Thumbnail
Σύλλογος ΠΕ Περιστερίου Έλλη Αλεξίου

Σύλλογος ΠΕ Περιστερίου Έλλη Αλεξίου

Οι εκπαιδευτικοί, από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε αλληλέγγυοι προς τους πρόσφυγες και μετανάστες που δραπετεύουν από τις χώρες του πολέμου και της φτώχεια, με οργάνωση της βοήθειας προς τους πρόσφυγες, με συζητήσεις και κινητοποιήσεις κατά του πολέμου και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, ενάντια στην πολιτική της καταστολής και των επαναπροωθήσεων, των απελάσεων, των φραχτών, των στρατοπέδων συγκέντρωσης και της Φρόντεξ.

Την ώρα που η ΕΕ αποφασίζει να κλείσει τα σύνορά της και να φυλακίσει τους κατατρεγμένους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης μέχρι να τους ξαναστείλει πίσω, εμείς οι εκπαιδευτικοί απαιτούμε ελεύθερη διέλευση των προσφύγων και των μεταναστών ώστε να πάνε στις χώρες που επιθυμούν και ταυτόχρονα στη χώρα μας να έχουν ίσα δικαιώματα στην παιδεία, στην υγεία, στην σίτιση και στη στέγαση, παροχή ασύλου και ιθαγένεια για όλα τα παιδιά, χωρίς αποκλεισμούς. Γιατί η προσφυγιά και η μετανάστευση προς την Ελλάδα και τις υπόλοιπες  χώρες της Ευρώπης είναι αποτέλεσμα της φτώχεια και της ασφυξίας που προκάλεσαν στον Τρίτο κόσμο οι πολιτικές του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, των σφαγών, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων, ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή από ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ρωσία και τη διευκόλυνση από την κυβέρνηση της παρουσίας του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Οι εκπαιδευτικοί παλεύουμε για ένα σχολείο που να χωράει όλα τα παιδιά άσχετα από εθνικότητα, θρήσκευμα, γλώσσα. Απαιτούμε τη λήψη ειδικών αντισταθμιστικών εκπαιδευτικών μέτρων για τα παιδιά των μεταναστών και των προσφύγων.

Απαιτούμε τα παιδιά των προσφύγων να αποκτούν το δικαίωμα εγγραφής στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, χωρίς κανένα διαδικαστικό και γραφειοκρατικό εμπόδιο ώστε όλα τα παιδιά που βρίσκονται στον τόπο μας να έχουν ελεύθερη κι απρόσκοπτη πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας τη δημιουργία τμημάτων υποδοχής γι’ αυτά τα παιδιά, την πρόσληψη εκπαιδευτικών τώρα με μόνιμους διορισμούς.

Καλούμε τη ΔΟΕ να πάρει πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή.

Ελεύθερη κι απρόσκοπτη πρόσβαση στην εκπαίδευση

των παιδιών των προσφύγων και μεταναστών

Κανένα παιδί μακριά από το σχολείο

Δημόσιο Δωρεάν σχολείο για όλους


Για το ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Η Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΖΗΣΗΣ ΚΑΠΡΑΝΑΣ               ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραλήρημα Λατινοπούλου: Σκουπίδια οι Εκπαιδευτικοί - Να απολυθούν - Ζήτω ο Μεταξάς (Βίντεο)

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Χάρης Δούκας
Χάρης Δούκας: «Θέλουμε κάθε παιδί να ζήσει την εμπειρία του θεάτρου κοντά στο σχολείο του»
«Το Θέατρο πάει στα Σχολεία»: Παραστάσεις για μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων από τον Δήμο Αθηναίων
Χάρης Δούκας: «Θέλουμε κάθε παιδί να ζήσει την εμπειρία του θεάτρου κοντά στο σχολείο του»
Βλάσης, Ηλιόπουλος
Ένταση στη Βουλή μεταξύ Βλάση - Ηλιόπουλου: «Πρόβλημα οι άδειες εκπαιδευτικών» - «Τα ΜΑΤ μπήκαν ή τα καλέσατε;»
Υφυπ. Παιδείας Κώστας Βλάσης: «Σαφώς υπάρχουν κενά, ο στόχος μας είναι να εξαλείψουμε τις καθυστερήσεις» - Νάσος Ηλιόπουλος: «Τα ΜΑΤ μπήκαν μόνα τους...
Ένταση στη Βουλή μεταξύ Βλάση - Ηλιόπουλου: «Πρόβλημα οι άδειες εκπαιδευτικών» - «Τα ΜΑΤ μπήκαν ή τα καλέσατε;»
Κασιδιάρης
Απολογία Κασιδιάρη: Θρήνος, «αποκήρυξη μετά βδελυγμίας» και υπεκφυγές
«Η δολοφονία Φύσσα δολοφόνησε και εμένα» - Προκλητική αποκήρυξη της Χρυσής Αυγής από τον Ηλία Κασιδιάρη μπροστά στον κίνδυνο νέων ποινών
Απολογία Κασιδιάρη: Θρήνος, «αποκήρυξη μετά βδελυγμίας» και υπεκφυγές