Ανακοίνωση της παράταξης  Διέξοδος η αγωνιστική σύσπείρωση του Συλλόγου ΠΕ "ο Περικλής"

Το αυγό του φιδιού δεν θα εκκολαφθεί ούτε στο Σύλλογο μας ούτε και στα σχολεία μας!

Μέσα από το  σκοτάδι ενός δικτυακού τόπου χωρίς δηλωμένη ταυτότητα και υπογραφή συντάκτη,  με ολοφάνερες ωστόσο τις,  χρυσαυγίτικης αντίληψης, ρατσιστικές, ξενοφοβικές και  μισάνθρωπες  ιδεοληψίες, οι εκπαιδευτικοί της τάξης   και τα σωματεία μας   δεχόμαστε απροκάλυπτη επίθεση για την έμπρακτη υπεράσπιση του δικαιώματος των προσφυγόπουλων του πολέμου και της φτώχειας να φοιτήσουν στα σχολεία της χώρας μας  και για τα ευεργετικά αποτελέσματα  που έχει για αυτά τα παιδιά η ένταξή τους σε αυτά.

Συγκεκριμένα στο δικτυακό αυτό τόπο, συναδέλφοι  μέλη  του συλλόγου μας  και άλλων εκπαιδευτικών συλλόγων στοχοποιούνται προκλητικά.

Ανάμεσά τους και ονομαστικά, στοχοποιείται   συναδέλφισσα μέλος της  παράταξής μας  «ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» που υπηρετεί σε σχολείο του συλλόγου μας «Ο Περικλής».

Σύμφωνα με τον ανώνυμο   αρθρογράφο  η συναδέλφισσά μας,  την οποία αποκαλεί «λαθρολάγνα δασκαλίτσα», «δημοσιεύει δακρύβρεχτη επιστολή άκρατης λαθρολαγνείας» μέσα από την οποία γίνεται φανερό κατά τον συντάκτη της ανάρτησης ότι « οι λαθρόπαιδες ουσιαστικά ταλαιπωρούνται από τους δωσίλογους εκπαιδευτικούς που με το ζόρι θέλουν να τους εντάξουν στο εγχώριο εκπαιδευτικό σύστημα προκειμένου να αυξήσουν τον αριθμό των μαθητών» και ότι «με τον τρόπο αυτό ο κόσμος θα γίνει πολύ χειρότερος όπως δείχνει το παράδειγμα των χωρών της Βόρειας Ευρώπης που πλέον έχουν αποδεχθεί τη μετατροπή τους σε πολυφυλετικά μορφώματα με νέα (μωαμεθανικά) ήθη να παίρνουν τη θέση του Ευρωπαϊκού πολιτισμού». Με απύθμενο κυνισμό , έμπλεο ναζιστικής αντίληψης καταλήγει : «Όσο για τον “ασφαλή κόσμο” που θα φέρει ο απρόσκοπτος λαθροεποικισμός, τα αμέτρητα αποτρόπαια εγκλήματα που έχουν γίνει από λαθροεποίκους μαρτυρούν ακριβώς το αντίθετο».

Η συναδέλφισσά μας αποτελεί μια από τις εκατοντάδες περιπτώσεις εκπαιδευτικών, για την ακρίβεια, από το σύνολο των εκπαιδευτικών σε όλη τη  χώρα, στο Χαϊδάρι, στο Ικόνιο, στο Αιγάλεω, στον Κολωνό, στην Αγία Παρασκευή, στο Χαλάνδρι, στο Ωραιόκαστρο και αλλού, που υποδέχτηκαν στα σχολεία και στις τάξεις τους, προσφυγόπουλα.  Ο  αγώνας για την επίτευξη του στόχου ήταν  καθημερινός  από το ξεκίνημα  τούτης της χρονιάς, για να ακυρωθούν στην  πράξη οι περιορισμοί της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας που θεωρούν  τα προσφυγόπουλα  προσωρινά,  ανεπιθύμητα, λαθρόβια  παιδιά ενός κατώτερου θεού, τα οποία δεν προστατεύονται από τη σχετική διεθνή  νομοθεσία  που τους παρέχει το δικαίωμα στην Εκπαίδευση  αλλά και απέναντι στη γραφειοκρατία, στη δυσκαμψία και τα εμπόδια της Διοίκησης της Εκπαίδευσης.

Είναι  χαρακτηριστικό το γεγονός ότι για δεύτερη φορά μέσα σε αυτή τη σχολική χρονιά,  μετά την εμφάνιση φειγ βολάν κοντά σε σχολεία του συλλόγου μας  και συνθημάτων  στους τοίχους τους με ρατσιστικό και ξενοφοβικό περιεχόμενο,  κάνει την εμφάνισή του το εγκληματικό ναζιστικό μόρφωμα.

Είναι φανερό ότι το  «αυγό του φιδιού» απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα  νιώθει πολύ στριμωγμένο να εκκολαφθεί. Ο ανθρωπισμός, η αλληλεγγύη των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων τους, η αποφασιστικότητά τους να υπερασπίσουν το δικαίωμα  στη μόρφωση των κατατρεγμένων παιδιών από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τη φτώχεια, απειλούν δραστικά τη μισαλλοδοξία, την ξενοφοβία και τον μισανθρωπισμό που θέλουν να εμπνεύσουν. Το δηλητήριό τους  χύνεται όχι απλώς σε άγονο αλλά σε κατάξερο έδαφος  με ανύπαρκτες πιθανότητες να βλαστήσει. Αυτός είναι και ο φόβος τους .

Η «ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ», οι μάχιμοι εκπαιδευτικοί της τάξης, το αγωνιζόμενο εκπαιδευτικό κίνημα  δηλώνουμε κατηγορηματικά και απερίφραστα ότι θα είμαστε παρόντες  σε κάθε σχολείο και για την επόμενη σχολική χρονιά για να υποδεχθούμε τα προσφυγόπουλα και να προασπίσουμε το δικαίωμά τους στη ζωή και στη μόρφωση όπως υποδεχόμαστε όλα τα παιδιά χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Τα σχολεία μας,  μια αγκαλιά αλληλεγγύης ανοιχτή για όλα τα παιδιά, ελληνόπουλα, προσφυγόπουλα, μεταναστόπουλα!

Δεν υπάρχει  λαθραία ζωή, λαθραίο παιδί, λαθραίος άνθρωπος.

Τον φόβο μας να έχουν!

Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον

Δεν θα πεθάνει μόνος

Τσάκισέ τον!