παραστάσεις διαμαρτυρίας και διαδήλωση της 5ης /10/17),επίκειται συζήτηση του θέματος  των περικοπών τμημάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο, προ ημερησίας διατάξεως , την Τρίτη 10/10/17,ώρα 7.30μ.μ.

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας καλεί τους συναδέλφους να παραστούν στη συνεδρίαση μαζί με τους γονείς και τους μαθητές. Εκεί,  θα υποστηρίξουμε τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, τα εργασιακά δικαιώματα των τωρινών και μελλοντικών εργαζομένων στην εκπαίδευση, τα δημοκρατικά μας δικαιώματα.  Παλεύουμε για το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή και δημιουργική ζωή, που το χτυπάει βάναυσα η πολιτική των περικοπών,κυβέρνησης ,ολιγαρχίας, Ε.Ε, ΔΝΤ, δανειστών.

Εφιστούμε την προσοχή της διοίκησης να μην πιέζει ποικιλοτρόπως τους συναδέλφους διευθυντές  και τους συλλόγους διδασκόντων για εφαρμογή των ανάλγητων περικοπών. Θα καταγγείλουμε  αμείλικτα κάθε τέτοια προσπάθεια. Δεν ανεχόμαστε το «μαύρο μέτωπο» πολιτικών προϊσταμένων και ανώτερων υπηρεσιακών παραγόντων, που με τρόπο « βασιλικότερο του βασιλέως» εφαρμόζουν τα νεοφιλελεύθερα μέτρα, κόβουν και ράβουν τη νομιμότητα στα μέτρα της λιτότητας και των περικοπών.

Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων και τους συναδέλφους διευθυντές να μην υλοποιήσουν τις περικοπές και να συνεχίσουν τη λειτουργία όλων των τμημάτων ως έχουν. Το σωματείο παρέχει τη σχετική συνδικαλιστική κάλυψη. Απαιτούμε από το ΠΥΣΔΕ Κέρκυρας να μην προχωρήσει σε επανατοποθέτηση του διδακτικού προσωπικού, εφαρμόζοντας τις περικοπές, διότι το ζήτημα παραμένει ανοιχτό.

Μόνο η έγκριση  ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ θα αποκαταστήσει  την τραυματισμένη λειτουργία του τοπικού σχολικού δικτύου με στοιχειώδεις όρους δικαιοσύνης και κοινής λογικής.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Market Pass 2026: Πώς θα πάρετε το επίδομα για σούπερ μάρκετ

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Θλιμμένη δασκάλα σε τάξη και πίσω σκιές ανθρώπων
«Αθέατο» καθεστώς τρόμου στα σχολεία: Όταν ο γονέας γίνεται «επιθεωρητής» και ο δάσκαλος το θύμα
Μια «σιωπηλή βία» που διαβρώνει τα θεμέλια της παιδείας μετατρέπεται σε πεδίο ψυχολογικού εκφοβισμού και επαγγελματικής εξόντωσης
«Αθέατο» καθεστώς τρόμου στα σχολεία: Όταν ο γονέας γίνεται «επιθεωρητής» και ο δάσκαλος το θύμα
6ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο
Ηράκλειο: Ξεκινά το 6ο Διεθνές Συνέδριο για την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Εκπαίδευση
Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και έχει θέμα: «Η Τεχνητή Νοημοσύνη, η Συναισθηματική Νοημοσύνη και το μέλλον της μάθησης...
Ηράκλειο: Ξεκινά το 6ο Διεθνές Συνέδριο για την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Εκπαίδευση
Σοφία Χρηστίδου
Σοφία Χρηστίδου: «Ούτε τυχαίο, ούτε μεμονωμένο», καταγγέλλει η Ομοσπονδία Γονέων Κ. Μακεδονίας
Παρέμβαση από τους γονείς της Κεντρικής Μακεδονίας για την τραγωδία στη Θεσσαλονίκη
Σοφία Χρηστίδου: «Ούτε τυχαίο, ούτε μεμονωμένο», καταγγέλλει η Ομοσπονδία Γονέων Κ. Μακεδονίας