Thumbnail
Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου

Παράνομη και παράτυπη απόφαση της Σχολικής Επιτροπής Π. Ε. του Δήμου Κηφισιάς αναφορικά με τη δημιουργία γηπέδου 5Χ5 στον προαύλιο χώρο των 2ου & 3ου Δημοτικών Σχολείων Νέας Ερυθραίας 

          Με ιδιαίτερα αισθήματα έκπληξης και αγανάκτησης το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου πληροφορήθηκε την καθ’όλα παράτυπη και παράνομη απόφαση της σχολικής επιτροπής Π. Ε. του Δήμου Κηφισιάς αναφορικά με τη δημιουργία γηπέδου 5Χ5 στον προαύλιο χώρο των 2ου & 3ου Δημ. Σχολείων Νέας Ερυθραίας, παρά την αντίθετη απόφαση των Συλλόγων Διδασκόντων των Σχολείων και του Σχολικού Συμβουλίου της ομώνυμης σχολικής κοινότητας.

          Συγκεκριμένα και ενώ είχαν υποβληθεί οι αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων (αρ. πρ. 17/27 – 3 – 2015) και του Σχολικού Συμβουλίου (19 – 5 – 2015) οι οποίες είναι αρνητικές στην υλοποίηση της συγκεκριμένης κατασκευής και χωρίς να έχει υποβληθεί ποτέ από τις σχολικές μονάδες ανάλογο αίτημα, η σχολική επιτροπή Π. Ε. Κηφισιάς προχώρησε στην συζήτηση του θέματος (ως έκτακτο) στη συνεδρίαση της 7 – 7 – 2016, χωρίς να το έχει αναγράψει στο σχετικό μήνυμα – πρόσκληση που στάλθηκε στα σχολεία της Κηφισιάς για τη συγκεκριμένη συνεδρίαση στις 4 – 7 – 2016, αλλά επιλέγοντας τον «αιφνιδιασμό» αποστέλλοντας συμπληρωματικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπου ανακοινώνονταν ότι θα συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα (ως έκτακτο) στις 13:53 της 7 – 7 – 2016 (λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση της σχολικής επιτροπής).

            Πέρα από το απαράδεκτο των μεθοδεύσεων και τη βαθύτατη προσβολή προς το σώμα των εκπαιδευτικών του 2ου & 3ου Δημοτικών Σχολείων Νέας Ερυθραίας από την πλευρά της Σχολικής Επιτροπής Π. Ε. του Δήμου Κηφισιάς, το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου καταθέτει τα ακόλουθα:

            Οποιαδήποτε απόφαση Σχολικής Επιτροπής για κάθε είδους κατασκευή στους προαύλιους χώρους των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων δε συνοδεύεται από αντίστοιχη εισήγηση – έγκριση των συλλόγων διδασκόντων είναι προδήλως παράνομη και δεν μπορεί να υλοποιηθεί.

             Με βάση τις κείμενες διατάξεις αρμόδιοι για τη διαχείριση και λειτουργία των χώρων του Σχολείου είναι ο Σύλλογος Διδασκόντων και το Σχολικό Συμβούλιο και κανείς άλλος.

         Οι αρμοδιότητες των Δήμων εξαντλούνται στα ζητήματα συντήρησης και επισκευής των σχολικών κτηρίων σε συνεργασία με τους συλλόγους διδασκόντων των σχολικών μονάδων.

       Η σχολική επιτροπή Π. Ε. του Δήμου Κηφισιάς, για ακόμα μια φορά, λειτουργεί εκτός νομιμότητας και χωρίς να επιδεικνύει την αναγκαία διάθεση συνεννόησης με την εκπαιδευτική κοινότητα.

       Καλούμε το Δήμο Κηφισιάς και τη Σχολική Επιτροπή Π. Ε. του Δήμου Κηφισιάς να ανακαλέσουν άμεσα την παράνομη απόφασή τους για τη δημιουργία γηπέδου 5Χ5 στον προαύλιο χώρο των 2ου & 3ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ερυθραίας υιοθετώντας τις προτάσεις των συλλόγων διδασκόντων και του σχολικού συμβουλίου  της ομώνυμης σχολικής κοινότητας αναφορικά με το ζήτημα της διαχείρισης του προαύλιου χώρου του σχολείου.

        Καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠ.Π.Ε.Θ. (Περιφερειακή Δ/νση Π. & Δ. Εκπ/σης Αττικής και Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας) να επιληφθούν του συγκεκριμένου θέματος.

      Καλούμε το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. να πάρει θέση επί του θέματος και να προβεί στην έκδοση σχετικής απόφασης αναφορικά με τον μη σύννομο τρόπο λειτουργία της σχολικής επιτροπής Π. Ε. του Δήμου Κηφισιάς.

                Κλείνοντας καλούμε για άλλη μια φορά το Δήμο Κηφισιάς να προχωρήσει στη λειτουργία της σχολικής επιτροπής Π. Ε. με βάση τις κείμενες διατάξεις των νόμων σε πλαίσιο συνεργασίας και αλληλοκατανόησης με τις σχολικές μονάδες και τους εκπαιδευτικούς.     

            

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Η διεφθαρμένη διαδικασία εισαγωγής των πλούσιων γόνων σε ελίτ Πανεπιστήμια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

φωτια
Αποκάλυψη: Μπουκάλι με βενζίνη βρέθηκε στον Υμηττό δύο μέρες πριν τη φωτιά (video)
Το εύρημα των Αρχών δύο μέρες πριν την πυρκαγιά και τα σενάρια για εμπρησμό - Τι κατέθεσε κάτοικος – Σε εξέλιξη οι έρευνες για πιθανό δράστη
Αποκάλυψη: Μπουκάλι με βενζίνη βρέθηκε στον Υμηττό δύο μέρες πριν τη φωτιά (video)
Διαμαρτυρία στη Ρόδο
ΚΚΕ για Ρόδο: Η κυβέρνηση κολλάει την ρετσινιά του «αντισημιτισμού» στις εκδηλώσεις αλληλεγγύης
Αυτό επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι επιστρατεύει τον λεγόμενο «αντιρατσιστικό νόμο» της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το...
ΚΚΕ για Ρόδο: Η κυβέρνηση κολλάει την ρετσινιά του «αντισημιτισμού» στις εκδηλώσεις αλληλεγγύης
εκπαιδευτικος
Παρέμβαση για τους μόνιμους διορισμούς, τοποθετήσεις στα νέα Τμήματα Ένταξης και αλλαγή πλαισίου υπηρεσιακών μεταβολών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Ενημέρωση στο alfavita του αιρετού στο ΚΥΣΔΕ Θοδωρή Κατσωνόπουλου
Παρέμβαση για τους μόνιμους διορισμούς, τοποθετήσεις στα νέα Τμήματα Ένταξης και αλλαγή πλαισίου υπηρεσιακών μεταβολών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση