Ανακοινώσεις 0

ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας: Πραγματοποιήθηκε συνάντηση για την Εκπαίδευση των προσφύγων

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου  το απόγευμα, στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης  Κεντρικής Μακεδονίας ενημερωτική συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΠΕΘ καθηγητή κ. Ιωάννη Παντή με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ωραιοκάστρου.  Παρόντες ήταν ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης   Κεντρικής Μακεδονίας  κ. Παναγιώτης Ανανιάδης, ο Προϊστάμενος Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Α/θμιας Εκπ/σης κ. Νικόλαος Ακριτίδης, ο Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής  κ. Παύλος Χαραμής και μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής του ΥΠΠΕΘ για τη στήριξη των παιδιών των προσφύγων.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΠΕΘ ανέπτυξε τα 4 κύρια σημεία του σχεδιασμού της ένταξης των προσφυγόπουλων στο εκπαιδευτικό σύστημα.

  1. Η ευθύνη της εκπαίδευσης των παιδιών  στην χώρα ανήκει αποκλειστικά στο ΥΠΠΕΘ ως θεσμικού φορέα της πολιτείας. Η εκπαίδευση των προσφυγοπαίδων θα γίνει σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες προστασίας των παιδιών και το εθνικό δίκαιο.
  1. Δεν υπάρχει περίπτωση να ενταχθούν στα σχολεία παιδιά προσφύγων που δεν έχουν εμβολιαστεί.
  1. Η επιλογή των σχολικών μονάδων που θα φιλοξενήσουν προγράμματα εκπαίδευσης προσφύγων γίνεται με βάση τα κριτήρια που ορίζει η σχετική Κ.Υ.Α. για την εκπαίδευση των προσφυγοπαίδων.
  1. Η καθαριότητα, η φύλαξη και η θέρμανση των σχολικών μονάδων που θα φιλοξενήσουν προγράμματα εκπαίδευσης προσφύγων έχει εξασφαλιστεί μέσω της συμφωνίας με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.
  1. Το ΙΕΠ έχει εγκρίνει το πρόγραμμα σπουδών, το διδακτικό υλικό και τα βιβλία, κι έχει ληφθεί μέριμνα για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών που θα απασχοληθούν στα προγράμματα αυτά.

Ο Γενικός Γραμματέας διαβεβαίωσε την Ένωση Γονέων ότι τα παραπάνω θα υλοποιηθούν και τους κάλεσε να δείξουν εμπιστοσύνη στο ΥΠΠΕΘ και στην τεράστια εμπειρία του στο χώρο της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης. Η ένωση γονέων ανταποκρίθηκε θετικά  και αναμένεται να  προβεί σε δική της ανακοίνωση.

        Περιφερειακή Διεύθυνση

 Α/θμιας & B/θμιας  Εκπαίδευσης

        Κεντρικής Μακεδονίας

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Ανοιχτή επιστολή  προς τον ανώνυμο βαθμολογητή των Πανελλαδικών Εξετάσεων...

Οι 6 δεσμεύσεις Τσίπρα για την Παιδεία – Αυξήσεις στους εκπαιδευτικούς και τέλος στις Πανελλαδικές

Οι συσκευές που δεν πρέπει να συνδέετε ποτέ σε πολύπριζο – Οι ειδικοί προειδοποιούν για τον κίνδυνο πυρκαγιάς

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

ανακοινώσεις