Ανακοίνωση της ΔΑΚΕ ΔΕ για τις επιθέσεις του υπουργού Παιδείας σε βάρος της Εκκλησίας
ΔΑΚΕ ΔΕ

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν οι συνεχείς επιθέσεις του Υπουργού Παιδείας εναντίον της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Είναι δικαίωμα του Υπουργού Παιδείας ως ατόμου να πιστεύει στην Ορθοδοξία, σε κάποια άλλη θρησκεία, ή να είναι άθεος. Είναι όμως φανερό ότι οι συγκεκριμένες επιθέσεις γίνονται βάσει οργανωμένου σχεδίου. Ο Υπουργός Παιδείας εξυπηρετεί με απόλυτη συνέπεια τη Νέα Τάξη πραγμάτων , η οποία επιδιώκει να υπονομεύσει την έννοια του έθνους και έχει αναγάγει σε υπ΄ αριθμόν ένα εχθρό της την Ορθοδοξία.

            Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι εμπνευστές της περιβόητης σύγκρουσης των πολιτισμών θεωρούν τους Ορθοδόξους ως εν δυνάμει εχθρούς λόγω της θρησκευτικής τους συγγένειας με τους Ρώσους. Έτσι εξηγείται η γενική απάθεια την οποία επιδεικνύει η Δύση στις σφαγές Χριστιανών στη Συρία και στο Ιράκ από τους Ισλαμιστές. Επιχαίρουν, διότι στη Μέση Ανατολή σφαγιάζονται οι πιστοί της Ορθοδοξίας ή των αιρέσεων της (π.χ Μονοφυσίτες).

            Ήταν γνωστές από το παρελθόν οι εθνομηδενιστικές και αθεϊστικές αντιλήψεις του ΣΥΡΙΖΑ. Με την ανάληψη της εξουσίας από το ΣΥΡΙΖΑ ετέθη σε εφαρμογή ένα σχέδιο απαξίωσης κα συκοφάντησης της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας αλλά και της ιδέας του Έθνους. Γι αυτό ακριβώς το λόγο ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι καλύτεροι φίλοι της Ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας των Βρυξελλών και των ατλαντικών "συμμάχων" μας. Ο Υπουργός Παιδείας βάσει σχεδίου επιδιώκει τον βίαιο αποχριστιανισμό της ελληνικής κοινωνίας.

            Η ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε δηλώνει κατηγορηματικά ότι θα αντισταθεί στα σκοτεινά σχέδια του Υπουργού Παιδείας και θα συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις στην εθνική αφύπνιση, έτσι ώστε να μην περάσουν τα εθνομηδενιστικά και αντιορθόδοξα σχέδια. Η Ελλάδα είναι ορθόδοξο  χριστιανικό κράτος και έτσι θα μείνει, είτε αρέσει στον Υπουργό Παιδείας, είτε όχι. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, όχι μόνο αντιτίθεται στα σχέδια της κυβέρνησης, αλλά και χλευάζει τους εμπνευστές της άθλιας αυτής εκστρατείας.

            Επειδή όμως ο κύριος Φίλης, αν και Υπουργός Παιδείας, είναι εμφανώς ανιστόρητος, επιθυμούμε να του υπενθυμίσουμε ότι η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία έχει προσφέρει άφθονο αίμα στους αγώνες αυτού του Έθνους. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

 • Ο Πατριάρχης Γρηγόριος Ε' κατακρεουργήθηκε από τον τουρκικό όχλο στην Κωνσταντινούπολη, επειδή θεωρήθηκε υπεύθυνος για την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

 • Ο Παλαιών Πατρών Γερμανός κήρυξε την επανάσταση στην Πάτρα.

 • Ο Μητροπολίτης  Σαλώνων Ησαΐας σκοτώθηκε στην Αλαμάνα, πολεμώντας στο πλευρό του Αθανασίου Διάκου.

 • Ο Παπαφλέσσας οργάνωσε την επανάσταση στην Πελοπόννησο και σκοτώθηκε πολεμώντας στο Μανιάκι.

 • Ο ηγούμενος Σαμουήλ ανατινάχτηκε μαζί με τα γυναικόπαιδα των Σουλιωτών στο Κούγκι , για να μην πέσει στα χέρια των Τούρκων.

 • Κρήτες μοναχοί μαζί με στρατιωτικούς ανατινάχτηκαν στο Αρκάδι κατά τη διάρκεια της Κρητικής επανάστασης.

 • Ο Μητροπολίτης Καστοριάς Γερμανός Καραβαγγέλης ήταν από τους επικεφαλής του Μακεδονικού Αγώνα εναντίον των Βουλγάρων κομιτατζήδων.

 • Ο Μητροπολίτης Δράμας Χρυσόστομος ήταν από τους επικεφαλής του Μακεδονικού Αγώνα στην Ανατολική Μακεδονία. Αργότερα ως Μητροπολίτης Σμύρνης μαρτύρησε στα χέρια του τουρκικού όχλου προσπαθώντας να σώσει τους διωκόμενους Έλληνες. Αρνήθηκε την πρόταση των Άγγλων να τον φυγαδεύσουν.

 • Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χρύσανθος αρνήθηκε να υποδεχτεί τους Γερμανούς κατακτητές το 1941 και απέρριψε το αίτημα των Γερμανών να ορκίσει την κυβέρνηση του Τσολάκογλου. Για τη στάση του αυτή καθαιρέθηκε από τον αρχιεπισκοπικό θρόνο από τους Γερμανούς.

 • Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ήταν ο επικεφαλής του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα των Κυπρίων.

 • ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χρυσόστομος Β΄ εκδιώχθηκε πραξικοπηματικά από τη δικτατορία και εγκλείστηκε σε νοσοκομείο επί ένα μήνα, ενώ δεν ήταν άρρωστος. Στο διάστημα αυτό θεσπίστηκε παράνομα από τη δικτατορία όριο ηλικίας και καθαιρέθηκε

 

          Αυτά είναι μόνο λίγα παραδείγματα για τη δράση της Εκκλησίας κύριε  Υπουργέ.

            Και φυσικά αγνοείται σκοπίμως το μεγάλο φιλανθρωπικό έργο που έχει αναλάβει η εκκλησία σήμερα, ενισχύοντας χιλιάδες συμπολίτες μας, θύματα της κρίσης, Έλληνες ή αλλοδαπούς, ορθόδοξους ή αλλόθρησκούς. Έργο που θα έπρεπε να είχε αναλάβει η κυβέρνηση σας, η οποία και σε αυτόν τον τομέα έχει αποτύχει παταγωδώς. 

            Οφείλετε λοιπόν κύριε Υπουργέ να δείξετε σεβασμό και να μην προκαλείτε με τη στάση σας και τις δηλώσεις σας την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, η οποία θεωρεί τις απόψεις σας περιθωριακές και παρακμιακές.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΑΚΕ

   Ο Πρόεδρος                           Ο Γραμματέας

Δημήτρης Πεππές                  Νικόλας Παπαχρήστος 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Lockdown: Πότε θα επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού

Επίδομα 534€: Πότε πληρώνονται οι αναστολές Απριλίου

Το Κορυφαίο Μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

Μόρια για Προσλήψεις - ΑΣΕΠ - Μεταπτυχιακά με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE του GoLearn - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

vomvardismos israil
Παλαιστίνη: Αυξάνονται τα θύματα από τους ισραηλινούς βομαρδισμούς
Ένας ακόμα νεκρός από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στη Δυτική Όχθη - Κατέρρευσε κτίριο 13 ορόφων από ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα
Παλαιστίνη: Αυξάνονται τα θύματα από τους ισραηλινούς βομαρδισμούς
Εργασιακά: Κάλεσμα εκπαιδευτικών σε κινητοποίηση την Τετάρτη
«Κάτω τα χέρια από το αιματοβαμμένο 8ωρο», σημειώνει ο ΣΕΠΕ «ο Σωκράτης», καλώντας σε κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας την Τετάρτη
Εργασιακά: Κάλεσμα εκπαιδευτικών σε κινητοποίηση την Τετάρτη
mitsotakis
Πρότυπα-Πειραματικά - Μητσοτάκης: Προεκλογική δέσμευση η ενίσχυσή τους
«Από την επόμενη σχολική χρονιά, τα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα θα φτάσουν τα 112 από 62», σημειώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Πρότυπα-Πειραματικά - Μητσοτάκης: Προεκλογική δέσμευση η ενίσχυσή τους
we are Europe_cover
Η Ευρώπη Είμαστε Εμείς: Ένα βιβλίο για παιδιά και τα 40 χρόνια στην ΕΕ
«Η Ευρώπη Είμαστε Εμείς»: μια μοντέρνα έκδοση για παιδιά 7 – 11 ετών, με αφορμή τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Η Ευρώπη Είμαστε Εμείς: Ένα βιβλίο για παιδιά και τα 40 χρόνια στην ΕΕ