Thumbnail
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Στις 31 Μάη 2017, δικάζονται στο Β΄ Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η Καρανικολάου Κατερίνα, τέως γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου δημοτικού σχολείου Ωραιοκάστρου και ο Θεμελής Αγγελος, δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

​Μηνύθηκαν και δικάζονται γιατί αντιτάχθηκαν και κατάγγειλαν τις προσπάθειες δημιουργίας ξενοφοβικού και ρατσιστικού κλίματος, γιατί αποκάλυψαν τις σκοπιμότητες σκοταδιστικών πρακτικών της δημοτικής αρχής και ελάχιστων Διοικητικών Συμβουλίων Συλλόγων Γονέων. Πρακτικές που εξέθεσαν την περιοχή μας, που έκρυψαν την πραγματικότητα της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες από τους εργαζόμενους, τους απλούς ανθρώπους της περιοχής και τους μαθητές του δήμου μας. Έφτασαν στο σημείο να αποφασίσουν να γίνει κατάληψη στο σχολείο εάν στέλνονταν εκεί προσφυγόπουλα. Απόφαση που τη «μάζεψαν», όταν βρέθηκαν απέναντι στη πανελλαδική κατακραυγή και στην απειλή εφαρμογής του αντιρατσιστικού νόμου. Παρ΄ όλα αυτά, μηνύθηκαν για συκοφαντική δυσφήμιση τα μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης​.

​Το θετικό αυτής της υπόθεσης είναι ότι έγινε καλύτερα κατανοητό πως οι γονείς πρέπει να ασχολούνται με το σύνολο των ζητημάτων της εκπαίδευσης και της κοινωνίας. Να διεκδικούν λύσεις για τα προβλήματα της δημόσιας εκπαίδευσης που αργοπεθαίνει.

​Κανένας από όλους αυτούς που στέλνουν αγωνιστές του κινήματος στα δικαστήρια  δεν ασχολήθηκε με την έλλειψη των εκπαιδευτικών, τους ανασφάλιστους και ανεμβολίαστους μαθητές, την έλλειψη παιδιάτρων, τους υποσιτιζόμενους μαθητές, τη μείωση της χρηματοδότησης των σχολείων κ.α. Τις λαϊκές οικογένειες δεν τις υπονομεύουν οι πρόσφυγες αλλά οι πολιτικές των κυβερνήσεων που εξυπηρετούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.


ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ.

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΖΩΗΣ.
Ο ΕΧΘΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ, ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

eidiki agogi
Αποκλειστικό - Ειδική Αγωγή: Στην τελική ευθεία οι οριστικοί πίνακες 1ΕΑ και 4ΕΑ/2025
Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα ΑΣΕΠ στους πίνακες 1ΕΑ/2025 και 4ΕΑ/2025 - Αποκλειστικές πληροφορίες alfavita
Αποκλειστικό - Ειδική Αγωγή: Στην τελική ευθεία οι οριστικοί πίνακες 1ΕΑ και 4ΕΑ/2025
μπουλινγκ
Σκηνές βίας στα σχολεία των Χανίων: «Είναι πολύ λυπηρό» - Εκπαιδευτικοί προειδοποιούν για σκληρότερα φαινόμενα
Ανησυχία μετά την επίθεση σε καθηγητή: «Παιδιά των πολλαπλών κρίσεων»
Σκηνές βίας στα σχολεία των Χανίων: «Είναι πολύ λυπηρό» - Εκπαιδευτικοί προειδοποιούν για σκληρότερα φαινόμενα