Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Φαίνεται πως το Μνημόνιο 3 προχωρά ένα βήμα παραπέρα, καθηλώνει πέρα από τους μόνιμους συναδέλφους και τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Το Συντονιστικό Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών στην παρακάτω επιστολή που έστειλε προς τους Συλλόγους Π.Ε., ΕΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΛΜΕ αναφέρεται στο ενδεχόμενο "πάγωμα" στους μισθούς των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με το νέο μισθολόγιο. Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση που έστειλε το Συντονιστικό στο alfavita.gr

Συνάδελφοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί οι οποίοι έχουν προσληφθεί μετά την 1η Ιανουαρίου του 2016 εξακολουθούν να αμείβονται με βάση το εισαγωγικό Μ.Κ. δίχως μισθολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους. Τρεις μήνες μετά την έναρξη ισχύος του νέου μισθολογίου οι διευθύνσεις εκπαίδευσης δεν προχωρούν στην αναγνώριση Μ.Κ., καθώς «εκκρεμούν» σχετικές οδηγίες εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας εν αναμονή απαντήσεων από το ΓΛΚ. Ένας φαύλος κύκλος που ντύνεται με δυσκολίες «τεχνικού χαρακτήρα», δεν αναιρεί την πολιτική ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο αναγνώρισε την προϋπηρεσία των αναπληρωτών για το 2010-2012 τον Δεκέμβρη, για να την «κόψει» μισθολογικά τον Γενάρη και να την «παγώσει» μέχρι το 2018 ή και μέχρι νεοτέρας.

Φαίνεται ότι το Μνημόνιο 3 προχωρά ένα βήμα παραπέρα, καθηλώνει πέρα από τους μόνιμους συναδέλφους και τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς στο σημείο μηδέν της 31-12-2015 στερώντας τους για πρώτη φορά τη μισθολογική κατάταξη με βάση το σύνολο της προϋπηρεσίας τους. Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει άμεσα να απαντήσει:

· Αν μετά τη 1/1/2016 θα αποδίδονται Μ.Κ. στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς με βάση την προσφερθείσα προϋπηρεσία.
· Αν θα καταργηθεί το όριο της επταετίας στην αναγνώριση της προϋπηρεσίας. · Αν θα αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία της διετίας 16-17 στις νέες συμβάσεις αναπληρωτών.
· Αν θα υπάρξει μισθολογική αναγνώριση των μεταπτυχιακών/διδακτορικών και με ποιους όρους μετά τη 1/1 (ως «προσόν διορισμού» ή με συνάφεια; με αναγνώριση από ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ ή με την εισαγωγή «προσοντολογίου» ακόμη και στους πίνακες των αναπληρωτών;). Ταυτόχρονα, περαιτέρω ερωτήματα εγείρονται με αφορμή την υπ’ αριθμόν 2/1015/ΔΕΠ/5-1-2016 (ΑΔΑΨΑΕΦΗ: ΠΟ7) ερμηνευτική εγκύκλιο του Γενικού Λογιστήριο του κράτους σύμφωνα με την οποία η μισθολογική κατάταξη των αναπληρωτών έως 31-12-2015 όφειλε να γίνει με βάση το άρθρο το άρθρο 12 του Ν.4024/2011(τριετής παραμονή στον ΣΤ’, όπως χρησιμοποιήθηκε για την κατάταξη των υπηρετούντων υπαλλήλων) και όχι με βάση το άρθρο 6 του ίδιου νόμου (διετής παραμονή στον ΣΤ’) με άμεση συνέπεια τη μείωση αποδοχών για το τρέχον έτος.

Καλούμε τους συλλόγους ΠΕ και ΕΛΜΕ, τις ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ: -Να υπερασπιστούν τα εργασιακά δικαιώματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών -Να προβούν στις απαραίτητες κινήσεις για τη διεκδίκηση της άμεσης καταβολής Μ.Κ.

ΑΚΩΛΥΤΗ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Σε δίκη εκπαιδευτικός για ατύχημα μαθητή σε διάλλειμα

Νέες Προκηρύξει ΑΣΕΠ για 5889 ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ