Thumbnail
ΟΙΕΛΕ

Η ΟΙΕΛΕ προέβη σε επιστολή-καταγγελία προς τη Δ/νση ΠΕ Πειραιά μετά από μαρτυρίες για σωρεία παραβιάσεων της νομοθεσίας στο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο ΠΡΑΞΙΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ που εδρεύει στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, με βάση τις μαρτυρίες:

    Στο σχολείο o νόμιμα διορισμένος Διευθυντής είναι εικονικός, καθώς επί της ουσίας Διευθυντής του σχολείου είναι συνταξιούχος! Τούτο αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι η διορισμένη Διευθύντρια έχει πλήρες ωράριο και δεν διευθύνει καν τις συνεδριάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων!
    Το εν λόγω εκπαιδευτήριο λειτουργεί παρανόμως μέχρι τις 4 με τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στην απογευματινή λειτουργία να μην έχουν διοριστήρια!
    Εκπαιδευτικοί που εργάζονται στην απογευματινή λειτουργία κι έχουν μειωμένο ωράριο δεν συμπληρώνουν το ωράριό τους βάσει του Ν. 4415/2016.
    Σε εκπαιδευτικό του σχολείου έχει γίνει παράνομη, μονομερής βλαπτική μεταβολή ωραρίου.
    Στο δημοτικό εργάζονται παράνομα εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων (φυσικοί κ.λπ.).
    Δεν τηρείται, σε ορισμένες περιπτώσεις, ο Ν. 4415/2016 σε ό, τι αφορά τη διάρκεια των συμβάσεων.

Η Ομοσπονδία ζήτησε τον έλεγχο των καταγγελλόμενων και την έναρξη της πειθαρχικής διαδικασίας για τους υπεύθυνους του σχολείου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Market Pass 2026: Πώς θα πάρετε το επίδομα για σούπερ μάρκετ

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

texniti_noimosini
Ο Στίβεν Χόκινγκ είχε προειδοποιήσει: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να είναι το μεγαλύτερο λάθος της ανθρωπότητας
Εκπρόσωποι της επιστήμης είχαν προειδοποιήσει για τους κινδύνους και τα οφέλη της AI, τονίζοντας την ανάγκη ελέγχου και υπεύθυνης ανάπτυξης
Ο Στίβεν Χόκινγκ είχε προειδοποιήσει: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να είναι το μεγαλύτερο λάθος της ανθρωπότητας