Thumbnail
Αναπληρωτές

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση των αγωνιστικών παρεμβάσεων - συσπειρώσεων - κινήσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης η οποία σημειώνει πως γίνεται παρακράτηση μισθοδοσίας αναπληρωτών που είχαν καταταγεί από την υπηρεσία στο βαθμό Δ0 (προϋπηρεσία άνω των 7 χρόνων)

Ακόμη μία χρονιά εργασιακής ομηρίας των αναπληρωτών ολοκληρώνεται. Ταυτόχρονα με την ανασφάλεια που επικρατεί λόγω των μηδενικών διορισμών και του θολού τοπίου της επαναπρόσληψής τους, οι συνάδελφοι καλούνται να αντιμετωπίσουν και την παρακράτηση της μισθοδοσίας τους μερικές μέρες μόλις πριν τη λήξη της σύμβασής τους! 

Οι Διευθύνσεις Β/θμιας προχωρούν σε κράτηση μισθοδοσίας με βάση το ν. 4354/15 και την ερμηνευτική εγκύκλιο (ΑΔΑ: ΩΛ9ΣΗ-ΟΝΜ / 6-5-2016) αναδρομικά από 1/1/2016 σε όσους αναπληρωτές είχαν καταταγεί από την υπηρεσία στο βαθμό Δ0 (προϋπηρεσία άνω των 7 χρόνων). Το πρόβλημα προκύπτει από το γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί έπρεπε με βάση το νέο μισθολόγιο από 1/1/2016 να καταταγούν στο μισθολογικό κλιμάκιο Ε2 (που δεν υπήρχε μέχρι τότε για τους αναπληρωτές) και με βάση αυτή τη μισθοδοσία να υπολογιστούν οι προσωπικές διαφορές. Η κατάταξη αυτή δεν πραγματοποιήθηκε τότε, με αποτέλεσμα τώρα να υποχρεώνονται οι συνάδελφοί μας να επιστρέψουν όλο το ποσό μαζεμένο.

Οι τελευταίοι που ευθύνονται για τα όποια λάθη έγιναν είναι οι εκπαιδευτικοί και τελικά για άλλη μία φορά επωμίζονται τις συνέπειες! Είναι αδιανόητο στην παρούσα φάση που απολύονται και που οι περισσότεροι πρέπει να μετακομίσουν στον τόπο τους να κινδυνεύουν να δουν το μισθό τους μειωμένο κατά εκατοντάδες ευρώ.

Οι ελαστικά εργαζόμενοι αντιμετωπίζονται μόνιμα ως παιδιά ενός κατώτερου Θεού. Δεν ξέρουν πότε, πού και αν θα δουλέψουν, με τι είδους σύμβαση, πόσα χρήματα θα πάρουν, χωρίς τα ίδια εργασιακά-ασφαλιστικά δικαιώματα με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς.
Φτάνει πια!


•    Απαιτούμε από το Υπουργείο να διευθετήσει άμεσα το θέμα και να μη γίνει καμία κράτηση στους μισθούς των αναπληρωτών
•    Ζητούμε την πλήρη αναγνώριση της προϋπηρεσίας, των μεταπτυχιακών-διδακτορικών τίτλων στη μισθολογική τους εξέλιξη  

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 70.000 υποψήφιους ως 14/5 με τις λύσεις

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 15/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

poster
ΑΠΘ: Ανοιχτή Εβδομάδα δράσεων από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ με αφορμή τα 100 χρόνια του Πανεπιστημίου
Εβδομάδα εξωστρέφειας από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων
ΑΠΘ: Ανοιχτή Εβδομάδα δράσεων από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ με αφορμή τα 100 χρόνια του Πανεπιστημίου
aeroplano
Αναστάτωση στον αέρα: Έκανε άνω κάτω πλήρωμα και επιβάτες πτήσης για ένα… αναψυκτικό
Κρήτη: Τουρίστας σε πτήση έκανε άνω κάτω πλήρωμα και επιβάτες για ένα… αναψυκτικό
Αναστάτωση στον αέρα: Έκανε άνω κάτω πλήρωμα και επιβάτες πτήσης για ένα… αναψυκτικό
diodia
«Τσουχτερά» πρόστιμα και μπλόκο στα διόδια για απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας
Ηλεκτρονικά "μάτια" στα διόδια: Πώς θα γίνονται οι διασταυρώσεις - Πρόστιμα έως 30.000 ευρώ για τους παραβάτες που θα εντοπίζονται από την Τροχαία
«Τσουχτερά» πρόστιμα και μπλόκο στα διόδια για απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας