Για την εγκύκλιο και το χρονοδιάγραμμα των τοποθετήσεων στο ΠΥΣΔΕ Θεσπρωτίας
ΠΥΣΔΕ Θεσπρωτίας

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
οι περισσότεροι θα έχετε ενημερωθεί σχετικά με την πρόσφατη εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, η οποία ζητά σε ένα ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο να ολοκληρωθούν οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών στα σχολεία.Ασφαλώς όλοι επιθυμούμε να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατό και να ακολουθήσουν προσλήψεις αναπληρωτών, ώστε να λειτουργήσουν τα σχολεία αλλά και οι εκπαιδευτικοί να βρουν εργασία.Όμως αυτό προαπαιτεί μια ολοκλήρωση των διαδικασιών , η οποία δεν έχει επιτευχθεί!
α)Σήμερα ανακοινώθηκαν αποσπάσεις και αυτό δημιουργεί αλλαγές σε λειτουργικά κενά
β)Οι συνάδελφοι καλούνται ενώ ακόμη δεν έχουν ανοίξει τα σχολεία να κάνουν δηλώσεις τοποθέτησης βιαστικά
γ)ΔΕΝ έχει αποκρυσταλλωθεί η εικόνα στους τομείς των ΕΠΑΛ(ποιους θα επιλέξουν οι μαθητές), οι ομάδες προσανατολισμού στα Γενικά Λύκεια, αφού κι εκει οι μαθητές έχουν δικαίωμα να αλλάξουν την επιλογή τους μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.
δ)Δεν προβλέπεται στην εγκύκλιο προθεσμία για τις ενστάσεις, πράγμα απαράδεκτο, γιατί πολλοί συνάδελφοι θα αισθανθούν αδικημένοι σε περίπτωση που έχει γίνει λάθος
ε) Η κοινή συνεδρίαση ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ, η οποία είναι ένα πολύ καλό βήμα γιατί θα οδηγήσει σε τοποθετήσεις με διαφάνεια, ΔΕΝ μπορεί να γίνει τόσο νωρίς.Τα μαθήματα επιλογής, οι δεύτερες αναθέσεις, οι διαθέσεις των εκπαιδευτικών για συμπλήρωση ωραρίου είναι ακόμα άγνωστα!!!Πώς λοιπόν θα διατεθούν εκπαιδευτικοί ξένων γλωσσών και πληροφορικής σε δημοτικά, χωρίς να έχουμε σαφή εικόνα;;;
Για όλους αυτούς τους λόγους, συναδέλφισσες και συνάδελφοι αμφιταλαντεύτηκα για το αν θα έπρεπε να συμμετέχω στη συνεδρίαση σχετικά με τα λειτουργικά κενά.Για λόγους διαφάνειας και σωστής ενημέρωσης των συναδέλφων παρέμεινα στη συνεδρίαση καταθέτοντας τις αντιρρήσεις μου.Εφόσον η ΕΛΜΕ ή η ΟΛΜΕ ανακοινώσουν ότι πρέπει να απέχουμε από τις συνεδριάσεις προφανώς και θα το πράξω.Δηλώνω επίσης ότι θα ζητήσω να συζητηθούν τυχόν ενστάσεις των συναδέλφων, ώστε να μην υπάρχει αίσθημα αδικίας,παρά το γεγονός ότι τα περιθώρια του χρονοδιαγράμματος είναι πιεστικά.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
ξεκινάμε τη νέα χρονιά με αγωνία και αγωνιστική διάθεση.''Πάμε μαζί κι ας μας λιθοβολούν''...Ο.Ελύτης
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Νικολάου Βασιλική, αιρετό μέλος του ΠΥΣΔΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

ΑΠΟΦΑΣΗ: Κόβουν Μισθούς Εκπαιδευτικών που δεν κάνουν τα Selft Tests - Πειθαρχικό για τους διευθυντές

Πανελλαδικές 2021 - Myshcool: Σήμερα οι κωδικοί υποψηφίων

Έως 11 Ιουνίου η παράταση σχολικού έτους χωρίς προαγωγικές εξετάσεις

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ